Pirrus Zaferi’ne doğru mu?..

A -
A +

Bırak artık Aziz Başkan, bırak; kendine de yazık etme, Fenerbahçe’nin “yarını olan” Ali Koç’a da!
Etrafına dolanların ve de seni “yeniden havuza itenlerin” seni de, Fenerbahçe’yi de “ne kadar sevdikleri” ortada; “onlar sadece kendilerini düşünüyorlar” ve de eteğini bırakmıyorlar, bırakamıyorlar!..
Artık “Mahmut Uslular” ile “o zihniyette olanlar” ile Fenerbahçe yönetilemez ve yönetilmemeli!..
Bunu, yani “kendi durumunu” da, “Mahmut Usluların durumunu” da hâlâ anlayamadıysan ve “anlamak istemiyorsan”, bilmelisin ki, artık “Sen de o koltukta oturmamalısın!..”
Defalarca bu sütunlarda “örnekleme” yapılması lazım geldiğinde yazdım; Türkiye Büyük Millet Meclisi, defalarca devam eden turlara rağmen “cumhurbaşkanı seçememektedir” ve de partilerin meclis grupları yöneticileri, krizden çıkış formülünün arandığı uzayıp giden uzun toplantıların birinde, “Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ın görev süresinin bir yıl uzatılması” konusunda anlaşırlar.
CHP Grup Başkanvekili, Meclis berberinde tıraş olmakta olan İsmet İnönü’ye koşar ve nefes nefese “Paşam, Cevdet Paşa’nın süresinin bir yıl uzatılması konusunda anlaştık, ne diyorsunuz?” diye sorar.
İsmet Paşa, “Hayır” der; “Bugünden sonra ne yapacak ki? Bugüne kadar yaptığını!..”
CHP çekilir, anlaşma bozulur ve sonunda yeni bir aday bulunur ve Fahri Korutürk cumhurbaşkanı seçilir!..
Bugün, Ali Koç’un ve Fenerbahçe’nin önünü kesmek isteyen bir Aziz Yıldırım var, ortada; “seçimi ‘kurşun asker’ tabir edilen oylarla kazansa bile”, kurşun askerlerle beraber kutlayacağı “zafer”, tam bir “Pirrus Zaferi” olacaktır!..
Bilmeyenler girsinler internete, “Pirrus Zaferi” yazsınlar ve tıklasınlar; çıkacak paragrafları da dikkatle okusunlar; hele hele Fenerbahçe taraftarları ve Genel Kurul üyeleri!..
Adını yazmak istemiyorum; Fenerbahçe’nin en değerli üyelerinden, eski yöneticilerinden biri ile konuştum, bana dedi ki:
“Seçimi kazanırsa, Fenerbahçe’nin istikbali olan Ali Koç’a, kaybederse, bunca yıl çok büyük işler yapan büyük bir başkana, kendisine yazık edecek. Bunu yapmamalı ve Ali Koç’u destekleyerek büyük bir çoğunlukla seçilmesini sağlamalıdır. Aksi hâlde, Fenerbahçe kaçınılması zor bir bölünme ile karşı karşıya kalabilir.”
İki haftadır, “Aziz Yıldırım’ın ne yapması gerektiğini” yazıyorum; neden; “Vakit çok geç olmasın” diye!..
Vakit, “artık geri dönülemeyecek bir sürece geldiğinde”, Fenerbahçeliler, ya “Dünü reddetme” ya da “Yarına hayır” deme durumu ile karşı karşıya kalacaklar”; yazık olacak!..
Biliyorum, şimdi bu satırları okuyan Galatasaraylı okuyucularımdan birçoğu, “Sen ne biçim Galatasaraylısın, bırak birbirlerini yesinler” diyecekler ve de “Azizci” Fenerbahçelilerin birçoğu da “bilgisayarıma küfürnameler” yağdıracaklardır!..
Olsun, ben bu satırları “bir Galatasaraylı olarak yazmıyorum”, bir spor yazarı, bir gazeteci, bir spor insanı olarak yazıyorum!..
Fenerbahçe Genel Kurul Üyelerine son sözüm; “Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az” ve de ilave edeyim; “Mahmut Uslu bile az!..”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.