Galatasaray ve transfer!..

A -
A +

 Her gün Galatasaray için de, Fenerbahçe için de, Beşiktaş için de "hâlâ" o gazetede, bu gazetede, o TV'de, bu TV'de "Onu alıyor, bunu alıyor, o geldi geliyor, bunun işi tamam" diye bir yığın "transfer haberi" çıkmaya devam ediyor!..

Hem de saçma sapan, aklın ve de mantığın hiçbir yerine koyamayacağınız "6+0+4" kısıtlaması ortada iken!..
Ben de, "herkes gibi" İstanbul'dan 800 kilometre uzakta "bu haberleri okuyorum"; düşünüyorum ve gülüyorum!..
"Mesela" diyorum ve de kendi kendime "Galatasaray ne yapmalı, ne yapar" sorusunu soruyorum, evet "Galatasaray neyi, nasıl yapmalı?.."
Önce "durum" tespiti; Galatasaray önceki sezonun başındaki, hatta geçen sezonun başındaki Galatasaray'ı değildir; "Süper Lig'de açık ara şampiyon olmuş, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamış ve Real Madrid'i yenerek turnuvaya veda etmiş" bir takımdır!..
Dahası, "eksiği az, fazlası çok ve de yedekleriyle beraber oturmuş" bir kadroya sahiptir!..
Evet, "yedek kulübesinde oturttukları" bile, başka takımların ağzının suyunu akıtacak kalitededir!..
"Öyleyse", Galatasaray'ın bu sezonun başında "Aman onu da alalım, bunu da alalım"  paniği içinde koşturmaya ihtiyacı yoktur; "yabancı statüsünde yapılacak ya da yapılmayacak değişikliğe göre" iki ya da en fazla üç "kaliteli" nokta transferle kadrosunu "geçen yıldaki başarının üzerine çıkmak" hedefiyle sahaya sürebilir!..
Öncelikle söyleyeyim; Galatasaray'ın "Hakan Balta ve Riera varken" büyük paralar vererek "pahalı bir sol bek almasına" ihtiyacı yoktur; hele hele bu mevkide "yabancı kontenjanını kabartacak" bir transfere hiç ihtiyacı yoktur!..
Sonrasında, "evet Melo'nun transferinin hiç olmazsa bu sezon daha önce çözülmesi gerekirdi", ama "Juventus+ Melo'nun şartlarında değil", doğrudan "Galatasaray'ın şartlarında!.."
Eğer Juventus "o kadar para istiyorsa" ve de Melo da "35 yaşına kadar oynayacağı" bir sözleşmede ısrar ediyorsa, bence Brezilya'ya dönüp, orada sevdiği takımda oynamasında yarar vardır!..
Ben, "durumları şüpheli olan" Burak ve Sneijder'in "gitmeleri hâlinde" ne olacağını düşünerek, "ne yapılmalı" sorusuna cevap arıyorum!..
Önceki gün zaping yaparken "tesadüfen", Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Schalke'yi 3-2 yendiği maçın son beş/on dakikasını Galatasaray TV'de "yeniden" seyrettim:
Fatih Terim, "Burak/Umut değişikliğini" yaptı; Burak "bir karış suratla" saha kenarına geldi, Umut'un yüzüne bile bakmayarak, karşılıklı bir avuç içi teması yaptı; iki adım attı, tükürdü ve çıkardığı eldivenlerini kulübeye doğru fırlattı!..
Umut'un son saniyelerde attığı galibiyet golünde, daha önce kulübeye alınmış Sneijder bile Fatih Hoca ile zıp zıp zıplayarak sarmaş dolaş olurken, Burak'ı o sevinç yumağında göremedim, belki vardı da ben gözden kaçırmıştım!..
"Burak" buyken, "Selçuk-Burak ikilisinin birliktelik egoizmi yüzünden" Trabzonspor'dan Toulouse'a kaçan Umut, Galatasaray'da da,hem de "leblebi gibi goller atarken" bu defa talih çarkının "Galatasaray'da birleştirdiği  bu ikilinin kankalığının bedelini" gene "kulübe demirbaşlılığı" ile ödedi!..
Ne var ki, hâlâ "gelen" tekliflere açık açık "Ben Galatasaray'da kalmak istiyorum, burada mutluyum" cevabı verebiliyorsa, Galatasaray "böyle bir evlâdını", hele "Burak'ın gitme ihtimali varken" yad ellerde bırakmamalıdır!..
Galatasaray'ın "böyle karakterlere" ve de "böyle golcülere" ihtiyacı vardır!..
Ve de, elbette "aynı karakterdeki" Amrabat kaçırılmamalı, dahası "onlara benzeyen" ve "takımda oynayabilecek" gençler transfer edilmelidir, "paragöz" Gökhan İnler gibiler değil!..
"Yarının büyük yıldızları olabilecek" gençler; Okay Yokuşlu gibi, Hakan Çalhanoğlu gibi, Kerim Frei Koyunlu gibi!..
Ve de, ille "çilek" alınacaksa, "Arda Turan gibi, Nani gibi, Fanfan gibi" bir üçlüden birisi ve elbette "öncelikle" Arda kaptan gibisi!..
Sonrası, can sağlığı ve de Fatih Terim'in Hocalığı!..
Galatasaraylılar yeni sezona gönül rahatlığı ile girebilirler, zira "az eksikli, fazla fazlalı" kadro onlarda!.. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.