İşte "acı" örnek!..

A -
A +

"Yabancı kısıtlaması başlayacak" söylentisi bile "bu kısıtlamanın Türk futbolunu nereye götüreceğini gösteren" örneklerin ortaya çıkmasına sebep olmuştu!..
Şimdi, "kısıtlama resmen başladı" ve de "her sezon adım adım 'devam…devam…' denilerek 'bir zamanlardaki ÜÇ BÜYÜKLER ÖZLEMİ' geri getirilecek!..
"Can alıcı acı örnekler" çok da, işte "ortadaki" çok çarpıcı örnek:
Sivaspor; "Avrupa kupalarına katılma hakkını" garantiledi; hafta "Şampiyonlar Ligi'ne katılma" ihtimali de var.
"CAS, UEFA kararını kaldırmazsa" Trabzonspor "Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak", yerine bu hafta sonu puan kaybetmezse Sivasspor gidecek.
Dahası, bu hafta Trabzonspor yenilir, Sivasspor galip gelirse "CAS kararı ne olursa olsun" zaten Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı Sivasspor'un!..
Peki, "Şampiyonlar Ligi'ne, ya da en az UEFA Ligi'ne gidecek" Sivasspor'un "kadrosunu daha da güçlendirmesi" gerekmiyor mu; elbette gerekiyor, amma…
Tam aksine, takımın "en iyi, en gözde" iki oyuncusunu, "birbirleriyle kıyasıya rekabet ederek" ve de "bağıra bağıra" iki büyük kulüp alıyor; Emre Kılınç Galatasaray'da, Mert Hakan Yandaş Fenerbahçe'de!..
Yeni sezona Süper Lig'de iddiasını sürdürecek ve de Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil edecek Sivasspor bu iki oyuncunun boşluğunu nasıl dolduracak?..
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın "sessiz gözyaşlarını" anlamak için "insan olmak" yeter!..
Sivasspor'un mali gücü, ancak "genç Türk oyuncular ile bol bol yabancı oyuncu alıp", onları deneyerek "o boşlukları dolduracak en iyileri bulmak" yoluna izin veriyor.
"Bulmak için" çok açık ki, "ucuz" yabancılar, "ucuz" yerliler gerek. Bunun için de "kısıtlamaların olmaması" ve "gidenlerin yerlerini dolduracak adayların sayısının çok olması" gerek.
Peki, "Buldular" diyelim, gelecek sezon "onların da iyilerini" 'büyükler' kapmayacak mı?..
Peki, "altyapı????"
İşte geliyoruz, "yıllardan beri çala çala bıktığımız zurnanın son ve asıl deliğine!.."
"Altyapıdan gelen, gelecek olan oyuncular için destek" yerine "yabancı kısıtlaması!.."
Kulüplerin "altyapı yapılanmasına destek ve hem teknik, hem idari denetleme" yerine, "yabancı kısıtlaması!.."
Neden, o işin en kolay tarafı; "otur masaya, kulüplerin teknik adamlarının, 'bu konuda sorumlu ve yetkili olan' yöneticileri çağırıp konuşmaya, tartışmaya bile gerek görmeden" al "kısıtlama" kararını, dahası daha kötü; bu "emrivaki" ile kulüplerin "sözleşmeli oyuncularının kaçının tribünlerde oturmaya mahkûm edildiğini bile hesaba katmadan" hem de "hemen" uygulamaya sok; sonra da "fayda" bekle; hadi canım siz de!..
Bir de, Federasyon Başkanı'mız, "bunca yılın kulüp yöneticisi" Nihat Özdemir de "İtirazlarını anlamıyorum" demez mi?
Şu anda "Türkiye'nin en zeki, en akıllı adamların biri olduğuna inandığım" bir insanın, bu sözleri beni kahkahalarla güldürdü; "tecahülüarif" sanatı işte böyle bir şey!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.