Hesabı öde!

A -
A +
ABD’de 158 yıllık finans devi Lehman Brothers’ın 15 Eylül 2008’de batmasına yol açan asrın en büyük krizinin üzerinden 8 yıl geçti. Dev bankalar, kurumlar iflas etti.. Milyonlarca insan işini kaybetti, servetleri eridi. Merkez Bankaları ekonomileri canlandırmak için piyasalara trilyonlarca dolar verdi. Hükümetler milyarlarca dolarlık reform paketi açıkladı. Sonuç: Sıfır!.. Bu krizin tek bir sorumlusu var. O da ABD merkez bankası.. Önce faizi %1’e düşürdü.. Konut sektörünü şişirdi. 2004’te %5’e çıkardı, balonu patlattı, sistemi felç etti. Tüm dengeleri yerle bir eden asrın en korkunç olayı karşısında dünya ülkelerinden tık yok.. "Bu belayı bizim başımıza sen sardın, cezasını sen ödeyeceksin" diyerek ABD’den milyarlarca dolar tazminat talep etmeleri lazım, değil mi? İstersek daha büyük bedel öderiz diye korkuyorlar. ABD ne yapıyor, 2008 yılında Alman Deutsche Bank’tan müşterilerine hatalı mortgage kredisi verdiği için 14 milyar dolar tazminat istiyor. Niye? Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Apple, İrlanda hükümetiyle özel anlaşmalar yaparak az vergi ödediği gerekçesiyle 13 milyar avro (yaklaşık 14,5 milyar dolar) cezaya çarptırıldı ya buna misilleme olsun diye.. Buna kargalar bile güler.. Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya, tüm dünya ülkeleri büyüme hızını arttırmak için çırpınıyor, ama nafile.. İnsanlar fakirleşti, harcayacak paraları kalmadı.. Zengin olanlar da harcamıyor, istif ediyor. Neden? Çünkü ekonomilerin sağlıklı bir şekilde varlığını sürdüreceklerine inanmıyor, güvenmiyor. Ağırlıklı olarak gıda ve giyim tüketimi var...
Enflasyon düşük.. Faizler yerlerde sürünüyor. Pozitif faiz rafa kalktı, yerini negatif faiz aldı.. Bankaya para yatırmayın, iş yapın, diyorlar. Peki üretilen malları kime satılacak, alan var mı? Yok. Öyle kötü bir tablo oluştu ki, kelimelerle anlatılamıyor. Yeni ihtiyaç kapıları açılsın diye Orta Doğu’yu savaş alanı hâline getirdiler. Irak-Suriye’de taş üstünde taş kalmadı. Ateş altındaki halk komşu ülkelere kaçmaya başladı. Ne altyapı kaldı ne üstyapı.. Yıkım harekâtı sonuçlanıncaya kadar savaş devam edecek.
Bu arada çevre ülkelere korku salınıyor. "Silahlanın! Yoksa sizin başınız da belaya girer" diye gözdağı veriliyor. Milyarlarca dolarlık silah anlaşmaları imzalanıyor. Adamlar, ekonomilerini düzeltmek için kan ve ateşle beslenen bir dünya düzeni kurdu. Bu sisteme ayak uydurmayanları dışlıyorlar. İşte bu yüzden Türkiye ile çok uğraşıyorlar. Çünkü ne sivil ne askerî darbeyle yıkamadılar. Tank, top ve tüfekle geldiler, halk göğsünü siper etti, rezil oldular.. Tek tek yakalandılar, şimdi hapislerde çürüyorlar. Beter olsunlar! Asılmadıkları için hiç üzülmeyin.. Onlar hücrelerinde her gün 100 defa idam sehpasına çıkıyor! Senelerce ölüm acısıyla yaşayacaklar, kahrolacaklar.. Onlar hilkat garibesi.. Ucube de diyebilirsiniz. Vatanımıza bulaşmış kara bir lekeydiler. Temizledik. Cesaretleri varsa yenileri gelsin bakalım!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.