Dünyada eşi benzeri var mıdır, bu Başkan’ın?

A -
A +
  Altınordu’nun başkanı Seyit Mehmet Özkan’ı yakından tanıyalım…   İstanbul ve Ankara başta, gittiğim her yerde, “sporla, futbolla ilgili” arkadaşlarımın bana sordukları bir soru var. Yıllardır soruluyor ve yıllardır “cevap vermekte” zorlanıyorum. Soru şu: “Altınordu, kazandırdığı yeteneklerle Türk futbolunun en önemli kulüplerinden biri. Âdeta bir “futbolcu yetiştirme fabrikası” var. Durmadan futbolcu imal ediyor, Avrupalara, başta “Büyükler olmak üzere” Süper Lig kulüplerine ihraç ediyor. Ama kendisi bir türlü Süper Lig’e çıkamıyor, neden?” Evet, son altı ayda altı futbolcusunu daha Avrupalara ve Türk kulüplerine ihraç eden Altınordu, şu anda Spor Toto 1. Ligde “21 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik ve 13 mağlubiyetle ve lig sonuncusu Balıkesirspor’dan 9 gol fazlasıyla ‘ligin en çok gol yiyen (45) eksi 18 averajlı takımı olarak’ düşme hattında”; neden?.. İşte burada duralım ve “nedeni araştırmaya” başlayalım. Türkiye’de “eşi benzeri olmayan” ve belki de “dünyada da rastlayamayacağımız” bir başkana sahip Altınordu… Biraz sonra okuyacaklarınızla “bu cümlenin anlamını” onaylayacaksınız, sevgili okurlarım. Kulübü için milyarlar harcıyor, tesisse en mükemmel tesisler; kulübünü dünyaya tanıtacak organizasyonlar mı, “harcanan paranın haddi hesabı yok”, altyapı “futbolcu fabrikası için” de öyle… Ama… Altınordu, Süper Lig’in altındaki ligden de düşmek üzere… Neden?.. “Neden” sorusunun cevabı, Altınordu’nun WEB Sitesi’nde yatıyor. 5 - 10 tıklama ile tamamını okuyabilirsiniz, ben bugün bir bölümünü yazacağım… Tık… Tık… “Vizyon ve Misyon” bölümü geliyor, bilgisayar ekranına… VİZYON: Dünyada Saygıyla Tanınmak; “Yetiştirici” kimliğiyle tüm dünyada tanınan ve saygıyla anılan bir futbol kulübü olmaktır.
MİSYON: İleri Futbol Eğitimi; Bu Toprakların çocuklarına spor yaptırmak,
Sportmen bireyler olmalarına katkı koymak ve İçlerinden Seçilmiş “Doğal” Yetenekli olanlarına, “İleri Futbol Eğitimi” vererek, Onları üst düzey kalite ve kapasitede “Gerçek” Profesyonel Futbolcular olarak Yetiştirmek.
Var mı, “Süper Lige çıkmak, şampiyon olmak” üzerine bir cümle? Bitmedi, dahası da var… Tık… Tık… Yönetim Kurulu bölümü… 3 isim var; “Başkan Seyit Mehmet Özkan – 2. Başkan: Kenan Özkan / Üye – Teknik: Hüseyin Eroğlu; o kadar, gerisi? Ve… İşte  “Altınordu Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı” Seyit Mehmet Özkan’ın biyografisi geldi, ekrana… Okuyoruz:
Doğumu: 1955 yılında, İzmir’de, o yılların en hareketli semti olan Eşrefpaşa’nın, en hareketli mahallesi Çimentepe’de doğdu.
Genetiği: Baba dedesi Kırşehirli, Babaannesi Şumnu Tatarı. Anne dedesi Kırcaalili, Anneannesi Gümülcineli. Genetik 1/4 Anadolu, 3/4 Balkanlar. “Karışım”dan memnun.
Ailesi: Tornacı-demirci rahmetli Kenan Usta’dan olma, evi çekip çeviren rahmetli annesi, “İşletme uzmanı” Ayşe Hanım’dan doğma. Dört kardeşin en büyüğü…
Eğitimi: İlköğretim; Eşrefpaşa Zafer İlkokulu, Orta öğretim; Güzelyalı Türk Koleji, Üniversite; Ankara ODTÜ İşletme ’79. Futbol eğitimi ise “alaylı”;  Damlacık…
Medeni hâli: 34 yıllık evli, çocuğu yok, ama iki taraf da kalabalık. Kendisinin sayısı çok, o da Eşrefpaşa’lı olan sevgili eşi Tülay Hanım’ın ise en az 12 tane çocuğu var.
Mesleği: Yaşamak ve yaşatmak…
Bu kahpe dünyadaki görevi: Aile şirketi Özkan Demir Çelik Sanayi AŞ’yi kardeşleri, akrabaları ve personeli ile birlikte “onurlu” ve “topluma yararlı” olacak şekilde yönetmek.
Öbür tarafa hazırlıkları: Çocuklarımızın-gençlerimizin daha çok spor yapmasına ve onların sportmen bireyler olarak hayata hazırlanmalarına katkı koymak.
Altınordu’daki görevi: Göğsünde Altınordu arması taşıyarak spor yapan çocuklarımızın sayısını artırmak ve içlerinden önce ahlaklı, sonra hızlı ve doğal yetenekli olanların gerçek profesyoneller olmalarına katkı sağlamak.
Hobileri: Doğal olan her şeyi sevmek, Avrupa’da maça gitmek, kaybolmak, şarkı söylemek, yürümek, yüzmek, okumak, tabiatın sesini dinlemek, en çok da bilge kimselerle sohbet etmek…
Hayali: Süper Lig’de, tamamı “Altınordu Öz Kaynak Sisteminden” yetişmiş, bu toprakların çocuklarından kurulu, yalandan değil, “Gerçekten Profesyonel” bireylerden kurulu, toplumumuza örnek bir futbol kulübü ve takımı oluşturmak.
****** “Öbür tarafa hazırlıkları / Altınordu’daki görevi / Hayali” bölümlerini okuyunuz; “Süper Lig’den, şampiyonluklardan” tek kelime var mı?
Ve işte “Neden” sorusunun cevabı; bir atasözümüz vardır; “At sahibine göre kişner!..”
 
   
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.