Erol Bulut başarılı olmalı, ama…

A -
A +

Yıllar yılı Fatih Terim / Mustafa Denizli / Şenol Güneş" üçlüsünü, "onlara yetişmişler" ile takviye edip "dörtlü beşli" hâline getiremedik. Ersun Yanal ve Abdullah Avcı "çok ümit verdikleri hâlde", olmadı!..
Pandemili "son" sezon "iki ümit" çıkardı; Okan Buruk ve Erol Bulut!..
Okan Buruk, "Başakşehir'de kalarak" bence "akıllılık" etti; Üç Büyükler için "biraz daha pişmeyi, olgunlaşmayı seçmesi", onun gelecekte "ayaklarının yere daha sağlam basmasını" sağlayacak!..
Erol Bulut ise, Alanyaspor'daki "başarılı süreci hiç olmazsa bir sezon daha uzatmayı" ve de "UEFA Liginde oynama şansını kullanmayı" düşünmedi ve Üç Büyükler içinde "bir teknik adam için en riskli kulübü" seçti; Fenerbahçe!..
"Başarısız" bir Başkan ve "tribünlerde her an patlamaya hazır" bir taraftar kitlesi ile Süper Lig'de başarı arayacak, hem de "neredeyse yarısından fazlasının değişmesi gereken" bir kadronun başında!..
İşte burada, "riski çok büyüten" bir soru cevap bekliyor; "Başında mı?.."
Bence, bu soru, "genç" Hoca için, en az "başarılı olamamış, camiasını ve taraftarını hayal kırıklığına uğratmış" Başkan ve "başarıya aç" taraftar kitlesi kadar "onun yüklendiği riski arttıran" üçüncü "önemli" husus…
Erol Bulut için "Kadronun başında mı?" sorusunu gündemde tutacak bir Emre Belözoğlu'nun "netleşmemiş ve ucu açık yetkiler" ile yedek kulübesinde bulunması, genç Hoca'nın "ruhsal durumunun üstünde 'Demokles'in Kılıcı' gibi" asılı durmayacak mı?..
Saha içindeki futbolcu "yedek kulübesine baktığında" önce ve önde kimi görecek; Erol Bulut'u mu Emre Belözoğlu'nu mu?..
Emre, "hırçın karakteri" ile "yedek kulübesinde birinci adam mı, yoksa ikinci adam mı olarak oturacak"; işte cevabı aranan ve "bulunması zorunlu olan" soru, bu!..
Ersun Yanal / Damien Comolli örneğinden ders alınmamış gibi bir tablo var, ortada!..
Eğer "Federasyon takım harcama limitinde beklenen ve istenen artırımı yapar" da, "transferde istenen ve beklenen bir takım kurulabilirse" ve de o "istenen ve beklenen takım, beklenen ve istenen başarılı sonuçlar ile sezona girerse" yukarıdan beri "cevabı aranan soru" saha kenarında ve saha içinde gündemden yavaş yavaş düşecek ve Emre Belözoğlu / Erol Bulut ya da Erol Bulut / Emre Belözoğlu ikilisi üzerindeki "risk bulutları" dağılacaktır, amma…
İşte o "istenen ve beklenen sonuçlar alınamazsa" tam bir "dejavu"; Ersun Yanal / Comolli kâbusu geri dönmüş olmayacak mı?..
Ya, Futbol Federasyonu "beklenen ve istenen takım harcama limit artırımını yapmaz (Ben bu satırları yazarken, Federasyon'un bu konudaki kararı, olumlu / olumsuz türlü çeşitli fısıltılar içinde henüz açıklanmamıştı)" ve geçen sezondaki "transfer çıkmazı" ortaya çıkarsa ne olacak?..
"Sattığın kadar alabilirsin" uygulaması kapıda beklerken, Erol Bulut'un "Fenerbahçe seçimi" doğrusu ya, "büyük bir cesaret gösterisi!.."
Genç Hoca'ya "Allah kolaylık versin" der, "başarılar" dilerim!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.