Toplu hakem infazının asıl sebebi

A -
A +

Hakemler yerden yere vuruluyor; “o takım lehine düdük çalıyorlar, bu takım lehine çalmıyorlar” diye diye…
Ben bildim bileli, hakemlerimizin “çok az istinası hariç, ama en ünlü pek çoğu dâhil” Türkiye’de futbol liglerinde “çaldıkları ya da çalmadıkları hatalı düdüklerin genel toplamının çetelesi tutulsa” idi ortaya “Üç Büyüklerin ‘ötekilere göre’ kayrıldığı gerçeği” açık farkla ortaya çıkardı.
Yani, demek istiyorum ki; “bu farklılaştırılma” bugün koparılan kıyametin “gerçek sebebi” değildir!..
Bugün ortada “iç içe geçmiş” iki tablo vardır;
1 - “Hakem hatalarının normal ve haklı olarak yorumlanması,”
2 - “Hakem hatalarının hakemlere ve kişiliklerine ağır hakaretlerle bir kulüp aleyhine kampanyaya dönüştürülmesi” ve de “ikincisinin, birincisinin arkasına” saklanması!..
Sözü uzatmadan son haftalarda giderek arttırılan bu “dolambaçlı ve iç içe geçmiş iki tablo için” çok açık iki örnek vereyim:
Galatasaray - Trabzonspor maçında, hakem “Galatasaray lehine iki önemli hata yaptı; “Diagne’yi ikinci sarıdan atamadı, Marcao’nun penaltılık hareketine düdük çalamadı!..”
Peki, Antalyaspor -  Başakşehirspor maçında “aynısı” olmadı mı; “Başakşehirsporlu Emre ve hatta Robinho’nun kırmızı kart görmemesi ve de Antalyasporlu Doukara lehine penaltının çalınmaması” neden “Galatasaraylı Diagne ve Marcao kadar” tepki görmedi?..
Neden “Galatasaray’ın ‘kollanıyor” korosu, Başakşehirspor’un Antalya maçından sonra sahne almadı; sadece Mete Kalkavan, o da “kişiliğine hakaret edilmeden”  eleştirildi?..
Başakşehirspor  açık ara şampiyonluğa gitmiyor mu, Galatasaray ise onu “düşe kalka takip etmeye çalışmıyor mu?..”
İşte burada duralım ve gerçeği söyleyelim; “Fenerbahçe düşme hattından rahatlıkla uzaklaşamamışken, Galatasaray’ın şampiyonluk yarışı yapması ve de şampiyon olması istenmiyor!..”
Kim tarafından; benim “anlı ve de şanlı” spor (!) medyamın “ağırlıklı” bir bölümü tarafından. Elbette o kampanyaya, bir de “Şampiyonluk yarışında olan” Beşiktaşlı yorumcular da doğal olarak ve memnuniyetle katılıyor!..
Meselenin özü şurada; Başkan Ali Koç çok zorda. Attığı “Comolli / Cocu ve transferler adımı” başta, “kötü gidişatı değiştirmek için attığı adımların da Ersun Yanal’dan ‘taraftar istedi’ diye medet ummak dâhil çare olmadığı” ortada!..
Onun için “hedef saptırılması” gerekiyor, Fenerbahçe taraftarına ve camiasına başka bir hedef gösterilmesi gerekiyor; “Hakemler Galatasaray’ı şampiyon yapacak!..”
İşte, hakem hatalarının “hakemliği yok edecek” bir “infaz kampanyasına dönüştürülmesinin sebebi” bu; dahası “hak dağıtıcılığına soyunan bazı ağır hakaretçilerin tiraj ve reyting çabası” da işin cabası!..
Ne diyeyim; bravooo!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.