Beşiktaş’ı çok zor günler bekliyor!..

A -
A +

Orman, benim adını bile yeni duyduğum bir isme karşı ‘mahkemelik olacak’ bir seçim zaferi (!) kazandı…

Eğer, bir kulüpte, “genel kurul, başkan adaylarından birini hem de beşinci defa başkanlığa seçerken”, tribünlerdeki taraftarlar “Fikret Orman paralar nerde” temposuna, “Yönetim istifa” tezahüratını da ekliyorlarsa, “vay” ve de “vah” o kulübün bugününe ve yarınına!..
Siz, “slogan” dünyamıza giren şu “yeni” koro söylemine bakın; “Yedi sene oldu, senin süren doldu. Yeter artık Fikret, Beşiktaş’ı terk et!..” “İnat ve ısrar” insana da, başında olduğu kuruluşa da “hayır getirmez”; zira “çatlayan testi” artık su tutmaz!..
Fikret Orman için, “maden işçileri ile seçimi kazandı” iddiaları “doğru olmasa” bile, ortaya “şöyle” bir manzara çıktı; “voleybol maçlarında görülen” bir manzara: Beşiktaş taraftarları, “rakip takımın sert servislerini karşılamayan oyuncusunun üzerine oynanarak sayı üstüne sayı kazanılınca” tribündekilere “Maden buldular” dedirten bir imkânı ve fırsatı yakalamış görünüyorlar.
Herkes biliyor ve yaşadı ki, “Süleyman Seba” gibi bir “dev başkanı / anıt adamı” o yılların meşhur “Ahmet Dursun, Seba gitsin” sloganı ile yıkan Çarşı Grubu için, “Fikret Orman” çok ama çok daha kolay bir av olacaktır!..
“Yıpranmış”, daha da acısı “Beşiktaş’ın hem de kendi içinde çok kişinin tanımakta, hatırlamakta zorluk çektiği” bir rakibe karşı bile “mahkemelik olacak” bir seçim zaferi (!) ile koltuğunu muhafaza edebilmiş bir Başkan’ın, kendisine de, yönetimine de, kulübüne de “Fikret, Beşiktaş’ı terk et” sloganları arasında faydalı olması bilmem ki mümkün olacak mıdır?..
Beşiktaş’ı “Türk spor tarihinin en borçlu kulübü” yapan ve de “karmaşık transfer çıkmazları” içinde kaybolarak taraftara “Fikret paralar nerde” sloganları attıran bir Başkan var, ortada. Çok açık ki, adı da, sanı da, kariyeri ve karizması da Süleyman Seba ile mukayese dahi edilemez; peki, ne olacak bu işin sonu?..
Bunca yılın spor yazarıyım, “adını son bir ay içinde ilk defa duyduğum” Fikret Orman’ın rakibi olarak seçime giren “başkan adayı” Hürser Tekin Oktay, bakın ne diyor; “Usulsüz üye yapıldıklarına dair iddialar bulunan 5.268 kişinin listesini hem de mahkeme kararına rağmen bize vermeyen Denetim Kurulu hakkında suç duyurusunda bulunacak ve dava açacağız. Bu işin peşini bırakmayacak seçimin iptalini isteyeceğiz.”
Bitmedi, devam ediyor; “Aradaki fark 1.275. Yani, 640 üye Fikret Orman yerine beni tercih etmiş olsaydı, ben kazanmış olacaktım. Burada dikkat edilmesi gereken nokta özellikle 17. sandık. Bu sandıkta Metal İş Sendikası ve diğer sendikaların üyeleri oy kullandı. Baktığımız zaman cumartesi günü bu kişiler İstanbul’a getirilmiş, konaklamalarını yapmış, pazar günü de oy kullanmak için salona gelmişler. Sorsanız birçoğu takımdaki kalecinin adını bilmez. Bazıları Galatasaray taraftarı, Ankaragücü taraftarı ve bunlar fotoğraflarla ortaya çıkarıldı. Kendimizi Metal İş Sendikasına kaybetmiş olarak görüyoruz.”
Buyurun, bu tablo içinde, “5. Fikret Orman kabinesi” için “topal ördek” sıfatını yakıştırsak, acaba hata mı yapmış oluruz?..
Asıl soru ortada; bunca zamandır, mali bilançosu “koridorları kararmış” borç labirentlerinde önünü göremez şekilde koşuşturup dururken, Beşiktaş’ı nasıl “ışıklı günlere kavuşturacak” Fikret Orman?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.