Yakın şu ateşi!

A -
A +
Türkiye referanduma gidiyor. Siyasiler halkı kendi taraflarına çekmek için bütün hünerlerini gösteriyor. 16 Nisan çok kritik bir eşik.. Dönüm noktası.. Tarihî karar günü.. Türkiye’nin yeniden doğuşu denilse çok daha doğru olacak. Her gün mitingler yapılıyor. Medyaya demeçler veriliyor. Aslında sonuç çok önceden belli. Ama bugünden açıklamak hiç uygun değil. İkincisi bakanlarımızın rakam vermeleri son derece yanlış. İnsanları sonuçtan emin kılmak, sandığa gitmelerini engeller. Bu milletvekili seçimi değil. Belediye Başkanı seçimi de değil. Halkın geleceğinin oylanması.. Hiç kimse sonuçtan asla ve asla emin değildir, olamaz da. Bu açıdan siyasi partilerimiz yaptırdıkları anketleri kendileri görsünler, kesinlikle renk vermesinler. Rakam söyleyen çok büyük hata eder.. Kendi bindiği dalı keser. Milletin sandığa giderken sonuçları bilmesi gerekmiyor. Kaldı ki, anketçilerin yurtta ve dünyada nasıl çuvalladığı gün gibi ortada iken.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinglerde anayasa değişikliğini anlatmak için büyük ter döküyor. Oysa söyleyeceği iki cümle var: BEN BUGÜNE KADAR SİZE VERDİĞİM BÜTÜN SÖZLERİ TUTTUM MU? TUTTUM... BANA GÜVENENLERİ HİÇ YANILTTIM MI? YANILTMADIM. ÖYLEYSE BENİ SEVEN ARKAMDAN GELSİN...  dese bakın yüz binler nasıl haykıracak.. Nedense bu yolu hiç tercih etmiyor. Oysa toplanan binlerce vatandaş küçük bir kıvılcım bekliyor… Yakın şu ateşi artık!  
4. ÇEYREKTE HIZLI BÜYÜDÜK-15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yılın üçüncü çeyreğinde %1.8 daralan Türk ekonomisi dördüncü çeyrekte müthiş bir toparlanma gösterdi, %3.5 büyüyerek parmak ısırttı. 2016’nın tamamında büyüme hızı %2.9 olarak gerçekleşti. ABD’nin %1.6 büyüdüğü dikkate alınacak olunursa, yaşanan olağanüstü olaylara rağmen, Türk ekonomisinin gösterdiği performans karşısında uluslararası yatırım bankası JP Morgan ve Goldman Sachs şapka çıkarmak zorunda kaldı. 2017 büyüme tahminini %1.8’den %2.6’ya çıkardı. Ve 16 Nisan’dan sonra ülkeye yabancı sermaye girişindeki artışla ekonomik performansın daha da yükseleceğini vurguladılar...
HAZİNE’DEN ALTIN FIRSAT-Evdeki altınlar için Hazine devreye girdi. Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası olmak üzere iki yeni güvenli yatırım aracı finansal sisteme katılıyor. Türkiye’de yastık altında 2 bin 200 ton altın var. Yaklaşık 100 milyar dolar atıl vaziyette duruyor. Altın sertifikasıyla vatandaş ekstra gelir elde etmek için kolundaki bileziğini çıkarır mı? Çok zor.. Bence altın sertifikası alacaklar, tasarruflarını Cumhuriyet altını olarak tutanlar olur. Bunların payı da oldukça düşük. Ama uygulama çok akılcı ve mantıklı. Aynı yöntemi pırlanta için de uygulayabilirler mi acaba? Zira Türkiye’de hanımlarımızın mücevher kutularında en az 100 milyar dolarlık pırlanta ve elmas var.
BIST KÖR HAVUZDAN ÇIKTI-Borsa İstanbul’da, dünden itibaren pay piyasasında gerçekleşen işlemlere ait taraf bilgileri eş zamanlı olarak gösterilmeye başlandı. Biliyorsunuz hisse senedi işlemlerinde, gerçekleşen emirlerde taraf olan aracı kurum isimlerinin gizlenmesine 2010 yılında başlanmış ve bu değişiklik zaman içinde "kör havuz" olarak adlandırılmıştı. "Kör havuz" büyük ve kurumsal yatırımcıların, gün içinde yaptıkları işlemleri diğer yatırımcıların takip edememelerini sağlıyordu. İşte şimdi bu uygulama dün sona erdi. Herkes kimin ne emir verdiğini net bir şekilde görmeye başladı.. Sonuçta özellikle küçük yatırımcı açığa düşmeyecek. Özetle: BIST’te tuzak dönemi kapandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.