Son av; Ali Palabıyık!..

A -
A +

Fenerbahçe yöneticilerinin geçen hafta “hangi maçı hangi hakemin yöneteceği” açıklanır açıklanmaz, Galatasaray maçı hakemi Ali Palabıyık ile ilgili üst üste gelen açıklamaları; işte “o hakemin derbi karşılaşmasında dağılmasının ana sebebidir!..”
Yazan var mı, “Galatasaray yöneticileri” dahil konuşan var mı, TV ekranlarına getiren var mı; bilmiyorum, varsa “onu alkışlar” ve de göremediğim, dinleyemediğim için özür dilerim.
Geçen hafta “maçtan bir gün önce Uluçmarket’te bu konuya değindiğim için” yazmaya devam edeyim. Bugüne kadar “maç hakemleri açıklanır açıklanmaz”, bütün kulüplerimizin yöneticilerinin “o hakemi istemiyorlarsa” yaptıkları bir şey vardır: “Geçmiş maçlardan bulup çıkardıkları, kendilerince ‘haksız’ buldukları kararlarını öne sürüp, atanan hakemi yerden yere vurarak baskı altına almak”; ne var ki, bu açık “psikolojik” saldırıya karşı, Federasyonlar ve Merkez Hakem Kurulları kıllarını bile kıpırdatmamışlardır!..
“Hakem istemezükçülüğü” ne yazık ki, Federasyonların korkaklığı ve Merkez Hakem Kurullarının vurdumduymazlığı ile hakemleri “kulüp yöneticilerinin” ve “kulüpçü medyanın” kolay avlanacak avları hâline getirmiştir. Son avlanan hakem de Ali Palabıyık’tır ve Fenerbahçe “maç öncesi baskısının semeresini” sahasında bol bol almıştır!..
“Maç sonrası açıklamalarını izleyen ve gereken cezaların verilmesiyle belirli ölçüde caydırıcılığı yakalayan” Futbol Federasyonu, “maç öncesi hakemler üzerine kurulan, kurulmak isteyen ve çok zaman da hedefine ulaşan” baskıcı açıklamaları, görmezlikten, duymazlıktan gelmekte ve bu baskıların “hakem camiasının sırtına neleri yüklediğinden” âdeta bihaber görünmektedir!.. Bakınız, “bu bihaberliğin” sonrasında “nelerin olduğunun” da “taze” bir örneğini vereyim:
“Hakemden canı yanan bir takımın” yöneticisi, maçın bitiminde “Bir takım şampiyon ilan edilecekse çıksınlar açıklasınlar, ilan etsinler. Kimse boşuna uğraşmasın” dedikten hemen sonra, bir soruya karşılık ne söylüyor; “Arkadaşlar bildiğim birçok şey var. Bana söylenen birçok şeyler var. Türk futbolu adına, Türk futbolunun markası adına üzgünüm. Zamanı gelince çok şey açıklayacağım.”
Kim söylüyor bu sözleri; Galatasaray 2. Başkanı yani “Başkan Vekili” Abdurrahim Albayrak!..
İşte bir “hayır’lık” açıklama daha; ne demek, “zamanı gelince açıklayacağım”; ne demek?..
Bildiğin ne varsa, sana söylenen ne varsa, orada söylesene, açıklasana; ortaya “Mahkemelik olacak birkaç ‘çamur’ cümlesi atıp” çekip gitmek olur mu?..
Siz “Türk futbolunun marka değerinin peşine düşene” bakın; “kendi kulübü Galatasaray’ın marka değerini nerelere düşürdüğünün” farkında değil; yazıklar olsun!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.