Feriştahınız gelsin!

A -
A +
Türkiye’de yılbaşında 1 milyonu bitmiş, 1 milyonu inşaat hâlinde 2 milyon konut stoku vardı. İlk çeyrek sonunda 341 bin konut satılmıştı. Ekonomiyi canlandırmak amacıyla kamu bankalarının önderliğinde 0,64 faizle tarihin en düşük borçlanma oranıyla 250 milyar lira kredi kullandırıldı, ikinci çeyrekte 382 bin konut satıldı. 7 aydaki toplam satış 723 bine ulaştı. Yıl sonuna kadar bu rakamın 1 milyon 200 bine ulaşması bekleniyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği rakamlarına göre, Türkiye’de hafif ticari araç pazarı 7 ayda %60 artışla 341 bin adede ulaştı. Satışların patlamasına 10 milyar liralık düşük faizli kredi kampanyaları yol açtı. Konut ve otomotivdeki canlanmadan bunlara hizmet eden 250 sektör yararlandı. 5 milyon kişi gece gündüz çalıştı. Ekonomi hareketlendi, ödemeler yapıldı. Pandemi sonrası tüm dünyada merkez bankaları para musluklarını sonuna kadar açtı, hâlâ da açıyor. Biz açınca mı yanlış yapılıyor? Profesör lakaplı ahmaklar “Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur” misali bildikleri Katolik kuralların dışına çıkılınca afallıyor. Anormal şartlarda olağanüstü kurallar uygulanır. İstenen sonuç elde edilince de normale dönülür. Bugün olduğu gibi. Dedim ya bunların amacı bağcıyı dövmek, yatıp kalkıp Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni kötü göstermek için plan üstüne plan yapıyorlar. Enflasyona yol açan para politikası izlendiği için kurlar yükseldi, rezervler eridi diyerek bir kaşık suda fırtına koparıyorlar. Rezervlerin eridiği filan yok.   
Son rakamları veriyorumMerkez Bankasının brüt döviz rezervi geçen hafta swap ödemeleri dolayısıyla 4,3 milyar dolar azaldı, 46,7 milyar dolara geriledi. Altın rezervi ise 1,147 milyar dolarlık artışla 43 milyar 572 milyon dolara yükseldi. Merkez Bankasının altınla birlikte toplam döviz rezervleri 90 milyar 245 milyar dolar.. Merkez Bankası brüt rezervi 13 Aralık 2013'te 115 milyar 144 milyon dolar ile tarihî zirvesini görmüştü. 2019 sonunda ise 81 milyar 240 milyon dolara geriledi.. Brüt rezervler 7,5 yılda %21’lik kayıpla 24,9 milyar dolar azalmış, Ama son 7 ayda %11’lik artışla 9 milyar dolar yükselmiş.. Rezervlere yönelik kasıtlı haberlerle ekonominin kötüleştiği izlenimi verilmek isteniyor… Yerli yatırımcıları düşük rezerv haberleriyle fena korkuttular geçen hafta 4 milyar 360 milyar dolar alım yaptılar. İki haftada 9 milyar dolar topladılar. Bir de millette para yok diyorlar.. Türkiye zengin zengin, etrafınıza bakın gerçeği görün. Yollarda dolaşan en kötü otomobil 70 bin lira, en iyisi 300 bin lira değerinde. Akıllı evlerde oturuyoruz. En ucuzu 800 bin lira.. Döviz mevduat hesapları toplam 213 milyar dolara ulaştı. Bunun 131,2 milyar doları vatandaşın. Şirketlerin 81,6 milyar doları var. Döviz borçlarını ödemek için açık gitmiyorlar, çok da iyi yapıyorlar. Bankalardaki toplam altın hesapları geçen hafta 28,2 milyar dolara yükseldi. Vatandaş 4,4 milyar dolarlık dövize ilave 2,1 milyar dolarlık da altın almış. Bir haftada toplam 6,5 milyar dolar (47 milyar lira) harcamışlar çok büyük para.. Helal olsun.. Bunu baş köşeye yazın… Merkez Bankası ve bankalarda döviz mevduatı ile 260 milyar dolarlık güce sahibiz. Ayrıca vatandaş - devlet kasasında tam 1.103 ton altınımız var. Feriştahı gelse bu ülkeyi yıkamaz!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.