"Dik duruş" kazancı!

A -
A +
ABD ve Çin birbirlerinden ithal ettikleri ürünlere uyguladıkları gümrük vergilerini 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe koydu. İki ülkenin yaklaşık 2 yıldan beri sürdürdükleri ticaret savaşları Türkiye’ye yaradı. Amerika, Çin yerine Türkiye’yi pazar olarak tercih etti. Çin’den almadığı malları bizden tedarik edecek, satamadığı ürünleri bize pazarlayacak. Türkiye hem nitelikli üretimiyle hem de düşük maliyet yapısıyla özellikle tekstil, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde Amerika’ya ihracatını artıracak.
ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, kalabalık bir heyetle 6 Eylül’de geliyor. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Trump arasında geçen hafta yapılan telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması konusunda uzlaşma sağlanmıştı. İşte Ross bunun ilk adımını atacak.. Bunun öncesinde Washington’da Türk-Amerikan iş dünyası temsilcileri bir araya geldi.. Ross, bu toplantıda iş insanlarına, ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolar hedefine ulaştırmak için iki devlet arasındaki ticari görüşmelerin hızlanması, tercihli ticaret anlaşması da dâhil olmak üzere bütün somut önerilerin üzerinde konuşulması gerektiğini aktardı. İki ülke heyetleri arasında ortak proje hazırlandı...
ABD Ticaret Bakanı, Türkiye ile aralarındaki ticari ilişkiyi son derece önemsediklerini ve mevcut ticaret hacmini artırıcı çözüm önerilerini konuşmak ve Türk-Amerikan iş dünyasıyla buluşmak üzere Türkiye’ye geleceğini söyledi.. 
25 Eylül’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu haftasında New York’ta yapılacak 10'uncu Türkiye Yatırım Konferansı sırasında Başkan Trump’a sunulan bu projenin tanıtımı yapılacak. Bu konferansa Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.
6 Eylül Cuma günü İstanbul’a gelecek ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ilk 3 gününü İstanbul’da TAİK, TÜSİAD, TOBB, TİM, YASED gibi iş dünyasının temsilcileri ile geçirecek ve pazar günü de tarihî yerleri ziyaret edecek. 9 Eylül’de Ankara’ya geçecek olan Ross Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile temaslarına başlayacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’u kabul edecek.. Ross’a göre her iki ülkenin iş dünyası ve devlet yetkilileri kısa vadede çözülebilecek ve hızla hayata geçirilebilecek konulara öncelik verecek. S-400’ler dolayısıyla ülkemize CAATSA yaptırımları uygulayacağı öne sürülen Amerika’nın bu tavır değişikliğinde, Türkiye’nin Rusya ile yakın ilişkilerini arttırmasının çok önemli payı var. ABD Savunma Bakanlığından yapılan “Türkiye tam müttefikimiz, stratejik ortağımızdır” açıklaması tabloyu net bir şekilde ortaya koyuyor...
ABD, Türkiye’yi Rusya’ya teslim etmek istemiyor. Bunun için bütün imkânlarını seferber ettiler. Şu anda ABD ile 19 milyar dolar olan ticaret hacminin 5 kat arttığını düşünebiliyor musunuz? Ekonomide bayram havası yaşanır. Tüm dünyanın Türkiye’ye bakış açısı pozitife döner. Risk primi düşer, kredi notumuz artar, doğrudan sermaye akışı yoğunlaşır, büyüme hızı tahminleri aşar. Suriye’de güvenli bölge kurulur, tüm olumsuz beklentiler ortadan kalkar. AK Partiyi bölme planı suya düşer.
Meral Akşener’in 30 Ağustos resepsiyonuna katılarak Cumhurbaşkanı ile sıcak görüntü vermesine hangi gelişme yol açtı dersiniz? Fazla karıştırmayalım siyaset benim işim değil. Ben her zaman her şartta ülkemin kazanmasını istiyorum. Bunun için doğruları yazıyorum. İşkembeden atanlar yine yanıldı. "Türk ekonomisi %2 daralacak" diye yangın çıkarıyorlardı, kendileri yandılar.
Ekonomi ikinci çeyrekte %1,1 büyüdü. Bakmayın siz %1,5 daralmaya. Üçüncü ve dördüncü çeyrekteki büyük artışla yılı tüm tahminlerin üzerinde tamamlayacağız. Temmuz’da 46,7 olan imalat sektör endeksi 48'e yükselerek ilk işareti verdi. 
Şu gelişmeyi altını çizerek belirtmek isterim ki, Türkiye bu başarıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dik duruşu sayesinde kazandı...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.