Fatih Hoca’nın ahı ve acı gerçekler!..

A -
A +

Hafta sonunda rakipleri puan kaybederken Galatasaray üç puan aldı. Bir başka deyişle bir haftada 11 puan kazandı…

Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir… Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman… Kulüpler Birliği eski ve Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ… Yukarıda yazdığım üç başkandan “daha güçlü” olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç… Ve başlayan ligin son iki haftasına kadar “yukarıdaki başkanların şemsiyesi altında olmayı seçen” bazı başkanlar… Ve de Futbol Federasyonu Disiplin ve Tahkim Kurullarının “ortak” başkanları…
İyi okuyun; hafta sonunda Beşiktaş üç puan, Fenerbahçe üç puan, Başakşehir iki puan kaybetti ve Galatasaray üç puan aldı. Galatasaray’ın “bir galibiyetle kaç puanı puan cetveli üzerinden” cebine koyduğunu hesap ettiniz mi; “11 puan”
Bitmedi; daha “son haftasına kadar” Federasyon’a, kurullarına, kararlarına, hakemlerine alkış tutan başkanlar, yöneticiler, teknik adamlar Federasyon’u ve hakemleri “birdenbire” yerden yere vurma yarışına girişmezler mi?..
Diyeceğim çok şey var ama bu tablonun altını “kırmızı kalem” ile çizerek “şu kadar ile” yetineceğim:
Sakın, “Başkanı dâhil Federasyon’u da… Geçen sezondaki “ne idiği belirsiz” bildirinin “güya gizli, ama bilinen” sahipleri olan ve o günden beri transfer ayında bile “blok hâlinde” hareket ettiklerine dair iddiaların ayyuka çıktığı başkanları da… Ve de Federasyon’un Disiplin ve Tahkim Kurullarının “ortak” başkanlarını da… Hadi, “Galatasaray” demeyeyim ama “Fatih Hoca’nın ahı” tutmuş olmasın?..
Neyse, bu konuya burada “noktalı virgül” koyarak, konunun “başka” bölümüne geçiyorum; Alanyaspor karşısındaki “futbol hezimeti” TV ekranlarındaki “futbol ulemamızı” şaşkına çevirmişti; ne diyeceklerini, “böylesine” bir mağlubiyeti nasıl anlatacaklarını şaşırmışlardı.
 Ve de… “En kolay yolu” seçtiler; vur abalıya; Ersun Yanal!..
Daha düne kadar “Sadık şampiyonluğa oynayan bir takımın stoperi olamaz” ya da “Serdar Aziz çok hata yapıyor, sık sakatlanıyor, istikrarı yok” diyenler; “Ersun Yanal, stoper mevkiinin asıl sahipleri kulübede otururken ya da 18’e alınmazken nasıl o yerin sahibi olmayanlardan stoper kurgular” diyerek yerden yere vurdular, hocayı!..
Göklere çıkarılan “Altay’ın bir ve üçüncü goldeki hataları” büyük ölçüde “es” geçilirken, sevgili kuzenim Gürcan Bilgiç’in “bonservisine 100 milyon avroluk bedel biçtiği” Muriç 90 dakika sahada gezinmesine bile “iki cümle” edilmezken “Fenerbahçe defansının, ligin başından beri yerden yere vurulan Galatasaray defansından farklı olmadığını” söyleyen çıkmazken Ersun Yanal’ın “oy birliği ile” infaz edilmesi doğrusu ya, Fenerbahçe’yi yarınlarda “çok olumsuz” bir tablonun beklediğini gösteriyordu!..
“Eskiden” oyunculara “yıldız” verirdik; tek tek “nasıl oynadıklarını yazardık”; onu bile yapmıyoruz sayfalarımızda, ekranlarımızda. Yoksa, maçı, futbolu oynayanlar “onlar” değil de, hakemler mi, hocalar mı?..
Ama, “Futbolcu analizi” zor, hem de “birinin 2 yıldız verdiğine, öteki 4 yıldız verirse”, birisi “İyi oynamadı” derken, öteki “Takımda görevini yapan dört adamdan biriydi” derse ne olacak; “bu risk” göze alınır mı?..
Evet “en kolay iş”; hakemlere vur ve sebebi onlarda bul, o yetmezse yerden yere vur hocayı; işte bu kadar!..
Utanç verici; “kendi hakemlik hayatlarında ne hatalar yaptıklarını seyrettiğimiz, yazdığımız” eski hakemlerimiz, ta “santranın gerisindeki bir pozisyonda ‘Faul vardı’ ya da ‘Taç yanlış atıldı’ gibi yorumlarla, velev ki yorumları ‘doğru olsa’ bile, bilmem kaç pozisyon sonra atılan bir golü”, insafsızca “Falan takımın bilmem kaç puanı çalındı” diyerek “sanki maç o gol sayılmadığı anda bitecek ve falan takım galip gelmiş olacak” gibi “hakemleri ‘puan hırsızı’ ilan etmelerinin” hızla ve hemen önüne geçilmezse, “bu konularda durmadan konuşan ve ümit vadeden” Nihat Özdemir “Ben Federasyon Başkanı’yım” diye ortalıkta gezmesin; daha ne söyleyeyim?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.