‘Erzurum Gecesi’nin karaları!..

A -
A +

Galatasaraylılar diyor ki; “Hakem bizi yakacaktı, Falcao ‘sarı kartlık bile bir hareket yapmamıştı’ kırmızı kartla oyundan atıldı!..”
Haklılar!..
Erzurumsporlular diyorlar ki; “Hakem bizi yaktı. Galatasaray’ın ilk golünde, Babel’in üst üste yaptığı üç faulü de vermedi, gitti gol oldu. Son dakikada da yüzde yüz penaltımız verilmedi, mağlup edildik; nerede hakem ve nerede VAR’ın başındaki hakemler?..”
Haklılar!..
Çıkarılan “kırmızı kart” öncesinde çalınan bir düdük, yukarıda anlatılan çalınmayan “facia” iki düdükle beraber, “maçın sonucunu doğrudan etkileyen” hatalı kararlar içinde “başrolü” aldılar ve hakemler de sınıfta kaldılar!..
Buraya kadar “haklının hakkını arayan, haksızlık yapılana neden yapıldığını ortaya koyan” bir tabloyu yazdık. “Sahada bu büyük hataları yapan” ve “VAR’da da yapanları uyarmayan” hakemler için elbette “gereken” yapılacaktır.
Tamam da… Ama “eksik” olan “bir şey” var; “sahadaki bu hatalardan da büyük” bir hata… Aylardan beri sevgili kardeşim Hıncal Uluç’un yazdığı ve de nihayet son olarak da sevgili meslektaşım Şansal Büyüka’nın sayfa yaptığı “sahtekârlık üzerine” kurgulanan görüntülere neden Merkez Hakem Komitesi, dahası Federasyon “hâlâ” tedbir getirmez?..
“Ortada faul bile yok, ‘sedyelik, ambülanslık, hastaneliklermişçesine’ rol yapan futbolcuların ‘hakemi aldatmaktan kart gösterilmediği için’ sahaları doldurmaya başladığını” seyreden hakemler… Ve Merkez Hakem Komitesi üyeleri… Ve de Federasyon üyeleri… “Sahteci oyuncuların hakemleri aldatmasıyla başı yanan futbolcuların ve takımların hakkını korumanız” gerekmiyor mu?
Harekete geçmeniz için daha “kaç tane Falcao’nun kırmızı kart görmesi” gerek?..
“Aldatmayı görmeyen” orta ve yardımcı hakemleri, “uyarmayan” VAR hakemlerine göz yumduğunuz sürece, soruyorum sizlere; “bu sahteci futbolcular” daha ne kadar sahalarda saltanat sürecekler ve rakibin haklarını, puanlarını yiyecek, dahası “aldatılma mağduru” futbolcuların ekmek paraları ile oynayacaklar?..
Bilesiniz ki, “Sporda olmaması gereken kötü niyeti” sezemeyen, gerekeni yapmayan, dahası hatta “prim veren” hakemler, “o maç süresince ‘en büyük’ hatayı yapmışlardır” ve… Sizler de “bile bile ‘lades’ diyerek bu kapkara tabloya imza atanlar” damgası yemiş oluyorsunuz; anlayın artık!..
> VE… G.SARAY’IN KARA GECESİ!..
Erzurumspor-Galatasaray maçının, Galatasaray bakımından “bir başka” tarafı daha var!..
Bana göre, Galatasaray 24 Ekim 2020 Pazar gecesinde “tarihinin en kara gecelerinden birini” yaşadı; unutulmamalı!..
“Galatasaray Kulübü ile, başkanından, yönetimine, hocasından, futbolcu arkadaşlarına kadar” herkesle oynayan… “Saha içi” futbol ihanetine, “hak etmediği çok büyük paralar” ortada iken, bütün arkadaşlarının “Evet” dediği indirim talep ve uygulamasına ihanet eden “vurdumduymaz” bir oyuncunun… “Hagilere, Drogbalara bile layık görülmeyen” bir mertebeye… “Kolunda ‘kaptanlık pazubendi’ ile çıkarılması” eğer “Galatasaray’ın gecesini” karartmayacaksa… Söyler misiniz bana, Fatih Terim hocam ve de Mustafa Cengiz başkanım, başka “hangi hata” karartacaktır?..
Yazıklar olsun!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.