Golcü gelse de istifa!..

A -
A +

Artık “sözün bittiği” noktadayız; Gomis’in gitmesi kesinleştikten sonra geçen altı ay içinde “bir golcü transferini yapamayan” bir Başkan ve “futboldan da sorumlu” Başkan Vekili var ortada.
Ve de “ortadaki” acıklı ve hazin tablo için “sadece bu transferler konusunda ve buna ilişik yöneticilik anlayışı” bakımından Türk Dil Kurulu sözlüklerinde karşılığı “Becerisi olmayan, usta olmayan, maharetsiz” olan “beceriksizlik” ve de “gerçekleri görebilmekten uzak, ileri ve uzak görüşlü olmayan” olan “basiretsizlik” kelimelerini kullanmaktan başka yapabileceğim, yazabileceğim bir şey yok.
“Bu kelimelerden daha hafifini bulmak” Galatasaray Kulübü’ne, Galatasaray camiasına, Galatasaray taraftarına ve Galatasaray futbol takımına “haksızlık olur!..”
Bu kelimelerden “daha ağırlarını kullanmak” ise Galatasaray Kulübü Başkanlık ve Başkan Vekilliği makamlarına, “bugün bu makamlarda oturanlar” çok açık ki, “golcü transferi bakımından” hak etmiş olsalar da, “haksızlık olur!..”
Bir önceki Başkan, “Lucescu gibi, yaşı yetmiş, işi bitmiş bir teknik adamın ayağına gitmiş” eli boş dönmüştü.
Bugünün Başkan Vekili, “Her şeyde kendisiyle de, kulübüyle de anlaşmıştık” dediği bir futbolcuyu alarak İstanbul’a “o golcü ile beraber” dönmek ve havaalanında “kahraman komutan” edası ile “Ey taraftar, işte söz verdik tuttuk” gösterisi yapabilmek için Dubailere kadar gitti; eli boş döndü!..
Vah Galatasaray vah, seni kimler, nasıl yönetiyor; kimlerin ellerinde kaldın?..

GS Divan Kurulu ve “duayenler!..”
Ey Galatasaray Divan Kurulu’nun genç üyeleri… Artık bu kurula ağırlığınızı koyun. “Her şeyi biz biliriz” edası ile o kurulun kürsülerinde “nutuk atan” ve de “her nutuklarında ezberlenmiş üslupları ile tahmin edilen, bilinen, âdeta ezberlenmiş görüşlerini” tekrar ve tekrar “tekrar eden” duayenlerin kurulunuzu etki altında bırakmalarının ve yönlendirmelerinin önüne geçin!..
Eğer “onların ‘zaman tünelinde kalmış’ görüşleri, ‘Galatasaray’a deva olsa’ idi ve de ‘doğru yolu’ gösterseydi” bu kulüp bugün “bu hallere” düşer miydi?..

VAR, “var oldu”, ama hakemler?..
“Maç sonuçlarına tesir eden hataları devamlı yapan” VAR’lı hakemlerimiz ve “VAR” hakemlerimiz var!..
Buna karşılık “Ben hakemlerimi hiçbir kulübe yedirmem” diyen bir Federasyon Başkanımız da var; “bazı takımların hak ettiği puanları” durmadan ve iştahla yiyen “hakemleri de varken!..
Buyurun, “Galatasaray’ı mahkûm eden ‘hakemleri koruyan’ esrarengiz Kulüpler Birliği bildirisini imzalamış görünen” kulüplere bir bakın. Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ın, Trabzonspor’un ve de Süper Lig’de takımı olan onca Anadolu kulübünün başkanları, yöneticileri, teknik direktörleri, “VAR hakemlerine de, VAR’lı maç hakemlerine de veryansın etmek için” kuyruğa girdiler; ne olacak şimdi?..
Erman Toroğlu Hoca’nın perşembe günkü “Fırat ve ekibi, TFF’ye oynuyor” başlıklı zehir zemberek yazısının altından Federasyon ve Merkez Hakem Komitesi nasıl kalkacak, bilmiyorum!..

Ali Koç’a acıyorum!..
Onu “tribünler” getirdi. O da, “hakkında bin türlü söylenti olan” bir sportif direktör getirerek, futbolu ona teslim etti. İşler kötü gidince, kendisinin defalarca “Hayır gelmeyecek, gündemimizde yok, olmayacak” dediği bir teknik direktörü de, “ona, tribünler getirtti!..”
Unutmuyorum, bir Fenerbahçe yorumcusu, “ligin devre arasındaki bu hoca ataması yapılınca” TV ekranlarında “Fenerbahçe, Galatasaray’ı geçecektir, göreceksiniz” diyordu.
Ne var ki, “bu ikilinin Fenerbahçe’si”, Ümraniyespor’u bile geçemedi!..
Neden; daha önce de yazmıştım, “63 yıldır sporu ve elbette futbolu izliyor ve yazıyorum; ‘kalite itibarıyla kadrosu bu kadar fakir’ bir Fenerbahçe seyretmedim” diye.
Buna bir de “tribünün tayin ettiği” piyasanın dışında kalmış bir hoca eklenince, Ali Koç’un başkanlıkla karşı karşıya geldiği “çok acılı” süreçten kurtulma ihtimali iyice azaldı. “Kendi etti”, inşallah “kendi bulmaz!..

Şaka!..
Bu kadar överseniz, “daha ligin 18’inci haftasında ‘şampiyon’ ilan ederseniz, hocasını, yere göğe sığdıramazsanız”, işte Hatayspor çıkar, Başakşehirspor’a da, sizlere de “futbol dersi” veriverir!..
Sevgili meslektaşlarım; bence “birer grip (Zaten salgını var) raporu” alın da, “Ben seyretmedim, duymadım, yazmıyorum, konuşmuyorum” moduna geçin, “bahaneler bulmaya” çabalamayın!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.