Papermoon'a yakışmayan Hoca!..

A -
A +
Samet Aybaba hatırlatıyor; "Başkan ne demişti; 'Başarısız olunursa Hoca da gider, Başkan da' demişti, başarısızlık varsa ve hoca gidiyorsa, Başkan neden gitmiyor?.."
İşte "bütün mesele" burada!..
Türkiye'de" işi tamamen batırana kadar", Başkanların "hiç suçu yoktur";  suçlu, "başka yöneticidir", hocadır, futbolcudur, federasyondur, hakemdir, başka kulüptür, basındır, hatta taraftardır, Başkan ise "sütten çıkmış ak kaşıktır"; tıpkı Fikret Orman gibi!..
"Feda'yı çıkaran, onu uygulayan" kim; Fikret Orman!..
"Kendi yaptığı" liste ile "kendi seçtirdiği" yönetimin allak bullak olmasını önleyemeyen, yönetimindeki bazı yöneticiler tarafından bile "O istifa etsin" denilen başkan kim; Fikret  Orman!..
"Quaresma olayını yüzüne gözüne bulaştıran" ve o olayla başlayarak "Feda da feda" deyip, "Beşiktaş futbol takımını" ve de dolayısı ile "Beşiktaş'ı küçültmeye kalkan"  başkan kim; Fikret Orman!..
Samet Aybaba'yı, "Senden şampiyonluk istemiyoruz, seni yeniden yapılanma için takımın başına getiriyoruz. Bu sezon futbol olarak Beşiktaş'ı mahcup etme, o kadar" diyerek göreve getiren başkan kim; Fikret Orman!..
Yıldırım Demirören'in "gırtlağa kadar borç içinde bırakıp" Futbol Federasyonu Başkanlığı'na kapağı attığı bir dönemin sonunda, "kendi adına büyük bir feda fedakârlığı yapıp  risk alarak" görevi kabul eden ve  kolları sıvayan hoca kim; Samet Aybaba!..
"Dibe vurmuş Beşiktaş'ı, dibe vurmuş bir moral bataklığı içinden çekip çıkaran" ve de takımına "daha ilk yarının yarısından itibaren ligin en keyif veren futbolunu oynatan" hoca kim; Samet Aybaba!..
İnanmayan açsın baksın "o günlerin" gazetelerine, "yorumcuların yazdıklarına" ve de Başkan Fikret Orman dahil, Beşiktaşlı yöneticilerin söylediklerine!..
Bitmedi, Beşiktaş'ı, "küme düşer mi esprileri yapılan" Beşiktaş'ı, "Feda da feda" denilerek iyice küçültülmüş "o kadro ile" dahası, sakatlıklar ve cezaların da "iyice dalattığı" o kadro ile  150'şer milyon euroyu aşan "futbolcu değerleri" ile sahalara inmiş olan Galatasaray ve Fenerbahçe karşısında "şampiyonluk yarışına bile sokan" hoca kim; Samet Aybaba!..
"Hiç olmazsa ocak transferinde 'sıradan oyucular' yerine, 3 tanecik 'kadroya güç katacak oyuncu alınsa'  belki de şampiyon olmasa bile Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını alabilecek bir takımı ortaya çıkaran" hoca kim; Samet Aybaba!..
Daha "Şampiyonlar Ligi'ne katılma yarışı devam ederken", yeni hoca arayışlarına giren ve de "Samet Aybaba'yı kapının önüne koyacağını" orada, burada  söyleyerek, Hoca'nın da, oyuncularının da "moral kondisyonlarını dibe vurduran"  başkan kim; Fikret Orman!..
Şimdi de, basına "Yollarımızı ayırdık" açıklamasını yapan, ama Samet Aybaba'nın "mukavelesindeki mali şartları yerine getirmemek için" bin dereden su getirmeye başlayacak ve de "bu şartlarda fedakarlık yapması için" Samet Aybaba'ya "Sen büyük Beşiktaşlısın, gel bu kadar paraya razı ol, helalleşelim" diye  el uzatacak ve araya koyacağı yöneticilere  bel büktürecek olan başkan kim; Fikret Orman!..
Eeee, "gerçek olan" ve de  başkan Fikret Orman'ın haklı (!) olduğu "tek husus" var; Beşiktaş'a  ve saha kenarına "yakışan" Samet Aybaba, Papermoon'a yakışmıyor!..
Onun için "Samet Hoca mutlaka gitmeli"  idi ve de işte gidiyor!..
Hiç olmazsa bu gidiş, "Beşiktaş'a yakışacak bir senaryo" içinde olsaydı ya; o da olmadı!..
Bilmem ki, "Aybaba'nın bu gönderiliş şekli"  Papermoon'a ve Fikret Orman'a yakıştı mı?..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.