Lucescu Güneş farkı!..

A -
A +

Lucescu'lu takım ile Şenol Güneşli takım çok açıktır ki, siyah ile beyaz kadar farklı idiler ve bizimkiler yarın için umudu, umudun ötesine taşıdı…

Bir "onca zamandır Lucescu'nun çalıştırdığı" millî takımımıza bakın, bir de "Şenol Güneş'in üç antrenmanla sahaya sürdüğü" millî takımımıza!..
Bilmem ki, "Lucescu'yu ayağına giderek Romanya'dan getiren" zamanın Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Başkan Yardımcısı Ali Dürüst'ün yüzleri kızarıyor mu; "Türk'ün onca parasını, hem de "milyon avrolar" olarak "yaşı yetmişi geçmiş, işi de bitmiş" emekli bir teknik adama "emeklilik ikramiyesi gibi yerdirdikleri" için?..
Bitmedi; "Lucescu'yu yere göğe sığdıramayan" anlı ve de şanlı onca "futbol yorumcusu" arkadaşımız, hem de "fazlaca" mahcup olmadılar mı?..
Elbette Arnavutluk ve Moldova maçları ve o maçlarda oynanan futbol, Fransa'yı bir yana bıraktım, İzlanda'yı bile "Rahat yeneriz" dedirtmedi bizlere. Şimdilik "sadece" ümit verdi. Ama açıkça görüldü ki, futbolcularımız 90 dakikaları "mücadele ederek, zaman zaman coşku içinde ve yardımlaşarak" oynadılar.
Lucescu dönemindeki "durgunluk" bütünüyle gitmiş, Ay-yıldızlı ekip, koşan, rakibe basan, gole doymayan bir takıma dönüşmüştü!..
"Lucescu'lu takım ile Şenol Güneşli takım" çok açıktır ki, siyah ile beyaz kadar farklı idiler ve bizimkiler "yarın" için de "umudu, umudun ötesine taşıyacak" mesajı sahada vermişlerdi.
Daha, "Takımın orasında eksik, burasında boşluk var; o iyiydi, öteki vasattı, beriki pek göz dolduramadı" eleştirileri için vakit çok erken!..
"Üç antrenmanla sahaya çıkan" Şenol Güneş kadrosunu, Moldova maçında "vücut ve yüz dilini beğenmediğim" Burak dâhil, kutlarım, elbette Güneş Hoca'mı da!..
Bu takımda iş var, bu takım iş yapar. Asıl hoşumuza giden; özellikle gençlerin "birbirini tanıdıkça ve uyum sağladıkça", sahaya "çok daha güvenle çıkacak olma" umudunu ve belki de "Fransızları bile ürkütecek bir kıvamı" müjdelemiş olmalarıdır…
Bu arada Şenol Hoca'mı da, uzun bir süreden beri saha kenarında "gülen yüzle görmek" bizleri mutlu etti.
İnanıyorum ki, "yarınlar güzel olacak" ve "küme düşen / FIFA listesinde 40'ıncılığın kapısına dayan" millî takımımız, "hak ettiği yere" yeniden dönecek!..
Teşekkürler Hoca'm ve elbette talebelerine!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.