Dövizi öldür ki, devlet yaşasın!

A -
A +
Türk ekonomisini yıkmaya çalışan suçlu ortada. Enflasyonun da faizin de baş sorumlusu o. Hiç renk vermiyor, ama el altından o kadar ağır darbe indiriyor ki, nefesimiz kesiliyor. Bilerek ya da bilmeyerek düşmanlarla birlikte hareket ediyor. Kurulu ekonomik düzeni yıkmaya çalışıyor.. Akrebin fıtratında sokmak var biliyorsunuz. Neden soktu diye yargılayamazsınız.
Adamlar Türk lirasından hayalet görmüş gibi kaçıyor. Eline geçtiği anda anında yabancı paraya çeviriyor. Memleketin altına dinamit lokumu koyup patlaması için dolar istiflemeye devam ediyorlar. Bunlar kendi memleketine hiçbir dönemde güvenmemiş, şartlanmış, uyuşturucu müptelası olmuş tipler.. Kanları kırmızı değil yeşile bürünmüş. Türkiye’de biriktirdikleri yetmemiş İsviçre’ye bile yollamışlar. Medyada gördük, bir şebeke İsviçre’ye kaçırılan paraların bir kısmını zimmetine geçirmiş. Ava giden avlanmış. Burada en acı olan ne biliyor musunuz? En çok Müslüman öldüren, Türkiye’yi yıkmak için elinden geleni ardına koymayan 15 Temmuz darbesini planlayan uygulayan destekleyen ABD'nin para birimine kurtarıcı gibi sarınılması.. İşte ABD başkan adayı Joe Biden'ı gördünüz, açık açık  "Türkiye’de muhalefeti her yolla destekleyeceğiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki hükûmet sistemini yıkacağız, bunun için meşru/gayrimeşru her yolu kullanacağız" diyor..
Teyzeye soruyorsun kaç liran var diye kefen parası 100 dolarım var, diyor. Yahu kefen parasını dahi enflasyondan korumaya çalışan bir zihniyet var karşımızda. Bu akım yeni değil 1980’lerden başladı giderek güçlendi, bankalardaki döviz mevduat hesapları 220 milyar dolara dayandı. Bugün enflasyon düşmüyorsa, sorumlusu yüksek döviz kurudur. Yüksek enflasyon yüksek faize yolaçıyor..  Dolar alıp enflasyondan korunduklarını zannediyor, oysa onlar aldıkça kur yükseliyor, artan maliyetler enflasyonu yukarı itiyor. Kazançları kâğıt üzerinde kalıyor. Türk lirası değer kaybettikçe zil takıp oynuyorlar..
Bu arada kurunun arasında yaş da yanıyor, milyonlarca masum vatandaş bu gözü dönmüşler yüzünden çok zor hayat yaşıyor. Şirketler zarara uğruyor..
Memleketini seven her insan kendi para birimiyle iş yapar. Yatırımlarını ona göre ayarlar. Ticaret yap arkadaş dolar istifleme.. Bankadan ihtiyaç kredisi çekip dolar alan var. Merkez Bankası kurları kontrol altında tutmak için her yolu deniyor, zorunlu karşılıkları arttırıyor, likiditeyi kısıyor, olağanüstü kararlar alıyor. Hükûmet de ona yardımcı olmalı. Ülkemizde yabancı paralara ulaşmak zorlaştırılmalı. TL’nin istikrar kazanması için öncelikle döviz büfeleri kapatılmalı. Büfe ne demek? Sigara gofret, bisküvi, su satar gibi dolar satılır mı? Ama satılıyor. Sonra da “millet neden döviz alıyor” diyoruz. Almasın mı, her köşebaşında kum gibi büfe var.. Bankalar kesinlikle döviz satmamalı. Sadece ithalat  belgesi olanların sanal yolla ihtiyacını görmeli. İsteyene al döviz diyoruz, sonra da neden hesaplar yükseliyor diye yakınıyoruz.. Dövizle altın satışları da yasaklanmalı..
Özetle; bankalar satmazsa, döviz büfeleri kapanırsa karaborsa da olmaz. Dövizi öldür ki, devlet yaşasın!
NOT: Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük müjdeyi açıkladı. Karadeniz'de 20 yıl yetecek doğalgaz rezervi bulundu. TL değer kazanıyor, Türkiye'de yepyeni bir dönem başlıyor. Artık biz de güleceğiz, şükürler olsun...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.