Sarı-kırmızılı 5. Kol!..

A -
A +

Kendi oyuncularını ıslıklayıp, sahada küstürüp bir de bununla övünenler için bari ‘Truva Atı Tribünü” oluştursunlar…

 

Dünya Tarihi’nde “5. Kol örnekleri” çoktur. 5. Kol, henüz “İspanya iç Savaşı’nda ‘5. Kol’ olarak siyasi ve askeri literatüre geçmeden” de, çok bilinen, “ders alınan” örnekleri vardır, tarihte. 
Mesela, “Eski Yunan efsanelerinden biridir”; Truva Atı. Akha Kralı Agamemnon’un kardeşi Menelaus’un karısı olan “Dünya Güzeli” Helen’in, Truva Prensi Paris ile Truva’ya kaçması üzerine başlayan ve “yıllarca süren savaşı bitiren” Truva Atı, tam bir “5. Kol” örneğidir.
Truva’nın kalın surları önündeki “bitmek bilmeyen” savaşı bitirmek için, “Odysseus, bir plan düşünür”; büyük “tahtadan bir at yapılacak” ve içine “Akha askerleri konacaktır”; sonra da “Akha ordusu çekilmiş gibi yapacak” ve “aldanacak olan” Truvalılar, “Tahta atı surlarının içine alacaklardır!..”
Plan uygulanır, “Odysseus’un düşündüğü gibi olur”; Truvalılar şenlik içinde “Tahta Atı” Truva’ya alırlar; gece eğlenceler yapılır, Truva Ordusu çoğunluğuyla “sarhoş olur” ve sabaha karşı Tahta At’ın içinden çıkan Akha askerleri surdaki kapıları açarlar. Akha Ordusu Truva’ya girer ve savaşı kazanır!..
“Truva Atı”, tarihe “5. Kol örneği” olarak geçer, ama “çok uzun yıllar” adı konmamıştır.
“Ad”, 1936-39 yılları arasındaki “İspanya iç savaşında” konur. Cumhuriyetçilere karşı savaşan “Kralcı” General Franco tarafından.
General’in orduları 4 koldan, Cumhuriyetçilerin elinde olan Madrid’e saldırmışlardır. İşte bu sırada “Madrid’in içinde de Francocular isyan çıkarır” ve de “içeriden de darbe yiyen” Cumhuriyetçiler savaşı kaybeder, Madrid düşer. 
İşte “5. Kol’a, ad konuştur”, Franco tarafından; “Madrid içinde isyan çıkaranlar için” General “5’inci kolumuz” demiştir!..
O günden bu yana, ansiklopediler, “5. Kol’u” genelde “şöyle” tarif ederler; “Beşinci kol, fiilî müdahale ile ele geçirilemeyen bir kitleyi ya da devleti propaganda, casusluk, sabotaj ya da terör yoluyla manevî etkiye maruz bırakmak suretiyle müdahaleye uygun hale getirmek ya da fiilî savaş esnasında savaşı daha kolay kazanmak için yapılan her türlü manevî yıkıcı çalışmadır.”
Yukarıdan beri, “bütün bunları” neden yazdım; “Galatasaray’ın içindeki “5. Kol” için. Son örnek olarak “bütün bir maç” Tarık Çamdal’ı ıslıklayan” Beşinci Kolcular için!..
Soruyorum, bütün Galatasaraylılara, “Bu kaçıncı örnek”; hiç utanmaları yok bunların, bir de “Galatasaraylıyız” diyorlar!..
“Bunca zaman” oynamamış, “bunca zaman bir araya gelmeyen oynamamışlarla dolu” bir rotasyon takımında sahaya sürülmüş. Elinden geleni yapmaya ve “göze girmeye çalışıyor”; izleyin maçı, “hiç durmamacasına koşuyor”, ama tribünlerde “Sarı-kırmızılı bir 5. Kol” var; durmadan ıslıklıyorlar; “ıslıklıyorlar” ki; “Morali iyice bozulsun ve daha kötü oynasın!..”
Islıklıyorlar ki, “daha kötü oynasın, ocak transferinde talibi çıkmasın, kiralanamasın, satılmasın” ve de “Galatasaray ona sözleşmesinde yazılı yüksek parayı ödemeye devam etsin!..”
Arda’dan, Selçuk’tan başlayıp, Sabri’ye devam ederek Tarık’a kadar kaç futbolcuya yapıldı bu “5. Kol harekâtı”; kaçıncı?..
Ama ortada “bu yıkıcı harekâtı seyreden” ve hatta “gizliden teşvik eden” yönetimler de geldi, geçti Galatasaray’ın başına. Biri de kaç yıldır görevde!..
Onca kamera, onca görüntü var; “bu 5. Kol adamlarını bulmak” çok mu zor; ne söyleyeyim; “Böyle yönetime, böyle 5. Kolcular az bile!..
Galatasaraylılara bir önerim var; “utanmayan, izansız ve insafsız ıslıkçıların doluştuğu” tribüne “Truva Atı Tribünü” desinler!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.