4'üncü Yıldız!..

A -
A +
Önce "o" söyledi; "Galatasaray'a 4'üncü yıldızı taktırmayacağım!.." Sonra da Mustafa Denizli'nin,  Fenerbahçe Başkan Vekili Abdullah Kiğılı ile başlayan görüşmelerinde, Sarı-lacivertli yöneticilere "aynı sözü verdiğini" iddia eden haberler çıktı, gazetelerde!..
Vay canına, "Hedefe bakın siz?.."
"Fenerbahçe'yi şampiyon yapacağım" demiyorlar da, "Galatasaray'a 4'üncü yıldızı taktırmayacağım" diyorlar; bu nasıl iş, bu nasıl bir kompleks?..
Derken, Denizli'yi Türkiye'de "en iyi tanıyan" insanlardan biri olan sevgili kardeşim Hıncal Uluç, "Denizli bu sözleri söylemeyecek kadar akıllı ve dengeli bir insandır, inanmayın bu haberlere" diye yazıp, çıktı işin içinden!..
Eee, "15 yıllık başkanlık döneminde, 8 Galatasaray şampiyonluğu yaşayan ve Galatasaray'ın şampiyonluklarından dolayı şahsen bir yıldız takan, ikinci yıldıza da yaklaşan" Aziz Başkan için, "kendisine şahsen zamanındaki 5'inci Fenerbahçe şampiyonluğu ile bir yıldız takmaktan daha önemlisi, herhalde Galatasaray'a 4'üncü yıldızı taktırmamak" olmalı ki, "Fenerbahçe'yi şampiyon yapacağım" yerine, "Galatasaray'a  4'üncü yıldızı taktırmayacağım" diyor!..
"İkisi de aynı kapıya çıkmaz mı" demeyin; çıkmaz; mesela "Fenerbahçe şampiyonluk iddiasından düşmüştür, ligin sonu gelmiştir, Galatasaray, Beşiktaş ya da Trabzonspor ile çekişmektedir. Galatasaray-Fenerbahçe maçı vardır. Fenerbahçe galip gelir ve Galatasaray'ın  yerine Beşiktaş'ı ya da Trabzonspor'u şampiyon yapar; yani 4'üncü yıldızı taktırmaz"; işte "bu iki sözün arasındaki fark" budur!..
İş "bu noktaya gelince", ben de düşünmeye başladım; "Galatasaray gelecek sezon 4'üncü yıldızı takabilir mi?.."
Sonra da "herkesin, hele hele Galatasaraylıların sosyal medyaya düşürdüğü" esprili gerçeklerle hesaba başladım:
Bir; "eğer Aziz Başkan Fenerbahçe'nin başında kalırsa", Galatasaray'ın 4'üncü yıldızı takma şansı 8/15, yani yüzde 53.3'tü!..
İki: "eğer Aykut Kocaman Fenerbahçe'nin başında kalırsa", Galatasaray'ın 4'üncü yıldızı takma şansı, "Aykut Hoca'nın Fenerbahçe teknik direktörü olarak görev yaptığı 3 sezonun ikisinde Galatasaray şampiyon olduğuna göre", 2/3'e, yani yüzde 66.6'ya çıkıyordu!..
Hesabın, Fenerbahçe cephesi buydu; peki, ya Galatasaray cephesi?..
Fatih Terim, "Galatasaray teknik direktörü olarak", müthiş bir yüzdeye sahipti; "8 yılda 6 şampiyonluk!.."
Yani Galatasaray'ın şansı çıktı, 6/8'e, o da eşittir, yüzde 75!..
Ne var ki, bu hesap birdenbire alt üst oldu; Aykut Hoca gitti!..
Ünal Aysal, hem de "durup dururken", kendisinin de, Fatih Hoca'nın da, Galatasaray yönetiminin de ayağına kurşun sıktı; "tek adam olma" hevesiyle, "başarılı olan" bir yönetimi tasfiye etti.
Üstelik "tasfiye edilenlerin çoğu", yönetimde "Terimci" diye tanınan ve son iki şampiyonlukta onun yanında ve arkasında "kale gibi duran", dahası "Futbol Takımı ile sabah-akşam ilgilenen" yöneticilerdi!..
"Ayağa sıkılan kurşun", Fatih Hoca'yı "yapayalnız" bıraktı!..
Gerçi Başkan Aysal "Fatih Hoca doğrudan bana bağlı olarak çalışacak" diyordu ama, Galatasaray TV'de yapılan ve "yeni listesini açıkladığı" o meşhur "Al gülüm, ver gülüm" röportajında, "kendi atadığı" TV Genel Müdürü'nün "Hoca doğrudan size bağlı olarak çalışacak değil mi", sorusuna "net bir cevap vermemiş", tam da "dolambaçlı" bir cevap ile, "Sportif AŞ'nin profesyonel yöneticilerini" işaret etmişti!..
"Kendi yoğun işleri sebebi ile" yılın büyük bir bölümünü "yurt dışında geçirmek zorunda olan" bir başkan vardı ortada ve bu süreçlerde, Fatih Hoca, "çok sevdiği (!)" Bülent Tulun'la ve de "CEO" Lütfi Arıboğan ile karşı karşıya kalacaktı!..
Hani, "fotokopisi, bir Fenerbahçeli gazeteci aracılığıyla, Galatasaray'ı da şike sürecine sokmaya çalışan Aziz Yıldırım'ın eline kadar ulaşan ve de eski Başkan Adnan Polat'ı da mahkemelere düşüren (Beraat etti) o meşhur ve esrarengiz mektubun sahibi olan" Bülent Tulun!..
Ünal Aysal'ın "koca Galatasaray camiasında kendisine danışmanlık ve Galatasaray'a sportif direktörlük yapacak başka adam kalmamış gibi" sarıldığı ve de Fatih Hoca'nın "Ben onu burada istemem" diyerek Florya'dan gönderdiği Bülent Tulun!..
Tablo gri; Fatih Hoca, yeni sezonu Galatasaray'ın başında tamamlayamayabilir ve de Galatasaray'ın "bu sezon dördüncü yıldızı takma ihtimali", Kaf  Dağı'nın ardına doğru yola çıkmış olabilir!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.