Terim, Arda’yı almalıdır!..

A -
A +

Kutlarım sevgili Levent Tüzemen’i; aylardan beri ilk defa, “tabii bana göre”, Galatasaray’la ilgili “gerçekten gündemi sarsacak ve Galatasaray’a yarayacak” bir haber verdi. Sabah gazetesindeki açıklaması “Terim’in gelişinden bu yana” Galatasaray’la ilgili en önemli haberdi; “Galatasaray’da yeni yönetime girecek güçlü bir yönetici, ‘Arda Turan’ın parasını ben öderim, bizim takıma gelsin, hocayı da ikna ederiz’ demiş. Bu transfer gerçekleşirse hiç şaşırmam.”
Neden “Bana göre Galatasaray’a gerçekten yarayacak bir haber” dedim; sevdiğim, değer verdiğim, gazeteciliğine inandığım, hemen her haberini, her yazısını dikkatle okuduğum, TV’de mümkün olduğu kadar konuşmalarını takip etmeye çalıştığım Tüzemen, yazılı da, sözlü de olarak aylardır “Galatasaray’ın dalgalı ve griden siyaha dönüşmeye başlayan kulislerine fazla daldığını ve de farkında olmadan ‘kulislere giren bir üye gibi etkilendiğini’ gösteren, işaretler” veriyordu. Ama, “yukarıya aldığım iki cümlelik haberi ile” nasıl bir gazeteci olduğunu gösterince, onun adına da, “gönül bağım olan” Galatasaray adına da “mutlu oldum!..”
Eğer ortada sevgili Tüzemen’in yazdığı gibi bir tablo varsa, Terim, daha düne kadar ‘babası durumunda olduğu’ Arda’yı affetmeli ve “giderek batmakta olduğu’ kuyudan çıkarmalıdır. Zira, “Büyükler affeder” ve de zira, “sadece Galatasaray’ın değil, Türk futbolunun, Türk sporunun nadir yetişen değerlerinden biri olan” Arda düştüğü bataktan kurtarılmalıdır; bunu da ancak Fatih Terim ve elbette “Arda’nın onurunu örselemeden” yapabilir!..
Gelir gelmez, “bir sol bek, bir kanat, belki bir forvet arkası gerekiyor” diyen Terim için de, Galatasaray takımı için de “Arda” işte orada duruyor; elbette hazır değil, elbette “hazır olması için zaman lazım”, elbette Arda’nın dönüşü “takım içinde ortaya bazı ihtilatlar çıkarabilir” ama “bunları çözecek bir hoca var ise” işte o da Fatih Terim’dir!..
Terim “haklı olarak” kırgındır, “hiç beklemediği bir zamanda, hiç beklemediği bir evladı tarafından” vurulmuştur; ama çok açıktır ki, Arda “kendi seçtiği ve etkisinde kalarak hatalı adımlar attığı yanlış bir etraf içinde” şu anda yapayalnızdır ve “spor için, futbol için, Galatasaray için” kaybedilmek üzeredir. Ona uzanacak “Terim eli”, çok şeyi değiştirecektir!..
Terim “zoru başaran” bir hoca olarak ünlüdür. “Özel / tatlı hayat ve yanlış etraf seçimindeki büyük yanlışları” ile ortada kalan ve “Barcelona nimetini tekmeleyen”, dahası “hiç kimsenin dönüp bakmadığı, istemediği” bir futbolcu durumuna düşen Arda’yı kucaklama büyüklüğünü göstermelidir!..
Bakınız, “Igor Tudor’un hocalığında Arda’nın Galatasaray’a dönmemesi gerektiğini” çok yazıp geldim; zira Tudor “Arda’nın Galatasaray’a dönüşünde ortaya çıkacak problemleri çözemezdi” ama Terim çözecektir. Dahası Arda da, herhâlde “Terim’in uzatacağı elin belki de son şansı olacağını” anlamış olmalıdır!..
Bu tabloda “görev” Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e düşüyor; “büyük buluşmayı gerçekleştirecek ortam için vakit kaybetmeden gereken adımları atmalıdır; atar mı, onu bilmem, Terim ne yapar onu da bilemem, Arda ne yapar, onu da bilemem ama “adımların atılmasını” isterim; görelim bakalım, ne olacak?..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.