İşte G.Saray!..

A -
A +

Kargaşalar, yaygaralar; “Oluyor, olmuyor” haberleri arasında ve de “bıkkınlık verecek” bir sürecin sonunda Galatasaray Falcao’suna kavuştu; hem de ne kavuşma!..
Öylesine bir kavuşma ki, Türk sporunda yok da, dünyada bile “benzeri” çok azdır!..
Zaten dünyanın dört bir yanındaki ajansların, gazetelerin, TV’lerin “Karşılama haberini” veriş, anlatış şekilleri de, “Pazar gecesi Atatürk Havaalanı’ndaki tablonun ne kadar etkili olduğunu” ortaya koydu!..
Elbette, “kıskançlık tutulması” içinde  karşılamayı “eleştirenler, kötüleyenler” de oldu ama, bunlar “Falcao kavuşmasının tarihe geçmesini” önleyemezdi, nitekim önleyemedi!..
Şimdi artık “görev ve sorumluluk” Falcao’da; o geceki “ailecek coşkunlukları”, görevin “tam olarak yerine getirileceğinin işaretini” verdi.
Göreceğiz ki; “Galatasaraylı Hagi” gibi “Galatasaraylı Falcao” olarak tarihe geçecek!..
Ama o tablo ve “mutlu son”, Galatasaray İkinci Başkanı / Başkan Vekili Abdürrahim Albayrak’ın “gaf ve hatalarını” unutturmayacak; inşallah “yaşadığı acı ve üzüntü verici süreç” kendisine ders olur!..
“Gustavo’nun 6 milyon avro bonservis bedeli” ile Türkiye’ye geldiği bir süreçte “Falcao gibi bir gol makinesini” hem de “bonservis ödemeden” Türkiye’ye getirmek, doğrusu ya tam bir “yöneticilik sihirbazlığıdır”; başaranları kutlarım!..
Sadece Falcao mu; “Avrupa’nın ‘baş’ takımlarının hemen altındaki ‘başaltı’ takımları ayarında bir kadroyu kuran” Mustafa Cengiz yönetimi, bütün Galatasaray camiasının alkışını hak etti; sosyal medyada hâlâ “muzırlık etmeye çalışan ve gülünç olan” bir avuç “Liseciler” hariç; onların da çoğu suspus oldu bile!..
Şimdi, “düşündüğü ve istediği bir stoper (Onu da ocak transferinde alır) hariç, ‘derinliği’ de kaliteli olan” bir kadroya kavuşan Fatih Hoca’ya düşüyor, artık sorumluluk ve iş!..
“Bu orta saha ve bu forvetler” ile, bugüne kadar oynattığı” yediğinden fazla at” futbolunu sahalara “geri getirmelidir” takımı; Galatasaraylılar bunu bekliyor; ondan!..
Millî maç arası da “Türk Millî Takımı’na oyuncu vermeyen” bir kadro için fırsat oldu; “yeni gelenler” beraberce bol bol antrenman yapacaklar!..
Günlerdir, TV ekranlarında “futbol ulemamızın anlattığı” hem de tekrar tekrar anlattığı “Yok efendim, ‘O 6 numara, bu 8 numara, şu forvet arkası, bunlar yanlarda, bunlar 4-4-2’de, şunlar 3-5-2’de falan filan’ yorumlarını” dinleye dinleye “Ulema çırağına” döndüm. Ama rahatça itiraf edeyim ki, “Şimdi çağırsalar, çıraklık sınavından çakarım”; zira “birinin “ak” dediğine, öteki “kara” demese bile “koyu gri” diyor; hangisine inanayım?.. 
Ben, rakamsal sistem ve oyuncu tasniflerinden anlamam, anlamak da istemiyorum!..
Ben, “övüle övüle” bitirilemeyen ama “Konyaspor’u beraberlik makinasına döndüren” bir hoca yerine, futbolcularına “Gol yemekten korkmayın, ama fazlasını atmanızı istiyorum” diyen hocayı seviyorum!..
Galatasaraylılar; ligin en kaliteli kadrosuna sahipsiniz; takımınıza ve hocanıza güvenin!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.