İzmir ve Ege küme düştü; neden?

A -
A +

İzmir yine “Süper Lig’siz” kalıyor… Göztepe düştü… Altay düşecek… Zira “kalan üç maçını kazansa” bile “Gaziantep FK kalan üç maçından 1 puan çıkarırsa” “Büyük Altay” da Süper Lig’e veda edecek… Türk futbolunun “iki tarihî” kulübünün, iki büyük camiasının iki takımı, Karşıyaka gibi, İzmirspor gibi, Altınordu gibi, “artık Türk futbolunun en üst liginde” ve “yine” yoklar…
Peki, Ege?.. Bir zamanlar Manisaspor’un, Denizlispor’un, Akhisarspor’un “Süper Lig’de oynadığı” sezonlar ne çabuk unutuldu...
O Akhisarspor ki, “Fenerbahçe’yi yenerek” Türkiye Kupası’nı, Galatasaray’ı yenerek Süper Kupa’yı alan takım… Dört sezonda düşe düşe “2. Lig’de de tutunamayarak” 3. Lig’e düştü… Bu ligden 14 yıl önce çıkmış, Süper Lig’e, Türkiye Kupası’na, Süper Kupa’ya tırmanmıştı… Dahası, Avrupa kupalarında da Türkiye’yi temsil etmişti.
Denizlispor, Altınordu ise 1. Lig’de “hemen düşme hattının üstündeler” ve ligin bitmesine üç hafta kala, “tehlike çanları” çalmaya devam ediyor…
Bu tablo, futbolumuz için de, sporumuz için de, İzmir’imiz için de, Ege’miz için de “acı” bir tablo…
Soru açık; “Neden?..”
Ege, “hem tarım, hem sanayi olarak, Marmara’dan sonra ülkemizin en ileri, en zengin” bölgesi…
Beş milyonluk “zenginler zengini” İzmir, “bir takımını Süper Lig’de tutamıyor”; olacak şey mi?..
“Futbol olarak”, neden bir Barcelona, bir Marsilya, bir Napoli, hatta bir Palermo, bir Pire bile olamıyor?..
İzmir futbolunun bu duruma düşmesinden, dahası var, ekleyelim; Ege futbolunun bu duruma düşmesinden kimler sorumlu?..  
Elbette “öncelik” başkanlarda, yönetimlerde ve sebep; “kötü” yönetim…
Ama ya “iş âlemi ve yerel yönetimler” başta, başka sorumlular yok mu; mesela basın?
Mesela, İzmir’de “İzmirgücü Spor Vakfı” kuruldu, yıllar önce… Ne işe yaradı; “başkan ve yöneticilerine göğüs etiketi olmaktan” öte?..
Yooo, kimse darılmasın, gücenmesin; “Sadece futbol değil, spora önderlik edecek” kişi ve kuruluşlar “Ege ve İzmir için” söylüyorum; “Aman beni görmesinler” diye “sütre gerisinde” saklanmayı marifet sayıyorlar!.. “Cepte akrep var”; hem de “her cepte” bir tane!..
Şimdi duyuyoruz; “Mehmet Sepil gibi bir başkanın döneminde bile Göztepe küme düşüyorsa, bu iş olmaz zaten… Kulüpler dipsiz kuyu… Paraya doymuyor…” diyorlar, “kendilerini temize çıkarmak” için!..
Sevgili Sepil Başkan da darılmasın, gücenmesin; “Göztepe’nin düşmesinin baş sorumlusu” kendisidir. “Onun zamanında bile küme düşülüyorsa” sözü, aldatıcıdır. 
Zira Sepil Başkan, Göztepe’yi “kötü, çok kötü” yönetmiştir; “yönetici ve teknik adam seçimlerinden” başlayarak…
Bu yüzden “şimdi, Avrupa kupalarında oynayacak bir takım olacakken” Göztepe küme düşmüştür!..
Keşke “Göztepe’yi Abramovich'e satıyor” haberleri, “asparagas” değil, “gerçek” olsaydı…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.