Yüzkarası bir olay; “Haczedilen kupalar!”

A -
A +

En azından 40 yıldan beri “bir Kulüpler Yasası çıkaramayan” siyasetçiler, Gençlik ve Spor Bakanları, Gençlik ve Spor Genel Müdürleri, Federasyonlar ve başkanları, kulüp başkanları ve yönetimleri ve de spor basınımızın müdürleri, şefleri, yazarları, çizerleri, yorumcuları, kısacası “topyekûn” futbol dünyamızda yaşayanlar, yönetenler ve yön verenler olarak hepimizin “iftihar edeceğimiz” bir haber vardı, gazetelerde “geçen hafta!..”
“Çok gazetede de yer almayan” bu “tek sütunluk” haber şuydu; “Manisaspor’un kupaları, kulübün bir kasaba olan 161 bin liralık borcuna karşılık haczedildi!”
Bir zamanlar, Süper Lig’de oynayan, bugün “-6 puan ile” 2. Lig Beyaz Grubu’nun sonunculuğuna yerleşmiş olan, ülkenin “en büyük kentlerinden birinin” takımının “ne hâle düştüğünü” ortaya koyuyordu, bu “ibretlik” haber!..
Bu çok acı olayın sorumlusu kimlerdi; sadece “borcu yapıp ödemeden giden yöneticiler mi”, yoksa, “yazımın girişinde sıraladığım” kişiler, kurumlar ve kuruluşlar mı?..
Sadece bu yılın örneklerine, “amatör kümeye düşen, bir zamanların Süper Lig takımı” Kayseri Erciyesspor’a, 2. Lig Beyaz Grupta “-2 puan ile” Manisaspor’un üzerinde yer alan Gaziantepspor’a bakan, soran var mı, “bizler de dâhil”, yukarıda yazıp geldiklerimin içinde?..
Görülüyordu ki, “bir Kulüpler Yasası çıkarılamaması” bir yana, “futbol kulüpleri bu hâle gelirken”, hiçbir tedbir almayan “alamayan” Federasyonlardan “hesabın sorulmadığı” bir çarka teslim olmuş vaziyette idi, Türk futbolu!..
“Ölen ölür, kalan sağlar, ölene kadar bizimdir” zihniyetini, kökünden kazıyacak bir Kulüpler Yasası çıkaramadığımız için, hepimiz utanmalıyız, hepimiz!..
Dolar / avro olarak yüzlerce milyon, Türk Lirası olarak “bahis oyunlarında dönen paraları da dikkate alırsak” onlarca milyar liranın döndüğü bir “futbol dünyamız” var ve de “hâlâ ve hâlâ Dernekler Kanunu ile, Medeni Kanun’a konulmuş 5-10 madde ile” idare ediyoruz, “Türk futbol dünyasını!..”
Her iktidar, her bakan gelişte “hiç olmazsa bu defa” ümidi ile kalkıyoruz, ama “ayakta, hem de tek ayaküstü durmaktan yorularak”, ümidimizi kaybetmiş olarak tekrar yerimize oturuyoruz; neden?
Çünkü, “bugün Türk futbol dünyasının yönetenlerin”, siyasetçilerden, kulüp yönetimlerine kadar, kimsenin işine gelmiyor; çıkarılacak “doğru dürüst” bir Kulüpler Yasası!..
Neden “kimsenin işine gelmiyor”; siyasetçiler ve Federasyonlar “oy”, kulüp başkan ve yöneticileri “Yasa gelirse, biz yok oluruz” düşüncesinin peşinde olduğu sürece ve spor basınımız da “Bana ne, böyle gelmiş, böyle gitsin, kimseyi kırmamayım, dökmeyeyim” sloganı ile seyirciliğini sürdürdükçe, daha çoook “Manisaspor Kupaları” faciasını yaşar, Türk futbolu!..
2000 yıllarda “Galatasaray, hem de UEFA Kupası’nı, UEFA Süper Kupası’nı kazandığı” yıllarda, “bakkala, manava, kasaba borcunu ödeyemediği için” kulübün telefonları “haciz konulduğu için” kapanmamış mıydı?..
O günlerden bu günlere, ne değişti; hiçbir şey; UEFA’lar, FIFA’lar , neden “en büyüklerimiz dâhil” kulüplerimize durmadan cezalar yağdırıyor?..
En büyüklerimiz dâhil, kulüplerimiz neden “futbolculara aylardır ödenmemiş paralar” ortada iken, UEFA’lara, Federasyonlara verilmek üzere hâlâ “Paramı aldım” şeklinde bir “ibra belgesi alabilmek için”, futbolcuların peşinden “yalvar yakar” koşturuyor?..
“Böyle yaparak”, yakalandığında, UEFA’dan kulübüne “ceza getiren” kulüp başkanını, “Futbol Federasyonu Başkanı yapan” ülke hangi ülke?..
Sevgili okurlarım, tablo bu iken, “hâlâ Kulüpler Yasası çıksın” diye, “bunca yazı yazan”, bendeniz Öcal Uluç “saf değilse”, dünyada “saf kimse yoktur”; öyle değil mi?..
Siz söyleyin “bunca yıldır sporun içinde olan” sayın Gençlik ve Spor Bakanımız  Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “öyle” değil mi?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.