Süper Lig’ e şaibe düşecektir!..

A -
A +

Futbol Federasyonu’nun Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileriyle yaptığı görüşmede, “Süper Lig’in 12 Haziran’da başlaması ‘oy birliği’ ile çıkarken” Yedi kulüp temsilcisi de, “Bu sezon küme düşme kalksın” önerisi getirmişler. Ve Federasyon, “bu öneriyi, ‘daha sonra görüşülmek’ ve karara bağlamak üzere” kabul etmiş…
Sevgili Tahir Kum’un yazdığına göre bu yedi kulüp; “Kayserispor, Konyaspor, Kasımpaşa, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Malatyaspor ve Rizespor!..
Dahası da var; bu öneriyi veren yedi kulübü, Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da desteklemişler.
Eğer Federasyon “bu öneriyi kabul ederse”, peşin peşin söyleyeyim ki; “kendine de, Türk futboluna da, Süper Lig’e de ihanet edecektir!..”
Zaten “geç bitecek” bir sezondan sonra, “yeni sezon 21 takımla başlayacak” ve de takımlar lig boyu “40’ar maç oynayacaklardır!..
Öneriyi getirenler “hazırlık  maçları, kupa maçları, Avrupa kupası maçları ve millî maçlar” derken koronavirüsün darmadağın ettiği bütçeler sebebiyle “daraltılacak ve hafifletilecek kadrolar” ile futbolcuların “bu ağır yükü nasıl kaldıracaklarını” hiç mi düşünmemişler?..
Hadi, “bugünü kurtarmak için” düşünmemişler ama “bu kararın Süper Lig’in üzerine ‘şaibe örtüsü’ örteceğini” de nasıl düşünememişler?..
“Küme düşme kalkarsa”, kimsenin şüphesi olmasın ki, “kalan sekiz haftada küme düşecek takımlarla oynayacak” olan “Şampiyonlar Ligi’ne, Avrupa Ligi’ne katılma hakları için mücadele eden takımlar” bayram edeceklerdir.
Zira “küme düşme kalkarsa”, ortaya şöyle bir tablo, hem de “doğal olarak” çıkacaktır, işte sorular:
Söyler misiniz bana, “düşme tehlikesi kalkmış” takımların kaç oyuncusu, “Koronavirüs tehlikesi varken, kornerlerde rakip oyuncularla kafa kafaya mücadele etmeyi seçecektir” ve de “neden” seçsinler?..”
Dahası; koronavirüs tehdidi varken düşme tehlikesi ortadan kalkan takımların özellikle “yabancılar” başta, birçok futbolcusu, hem de “haklı olarak ‘türlü çeşitli mazeretler’ ile maçlarda oynamama yolunu seçmeyecekler” midir? Ve yöneticilerle, teknik adamlar da “bu tabloya seslerini sedalarını” nasıl çıkaracaklardır?..
Üstelik “neden” çıkarsınlar; “o oyuncuların bazılarının mali yükünden kurtulmak için” hiç olmazsa “gelecek sezon kadroda düşünmedikleri, pahada ağır futbolculara ‘tamam sözleşmeniz bitti’ diyerek hemen ‘güle güle’ demeyecekler” midir?..
Dahası, saha içinde oyuncular arasında “Düşme tehlikeniz yok, bizim Avrupa kupaları için bu maçı kazanmamız lazım, ne koşturuyorsunuz, ne kazanacaksınız” fısıldamalarının ortaya çıkaracağı “duygusal” tablo nasıl önlenecektir, “eğer ve tabii” ortada bugün artık suç olan “okkalı teşvik primleri” yoksa?”
“Resmen” olmasa da, “saha içi ‘duygusal baskılı’ oyuncu anlaşmalı” maçların oynanabileceği bir lig mi istiyoruz?..
Diyelim ki, “bunların hiçbiri olmadı”, ama ortaya “talihsiz bir 5-0’lık bir maç sonucu” çıktı; herkes “bu maç ve sonuç için” ne düşünecektir; hatta “şaibeden bile” öte?..
Ey Birlik Başkanı Sayın Sepil ve de ey Fenerbahçe Başkanı Sayın Koç, “böyle ‘çarpık’ bir  tabloya imza atmasını” Futbol Federasyonundan nasıl istersiniz?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.