Negredo muamması!..

A -
A +

İzmir Beşiktaşlılar Derneği’nde uzun yıllar yöneticilik de yapmış bir arkadaşıma rastladım, geçen gün. Beşiktaş’ın sadece genel kurullarına değil, Divan Kurulu toplantılarına bile giden bir “gerçek” Beşiktaşlı.
“Uzun zaman sonra arkadaş karşılaşması” tablosuna “karşılıklı” imza attıktan sonra, gülerek, “Ne yapıyor sizin Orman Futbolcu Alım Satım AŞ?” diyerek, ayaküstü sohbeti açtım.
O gülmedi; “İki yılın şampiyonluğundan sonra, bizimki futbolu bıraktı, transfer şampiyonluğuna soyundu. Medyadan bol bol övgü alıyor ve de bol bol satış reklamları yapıyor. Tamam da, dönüp hocamız Şenol Güneş’e bakmıyor. Geçen yılın performansı ortada. Bu sezon geçen sezonu da arayabiliriz!..”
Bu girişin ardından daha “birkaç paragraflık daha” söz etti, Beşiktaş’ın bugünkü durumu için, adeta “acılı Adana” ve de noktayı koydu; “Tablo ortada; ‘Battı, bitti, gitti’ dediğimiz Galatasaray, Fatih Hoca’yı getirdi, yanına Abdurrahim Albayrak gibi futbolu, futbolcuyu bilen bir ağabeyi koydu. UEFA sınırlamasına ve kulübün mali durumuna saygılı bir planlama yapan Fatih Terim / Abdurrahim ikilisi, bu yıl da hem şampiyonluğa oynayacak, hem de Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın yüzünü kara çıkarmayacak bir kadroyu kuruyorlar, bizim hâlimize bak. Bir Negredo bulmacasını bile çözemiyoruz. Hoca başka telden, Başkan başka telden çalıyor.”
“Daha sık görüşmek üzere” ayrıldık, ayrıldık da kafama “Negredo olayı” takıldı; kariyeri itibarıyla bizim gibi ülkelerde her yöneticinin “ağzının suyunu akıtacak” bir futbolcu idi, Alvaro Negredo Sanchez.
İspanya Millî Takımı’nda 21 maç oynamış, 10 gol atmış, Real Madrid’ler, Sevilla’lar, Manchester City’ler, Valencia’lar arasında “12 /15 milyon - 20 / 22 / 24 milyon avrolarla bonservisleri alınıp satılmış ve de Beşiktaş taraftarını da “Alıyoruz” diye ayağa kaldıracak bir santrfordu, o; nitekim geçen sezon başında alındığında ayağa da kaldırmıştı!..
“Yaş olarak” Beşiktaş’a geldiğinde, mesela Galatasaray’a gelen Hagi’den de, Drogba’dan da küçüktü. Alex Fenerbahçe’den ayrıldığında 35 yaşında idi. Negredo ise 20 Ağustos’ta 33 yaşına basacaktı ve “santrfor olarak” bu yaş ona öyle “yaşlı damgası vurduracak” bir yaş değildi!..
Peki, Cenk Tosun’un Everton’a satılmasından sonra, Vagner Love’a “Kendine kulüp bul” denildiği bir süreçte ve “Beşiktaşlık bir santrfor alınmadan” Şenol Güneş, “Neden Negredo’nun yüzüne bile bakmıyordu?”
Ve “tecrübeli” Hoca, neden hatta “Negredo gidecek” derken, “Vagner Love’a bile razı olduğunu gösteriyordu?..”
Kadronun hemen hemen tamamının denendiği ve 4-1 mağlup olunan CSKA Moskova hazırlık maçında, 18 futbolcuya forma verilirken, Negredo kulübede bile değildi. Tribünde maçı seyrederken çekilmiş resmini Türkiye’de görünce içim burkuldu!..
Bilmiyorum, “bizim muhabirlik yaptığımız” zamanlarda, “Negredo olayını aydınlatacak haberi araştırıp, bulana ve yazana kadar” bizleri uyku tutmazdı; şimdi “gazetecilik değişti, galiba”; ajanslardan gelecek bir haberi beklerken, horul horul uyunuyor, anlaşılan!!!
Bugün “beğenilmeyen” Negredo ayarında bir santrfor acaba “kaç milyon avroya mal edilir” ve de “bu maliyeti en iyi bilenlerden biri olan” Şenol Hoca’nın “Negredo olmayacak” inadının sebebi nedir?..
Yoksa ,”geçen sezonda kendisinden habersiz yapılan transferlerin rövanşını” oynamaya mı kararlıdır?..
Dahası, Başkan Orman, “Negredo kalabilir” derken, Şenol Hoca’nın inadını “O kulübün bir personelidir, ne denir, ne istenirse onu yapar” diye kıracağını mı düşünmektedir?..
Bilmem ki, sevgili okurlarım, “bütün bu sorulara, başkalarının da eklenebileceği ortada iken”, spor sayfalarımızda “bu sorulara cevap olacak” bir haber okudunuz mu; yoksa vardı da ben mi atladım?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.