Utanın!..

A -
A +

Hiç mi insafınız yok; bu nasıl dengesizliktir, bu nasıl bir taraf tutmaktır; bu nasıl “tek taraflılıktır”; bu nasıl körlüktür, “körlük” değilse “bir tarafta renk düşmanlığı, öte tarafta renk tutkunluğudur!..”
Sanki, “tokadı atan, boğazı sıkan, gerilimli maç sonunda sahayı savaş alanı hâline döndürecek tahriki yapan olmamıştır” ve de “Galatasaraylı futbolcular, “ortada hiçbir şey yokken” Fenerbahçeli oyunculara saldırmışlardır; vur abalıya, yağsın sarı – kırmızılıların hocalarından, futbolcularına kadar hepsinin başına, “ceza yağmuru”; hücum!..
El insaf, tam tersi olsa, maç Fenerbahçe Stadı’nda oynansa, Galatasaray 2 – 0 yenikken, 2 – 2 yapsa ve de Galatasaraylı iki oyuncu, Fenerbahçeli oyunculara tokat atsa, boğazını sıksa, “ne yazacak, ne söyleyecekti”; yukarıda yazmaya çalıştığım “acaip” ve “tek taraflı” tabloya imza atanlar; bugün yazdıklarının, söylediklerinin tam tersini!..
“Saldırganlar, tahrikçiler, zaten ‘2 – 0’dan 2 – 2’ye gelen maç ve kaybedilen 2 puan yüzünden gergin ve üzüntü içinde olan’ Fenerbahçelileri çileden çıkardılar, sahayı meydan savaşına çevirdiler; tokatçılar ve boğazlayıcılar en ağır cezaları almalı, Fenerbahçelilerin tahrik sebebiyle cezalarının sınırı ‘en alt’ olmalı” diye ahkam kesme yarışına girmeyecekler miydi?..
Evet, sonradan “Beni tuzağa düşürdüler” diyerek “Galatasaray gibi bir kulüpte teknik direktör yardınmcısı olamayacağını” itiraz eden Hasan Şaş başta, Galatasaray’da olaya karışanlar “ibret ve örnek olacak” cezalara çarptırılmalıdırlar. Disiplin ve Tahkim Kurulları “hiçbirinin göz ve söz yaşına bakmamalıdır. Zira “Galatasaray Kulübü’nün mensupları ve sporcuları olduklarını unutmaya hakları yoktur. Sahada o gece yaptıklarının da “affedilir yanı” yoktur!..
Elbette, “olayları başlatan” ve “sonra kaçan”, benim anlı ve şanlı ve de “izanlı (!), vicdanlı(!), insaflı(!) ve de tarafsız(!) medyamın anlı ve de şanlı yazar / çizerlerinin, yorumcularının neredeyse açık açık bir “Aferin Fenerbahçeli çocuklar, derslerini verdiniz, helan olsun” demedikleri kalan sarı – lacivertli futbolcular da “hak ettikleri cezaları”, tıpkı Galatasaraylılara verilecek “en üst sınırdan cezalar” gibi almalılar ki, bütün kulüplere, bütün takımlara, bütün futbolculara, bütün teknik adamlara ibret ve örnek olsun!..
Dahası da var; “yıllardır Kadıköy’deki stada ‘Ora’nın istemediği hakemi göndermeyen, gönderemeyen” Merkez Hakem Komitesi, “aynı korkaklığı Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın, Trabzonspor’un statlarında yapmıyor, yapamıyorsa” ve de “kör gözün parmağına, en hassas olunması gereken kritik maçlarda, adeta inat ederek, ‘damgalı hakemleri’ atamakta bir beis görmüyorsa”, bu kurulların da ”yola getirilmesi” gerekmiyor mu?..
Hakemler açıklanır açıklanmaz, “maçta olacakları, nasıl da bildi” binlerce Galatasaraylı ve sosyal medyada kıyameti kopardılar; müneccim mi idiler, yoksa, fal mı açmışlardı?..
Bütün bunlara rağmen, mesela “Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan ettiği gece, Kadıköy Stadı’nda olanları unutan, ama “Cuma gecesi Galatasaray’ın stadında olanların bütün sorumluluğunu Galatasaraylıların üzerine yıkmak için yarışanlara fırsat verdikleri için”, elbette olaylara karışan ve başkahramanı olan sarı – kırmızılı futbolculara ve teknik adamlara da “alacağınız cezaları hak ettiniz” demek, bir spor insanı olarak da, bir Galatasaraylı olarak da benim hakkım ve diyorum.
“Fatih Terim fobisi” ile beslenenlere gün doğdu ve ne yazık ki, “kendisi dahil, o gün saha kenarında, saha içinde ve saha sonrasında kameralar karşısında olan” Galatasaraylılar, “Terim fobisine, Galatasaray fobisini de katanlar” için, kendilerini de, takımlarını da, kulüplerini de “hedef hâline getirdiler!..”
“Utanmaz bazı adamlar”, sosyal medyada işi Galatasaray’a ağır hakaretlere kadar götürdüler; ne yazık ki, “Galatasaray’ın bugünkü yönetimi”, bu “saldırı cephesini karşılayacak” güçte değildi. Yazılı açıklamaları, sözlü açıklamaları, “rakip cephe hengamesinin ortasında” sinek vızıltısı kadar kaldı; yazıklar olsun!..
O gece maçı seyrederken kalp krizinden vefat eden Koray Şener’in acısını yüreklerinde hisseden milyonlarca sporsever, “Derbi rezaletinin suçlularına verilecek adil kararları, hak ettikleri cezaların haberini bekliyor!..”

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.