Mustafa Cengiz başkan adayı olacak mı, olmayacak mı?

A -
A +

13 Nisan tarihli Türkiye’nin spor sayfasında “Albayrak hazırlanıyor” başlıklı
haber, “Mustafa Cengiz’in sağlık durumuna bağlı olarak seçime girmeme kararı aldığı öğrenilirken” şeklinde bir ifade ile başlıyordu.
Sevgili Yalımcan Sarpyel’in haberindeki ifadeden çıkardığım anlam; “Mustafa Cengiz aday olmayacağı kararı verdiğinden, Abdürrahim Albayrak başkan adayı olmak için hazırlıklara başlıyordu ve nabız yoklamasında beklediği geri dönüşleri alırsa ‘Ben de varım’ diyecekti!..” 
Hımmm… Haberdeki “öğrenilirken” sözcüğü benim için çok şey ifade ediyordu; zira daha iki gün önce Başkan Cengiz ile görüşmemde “Karar verdiniz mi” soruma net bir şekilde “Hayır, henüz kararım yok. Bekleyeceğim. Bayrağı gönül rahatlığı ile vereceğim bir aday çıkana kadar bekleyeceğim, Galatasaray’ın çok önemli sorunları var, önemli projelere başladık” demişti ve anlatmıştı, projeleri. Yani “düşündüğü vasıflara sahip bir aday çıkmazsa”, Mustafa Cengiz Başkan “gene” aday olacaktı. Sesi ve cevabı o yönde yüklemelerle doluydu.
Benim konuşmamla Sarpyel kardeşin haberi arasında geçen iki günde “bayrağın gönül rahatlığı ile devredilebileceği bir aday çıkmadığına göre”, nasıl olmuştu da “Mustafa Başkan’ın ‘aday olmayacağı’ öğrenilmişti?..”
Ve bu sorudan daha “önemli olan” bir soru daha vardı; “Mustafa Başkan’ın aday olmayacağını kim öğrenmişti” de, kulislere yaymıştı?.. 
Bu yöndeki haberler, “kim” sorusunun hedefine “Başkan vekili Abdürrahim Albayrak’ı koymuyor” muydu?..
Acaba, Vekil mi, “Asil’in aday olmayacağını” kulaklara fısıldıyordu?..
Başkan’ın hastalığı ve geçirdiği ameliyatlar süresinde, kulislerde kulaklara “Abdürrahim Albayrak genel kurulun yapılması tarihine 6 aydan az kalacak günü bekliyor, o günler gelince Cengiz başkan istifa edecek ve Albayrak Tüzük gereği seçim yapılmadan Galatasaray Başkanı olacak” haberleri fısıldanıyordu!..
Seçim Mayıs’ta, ama ortada Mustafa Başkan’ın “istifa edeceğine dair” en ufak belirti yok, “maşallah” herkesle “hem de tek başına” mücadele ediyor, her soruna yetişiyor!..
Bugünkü “aday tablosu” değişmez ve seçime “bu adaylar ile gidilirse” Mustafa Cengiz gene “aday olur” ve açık farkla seçimi kazanır; herkesin haberi ola!..
Mustafa Başkan aday olursa, Abdürrahim Albayrak aday olur mu; sanmam, olursa da fark etmez, Mustafa Başkan “gene” başkan olur!..
Şimdi sevgili Yalımcan’a bir gazetecilik görevi düşüyor; “Bu, ‘öğrenilirken’ sözcüğünün kaynağı olan vatandaş kimdir” sorusunun cevabını bulmak!..
Ya da en azından başkan Mustafa Cengiz’e bir telefon ederek, ya da karşılaştığında “Başkan, kesin kararınızı verdiniz mi” sorusunu sorarak “gerçeği” öğrenmek ve yazmak!..
Bakalım “gerçek öğrenildiğinde” ortaya hangi tablo çıkacak?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.