​Türkiye'nin çıkarı!

A -
A +
Turizmciler 10 gün tatil istiyor. Bu sayede 1 milyon kişi tatile çıkacak 1 milyar lira harcayacak diyorlar. Allah gözlerini doyursun, şu anda zaten otellerdeki doluluk oranı %100.. Yeni gelecekleri çadırda mı misafir edecekler. Bu yıl tatil beldeleri turist kaynıyor. Otelciler fiyatları tavana çıkararak geçen seneki kayıplarını fazlasıyla kapattılar. Şimdi bütün gözler bugünkü bakanlar kurulu toplantısında. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tatil. 31 Ağustos Perşembe günü arife. Normalde yarım mesai var. Tatilcilerin planı şu:
Öncelikle perşembe günü tam gün tatil olsun diyorlar. Böylece 1-4 Eylül arasındaki Kurban Bayramı tatili otomatik olarak 6 güne çıkacak. Ama tatilcilere bu da yetmiyor. 28-29 Ağustos’u da tatil olarak ilan edin diyorlar. Böylece tatil süresi 10 güne çıkacak. Bir başka ifadeyle çalışanlar 20 gün mesai yapıp, 1 aylık maaş alacaklar. Bu 20 günün 4 günü de cumartesi pazar.. Ne güzel değil mi? İnsanlar yatmaya bayılıyoruz. Sonra da rakiplerimiz bizi neden geçiyor diye hayıflanıyoruz.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türkiye’nin tatilden çok çalışması gerektiğinin altını çiziyor. Bu fikre katılan ihracatçılar “Biz üretirsek ülkeye 2 milyar dolar kazandırabiliriz” diyor. 2 milyar dolar 7 milyar TL ediyor. Turizmci ise 1 milyar liranın peşinde. Şimdi Türkiye'nin çıkarı için kimin dediğini yapmak lazım!..
Bakın sanayide çarklar 30 gün yerine 20 gün çalışırsa, üretim azalır, sanayi üretimi düşer. Şirketler az çalışmaya yüksek ücret ödeyecek, zarar edecek. İhracat daralacak, cari açık artacak. İnsanlar uzun tatilde çok para harcamak zorunda kaldıkları için bütçeleri açık verecek. Bu açıklarını kapatmak için borçlanacaklar. Sonra bu borçlarını ödemek için harcamalarını kısacaklar. Uzun tatil insanları rehavete sokar. Dönüşte iş performansını olumsuz etkiler, zira çalışanlar işlerine konsantre olmakta zorlanır. En fazla turizm sektörü sevinir, diğer sektörler üzülür. Türkiye'nin ekonomik gelişimi sadece turizmle olmuyor. Ülkemizin önemli dinamikleri olan esnaf, sanatkâr ve KOBİ'ler sayısal açıdan daha önemlidir. Yerli turiste ağırlık verip, sağ cebimizden aldığımızı sol cebimize koymanın bir anlamı yok.
Kurban Bayramı dinî bir bayramdır. Durumu iyi olanlar yani zekât nisabına sahip olanlar kurban keser, yakınlarına dağıtır. Allahın emrini yerine getirerek çok büyük bir sosyal yardımlaşma olur. Bayramlarda büyükler ziyaret edilir, elleri öpülür, duaları alınır. Biz inananlar böyle gördük, böyle yaşadık, çocuklarımıza da böyle miras bırakmak istiyoruz. Bayramları kendi ailemizle birlikte huzur içinde geçirmek istiyoruz...
Son bir not: PKK'nın şehit ettiği Eren yavrumuzun ruhu için statlarda Hıristiyanların yaptığı gibi matem borusu çalınacağına, ruhu için bir fatiha okunsaydı, çok daha hayırlı olurdu...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.