Zafere 19 gün var!

A -
A +
Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS-US Geological Survey)’in 2010 yılında yayınladığı Levant Havzası olarak isimlendirilen Kıbrıs Adası, Girit, Lübnan, Suriye ve İsrail arasında kalan bölgede 3.45 trilyon metreküp doğalgaz rezervi bulunduğu raporu Orta Doğu'da dengeleri değiştirdi Uzaydaki binlerce uydusu vasıtasıyla dünyadaki tüm yer altı zenginliklerini tespit eden Amerika ülkeler nezdindeki politikalarını buna göre belirliyor. Levant bölgesinde ayrıca geleceğin enerji maddesi olarak kabul edilen toplam değeri yaklaşık 1,5 trilyon dolar olan 30 milyar varil petrole eş değer hidrokarbon yataklarının olduğu da açıklandı… Doğalgaz rezervi Türkiye’nin neredeyse 600 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak büyüklükte. Libya, Çad, Mali, Nijer'deki sömürgeciliğini Türkiye'nin önlemesini çekemeyen, Avrupa Birliği içinde  liderliğe soyunan Fransa, Yunanistan'ı kışkırtarak bize bu pastayı yedirmek istemiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son 3 yılda 3 sondaj 3 sismik araştırma gemisini satın alıp devreye soktu. Libya ile kıta sahanlığı anlaşması imzaladı.  Akdeniz’deki dengeler lehimize döndü. 
Karadeniz’de 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfi büyük referans oldu. Kıbrıs ve Girit Adası açıklarındaki bu zengin yataklara ulaştık. Sondaj çalışmalarına başladık. İsrail Lübnan’la doğalgaz anlaşması yapmak istedi, başaramadı, Beyrut’u havaya uçurdu. Fransa hemen devreye girdi. Macron 3 hafta arayla iki defa Lübnan’ı ziyaret etti. Niyeti maddi destek sağlayarak ülkeyi istediği çizgiye çekmek… Fransa, en büyük uçak gemisini gönderip bölgede askerî tatbikat yaparak gözümüzü korkutmak istiyor. Bu arada Yunanistan'a 10 milyar avroluk silah satarak önemli bir kazanım elde etti. ABD, Güney Kıbrıs’a 33 yıldan beri uyguladığı silah ambargosunu kaldırarak Türkiye ile ne kadar müttefik olduğunu dünyaya gösterdi. Aynı ABD biliyorsunuz Suriye’de YPG/PYD’li teröristlerle petrol anlaşması yaparak üretim sahalarının gelirini onlara bırakmıştı. Türkiye'nin Yunanistan'a karşı silah kullanmasını  istiyorlar. Böylece Avrupa Birliğinden yaptırım kararı çıkartarak bizi saf dışı bırakacaklar. Erdoğan, Güney Kıbrıs hariç herkesle diyaloğa hazırız diyerek politikalarının savaşmak değil masada kazanmak olduğunu söyleyerek oyunu bozdu. NATO Türkiye ve Yunanistan'ın teknik olarak görüşmelere başlamakta anlaştıklarını açıkladı. Ankara görüşmelere şartsız başlayacağını dünyaya ilan etti. 
Yunanistan’ın Mısır’la vardığı mutabakata  karşılık olarak Türkiye’nin acilen İsrail ve Lübnan’la kıta sahanlığı anlaşması imzalaması gerekiyor. Masaya oturulduğunda taraflar ellerindeki kozlarla  avantaj sağlar. Bu aşamada Libya anlaşması yeterli değil. Türkiye ABD’nin Rum kesimine silah ambargosunu kaldırmasına misilleme olarak Doğu Akdeniz’deki atış talimleri için 2 yeni Navtex ilan etti. Buna göre Rusya, bölgede iki farklı konumda 8, 17, 22 ve 25 Eylül’de atış eğitimi yapacak. Bu gelişme ABD, Yunanistan ve Rum kesimine karşı önemli bir hamle… Batı tarafından sıkıştırılan Türkiye ve Rusya’nın birbirine yaklaşmasını sağlayacak. 24 Eylül AB liderler zirvesine kadar %100 haklı olduğumuz bu gerilim gündemde kalacak. AB liderleri tarafları problemi masada çözün dediği anda olay bitecek. Pazarlık başlayacak. Bulunan doğalgazı Avrupa’ya ulaştıracak boru hattı Türkiye’den geçtiği için aslan payını biz alacağız. Piyasalarda bayram havası esecek. TL güçlenecek, Borsa şahlanacak, enflasyonla birlikte faizler düşecek. Hükûmet tarihî başarıya imza atarak ülkeyi yeniden ayağa kaldıracak. Zafere 19 gün var!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.