Altyapı da kurtarmıyor!..

A -
A +

Altyapı deyince ilk akla gelen Altınordu, “üstyapıyı” geliştiremeyince yüzde 30 küçülme kararı aldı. Duydunuz mu?

“Körün değneğini bellediği gibi” durmadan yazıp, çiziyoruz; “Kulüplerimizi yabancı tutkusu batırıyor; kısıtlanmalı! Kulüplerimiz altyapıya dönmeli, futbolcu yetiştirmeli; kurtuluş budur!..”
Ve de bu “ezberlenmiş ahkâmın ardından” bir örnek de veriyoruz; “İşte Altınordu, işte!”
Sonra da anlatmaya başlıyoruz; “Müthiş ve dillere destan bir altyapı… Bütün dünya tanıyor, bütün dünyaya açık… Bütün kulüplerimiz, başta ‘büyükler olmak üzere’ ders almalılar, Altınordu’dan, ders!..”
Hımmm!.. Acaba “durum” bu yazdığımız gibi mi; yoksa “hayal gerçeğimiz” ile “gerçek gerçeğimiz” çok mu farklı?..
“Kurtuluş ‘Yabancılara kapıyı kapama ve de altyapıya yönelme’ olsa” idi; acaba, yıllardır anlata anlata, ballandıra ballandıra bitiremediğimiz Altınordu’nun, “altyapı için her şeyi yapan” başkanı Seyyit Mehmet Özkan’ın kulüp personeline yazdığı yazı şöylesine “bir gazete haberi” olur muydu:
“Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu’da Başkan Seyit Mehmet Özkan, mali kriz sebebiyle küçülme kararı aldı. Başkan Özkan, kulüp personeline e-mail yoluyla seslenerek yüzde 30 küçülmeye gideceklerini açıkladı. Dünyada ve Türkiye’de büyük bir ekonomik kriz yaşandığını ifade eden Seyit Mehmet Özkan, ‘Benim kaynaklarım kurudu’ mesajı verdi.
Kulübün geride bıraktığımız sezondan borçları olduğunu dile getiren Özkan, ‘Hem A takımını, hem Niğde’yi hem Akademi’yi, hem de futbol okullarını finanse edemiyorum. Futbolcu satmamız lazım, satamıyoruz. Çünkü ekonomik kriz had safhada. Bu sebeplerden dolayı bazılarınızla helalleşeceğim. Bazılarınızdan fedakârlık isteyeceğim. Üzgünüm’ dedi.
Altyapıdan yetiştirdiği Cengiz Ünder, Çağlar Söğüncü, Barış Alıcı, Berke Özer, Alican Özfesli gibi gençleri satan Altınordu’da, bu küçülme operasyonu bünyesinde, ‘altyapıda görev alan 10 antrenörün görevine son verildiği, bazı personelin maaşlarında indirime gidildiği, dış gezi ve turnuvalara katılma sayısının azaltılacağı’ da belirtiliyor.”
Bu haberin yankıları üzerine Özkan birkaç gün sonra, “Altınordu’da yaptığımız, ileride yeniden aktif hâle getirebileceğimiz bazı giderleri yüzde 30 oranında kısmaktan ibaret. Kalan yüzde 70’e sıkı sıkıya sarılacağız. Bu durum geçicidir ve ‘Altınordu yüzde 30 küçülüyor’ gibi bir algıyla kulübün genel politikasına yayılmamalıdır. Misyon, vizyon ve ilkelerimizden asla vazgeçmeyeceğiz ve çocuklarımızın geleceği için asla ve asla geri adım atmayacağız” açıklamasını yaptı ama gerçek ortada!..
“Bugüne kadar kulübün kapısından içeriye yabancı oyuncu sokmamak ve altyapıya dayalı bir üstyapı geliştirmek” Altınordu’yu kurtaramadı.
Onca çabaya rağmen “Süper Lig’e çıkılamadı” ve sonunda “acı gerçek” Seyit Mehmet Özkan’a “Merhaba” dedi!..
Ve elbette, aynı “acı gerçek”, yıllardır, “Kurtuluş, yabancı kısıtlamasındadır, altyapıdadır” diye “hayal görenlere” de, selamını gönderdi!..
Ne diyeyim; “Anlayana sivrisinek saz, anlamayana…”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.