Işın Çelebi formülünü 16 Ocak’ta önermiştim!..

A -
A +

Cengiz’in yerine gelecek olan başkanın ‘ülkenin dünyada en çok tanınan kulübünde hem mali, hem sportif ve hem de idari rotada bayrağı ilerilere taşıyabilecek bilgi ve tecrübeye sahip olması’ gerekir!..

“Işın Çelebi Galatasaray’a başkan adayı oluyor” haberleri iki gündür gazetelerin spor sayfalarında ve TV spor programlarında.
Henüz “kendisinden resmî bir açıklama yok” ama anlaşılıyor ki, “onun adına girişimlerde bulunan, ısrar eden ve de böyle bir karar konusunda ‘olumlu’ hava oluşturan büyük bir üyeler grubu” var.
***
16 Ocak 2021 Cumartesi günü, Uluçmarket’te “G.Saray için Cengiz - Terim ve Çelebi formülü” başlığı ile bakınız neler yazmışım…
Önce, “Başkan Cengiz ile Fatih Hoca’nın aralarındaki sorunları ve soğukluğu gidermelerinin şart olduğunun ve beraberce yola devam etmeleri gerektiğinin” altını çizmişim.
Ve demişim ki; “… Cengiz / Terim beraber süreci’ bugünün Galatasaray’ının ‘mali / sportif / idari sıkıntılarından kurtuluşunun ilk şartı’ gibi görünüyor!.. Biliyorum ki, ikisi de ‘Söz konusu Galatasaray ise gerisi teferruattır’ diyenlerdendir!..
Ve… Geliyorum, yazımın başlığındaki ‘Çelebi formülüne. Onu da ‘Çelebi formülü’ başlıklı bölümde okuyacaksınız.”
“Çelebi formülü” başlıklı bölümde de formüller konusuna “şöyle” devam etmişim:
“Evet, geldim, ailesinin, dost ve yakınlarının, dahası elbette hekimlerin ‘Artık yoğun ve stresli başkanlık görevini noktala, evine ailene dön, sakin ve huzurlu bir süreci başlat’ derlerse ve Mustafa Başkan’ı ‘aday olmamaya’ ikna ederlerse, ‘Galatasaray’da ne yapılmalı’ sorusunun cevabına…
Diyeceğim odur ki; ‘Galatasaray başkanlığı gibi ‘bulunmaz bir etiketi’ yakalarına takmak isteyenler’ var. İçlerinde ‘yanan tutuşan ihtiraslılar’ da var. Ama benim de bir önerim var!..
G.Saray mali bakımdan da, sportif bakımdan da ‘büyük sıkıntılar yaşıyor’, hem de ‘büyükler içinde en iyi mali performansa sahip olmasına’ rağmen…
Eğer ‘Cengiz, başkan adayı olmazsa’, yerine gelecek olan Başkan’ın ‘ülkenin dünyada en çok tanınan kulübünde hem mali, hem sportif ve hem de idari rotada bayrağı ilerilere taşıyabilecek bilgi ve tecrübeye sahip olması’ gerekir!.. Benim önerim; ‘Işın Çelebi’nin, Galatasaray Başkanlığı için aday olmaya ikna edilmesi ve onun da kabul etmesidir!..’
‘Gerçek ve halisane Galatasaraylılığı’ bir yana, gerek ‘ekonomi bakanlığı’, gerek ‘Galatasaray yöneticiliği’ sırasında yaptıkları, ‘yapacaklarının teminatı’ olacaktır!..”
***
Işın Çelebi ile Tercüman gazetesi İzmir temsilciliği yaptığım dönemde İzmir’de başlayan “yakın tanışıklığımız”, Ankara’da “ekonomi bakanı” ve Galatasaray’da “Adnan Polat yönetiminde başkan yardımcısı” olduğunda da devam etti. Sonra başkanlığını yaptığım Ege – Koop Danışma Kurulunda onunla ve bu defa yaptığı “İzmir’in yarınlara dönük projeleri” ile’ buluştuk.
“Işın Çelebi formülünü ortaya attığım” Ocak ayı başlarında “kendisiyle” de konuşmuştum.
“Camia ve üyeler tarafından gelecek bir öneri olursa elbette değerlendiririm. Ne var ki, ‘çok adaylı bir seçim’ beni düşündürür” demişti.
Ama “Galatasaray başkan adaylığı önerisini kolay kolay reddedemeyeceğini” söylediklerinin satır aralarından hissetmiştim.
Haberi duyduktan sonra, aradım, iki dost sohbeti oldu; “Camiadan ve taraftarlardan o kadar yoğun bir istek ve ısrar vardı ki, reddedemezdim” dedi.
Hayırlı uğurlu olsun, hem kendisi ve hem de Galatasaray için…
… diyerek yazıma noktayı koymuştum ki, Galatasaray Kulübü’nden açıklama geldi; “Genel Kurul Pandemi tedbirleri sebebiyle ertelenmiştir!..”
“Doğru olanı” da buydu. “Tam kapanma” sürecinin bitip bitmeyeceği belli değildi. Böyle bir yasaklar döneminde ve belirsizlikler içinde, başkan adayları, ne toplantılar, ne hazırlıklar, ne görüşmeler yapılabilirlerdi.
Karar ayrıca, “Mali genel kurul yapılmadan seçimli genel kurul yapılır mı” diye kıyameti koparanlara da “müjdeydi”; yeni genel kurul tarihine kadar, arada “mali öneminde”, kurul da yapılabilirdi…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.