Grup birinciliğine yolculuk!

A -
A +

Belki de millî takımlar tarihimizin "en eksiksiz, en kaliteli" kadrosuna sahibiz… Başarıya sonuna kadar inananlardanım…

Yazarlıkta "en sevmediğim şeylerden" biri; yazılarımda "Ben yazmıştım"" diye başlayan paragraflardır!..
Ama bugün yazıma "Ben yazmıştım" diye başlayacağım:
"Geçen hafta Hollanda maçından sonra yazdığım yazının başlığı" şöyle idi; "Benim de 'ürkütecek' bir millî takımım var!.."
Ve… Demiştim ki: "Oh… Dünya varmış; 'UEFA Uluslar Kupası'nda küme düşen! Türkiye, Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Hollanda'yı 4-2 yenerken, 'Finallere doğrudan gideceğim ve orada da iddialıyım' sinyalini verdi. Finaller için, 'en iddialıların bile gözlerinin kendisine çevrileceği' bir millî takımımız var, artık!..
Şenol Hoca'ya da, ay yıldızlı formayı nihayet 'hak ettiği şekilde' taçlandıran futbolcularımıza da teşekkürler!.."
Ve yazımı şöyle bitirmiştim:
"Hollanda maçı gösterdi ki; 'çoğunluğu İtalya, İngiltere, Fransa gibi Avrupa'nın en öndeki futbol ülkelerinde oynayan futbolculara sahip' Türkiye, Türkiye'de oynayan 'müthiş' kalecileri başta, 'kaliteli' yedek kulübesi ile, bu gruptan 'birinci çıkacak' güçtedir!.. Gördük ki, bu millî takımın futbolcuları ve Şenol Hoca'mız, 'bu inancı' taşıyorlar. Yarın gece 'Norveç'i de yeneceğiz'; bizler de inanıyoruz!.."
Ne oldu; "fizik gücü ve ünlü golcüleri" ile öne çıkan Norveç'i hem de güle oynaya 3-0 yendik.
Bu satırları yazarken, Dünya Kupası Eleme Grubu'ndaki ilk üç maçlık devreyi tamamlayacak Letonya karşılaşmasına 12 saat var!..
"Futbol bu", her şey olabilir… mi?
Son yıllarda "bize hep ters gelen" bir takım Letonya… Mağlubiyet var, beraberlikler var…
Ama "benim" de bir millî takımım var; belki de millî takımlar tarihimizin "en eksiksiz, en kaliteli" kadrosu… "İki takım çıkarabilecek" ve bu grupta "ikisi de iddialı olacak" bir kadro!..
Tecrübe var, gençlik var, uyum var, öz güven var… Ve de "futbolcularımızın sevdikleri, saydıkları, inandıkları" ve de "onlara inanan, güvenen" bir hocaları var!..
3 maç, 9 puan… Hollanda maçını seyrettikten sonra, "bu hedefin gerçekleşeceğine inanan" bir spor adamı olarak, "12 saat sonra oynanacak Letonya maçının kilidi için" bir cümle yazacağım:
Hollanda'ya ve Norveç'e karşı "çok erken gelen gollerden" bir tanesi, siz bu satırları okurken, çoktan bitmiş Letonya maçında da "1-0'ı erken yakalamamızı" sağlamışsa, "Benim 'ürkütecek' millî takımım" ilk turun "son üç maçını da kolayca geçip" ilk yarıyı15 puanla kapayacaktır; inanıyorum…
Bizim takımımız, "kadro bütünü tartısı" ile Hollanda'dan da, Norveç'ten de "daha ağır" bir takım… Hocamız da…
Yeter ki, "pandemi" acı ve talihsiz bir oyun oynamasın…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.