Dördüncü hafta ve şampiyonluk yarışı!..

A -
A +

“Gene” bir devrelik Beşiktaş destanı…
Kocaman bir “Fenerbahçe” hayal kırıklığı…
İki hocayı kurtaran Trabzonspor - Galatasaray beraberliği…
Bana göre, işte 4 büyüklerin “4’üncü hafta” özeti…
Elbette “haftanın en kârlısı” liderlik koltuğunu “bir haftalık lider” Fenerbahçe’den devralıp, averajla Gaziantep FK’nın önüne geçen Beşiktaş…
Ve de… “Başarı” ölçeğine “önemli” bir ek; “Gri bazı pozisyonlarda çalınan veya çalınmayan düdüklere, çıkarılan ya da çıkarılmayan kartlara rağmen”, hafta, TV ekranlarında, spor sayfalarında “hakem infaz edilmeden” kapandı; şükür!..
Fenerbahçe neden yenildi; sebebini, sevgili kuzenim Gürcan Bilgiç “tek kelime ile” yazdı; “Şımarıklık!..” Sarı lacivertli takımın hocası; “rakibini iyi analiz etmemişti” ve maç süresi “saha içi müdahalelerinin ‘doğru olması’ beraberliği bile” kurtaramadı!..
Sarı lacivertli futbolcular da “Konyaspor’un ‘çok zor gol yiyen, hatta 3 haftanın ‘gol yemeyen iki takımından biri’ olduğunun farkında değildiler” ve rakibi küçümsediler; “Nasıl olsa yeneriz, kendi sahasında bile oynamıyor, Eskişehir’de bizim gibi misafir!..”
“Haftanın hocası” İlhan Palut’a tebrikler ve elbette “haftanın galibiyetini alan” futbolcularına da… “Hocalardan paragraf açılınca”, bir görüntüyü yazmak zorundayım:
Abdullah Avcı Hoca’m, maçtan sonra “”Bir derbiye yakışan, büyük takıma yakışan bir maç değildi” dedin.
Peki, “hakemin iyi süzemediğin, tekrarlarda ‘haklı olduğu görünen’ bir kararından sonra saha kenarında öfke gösterisi içinde dört dönüp çırpınman” sana yakıştı mı?..
Zaman zaman “benzer görüntüler veren” Galatasaray’ın “genç” hocası Okan Buruk’a da “benzer” sözüm var; “Artık ‘büyük takım’ hocasısın, Galatasaray gibi bir kulübün hocasısın, elbette hakemlerin bazı kararlarına tepki gösterebilirsin ama ‘vücut dilin’ büyük takım hocasına, Galatasaray teknik direktörüne yakışmayacak kadar ‘ileri tepki gösterileri’ yapmamalıdır!..”
Sevgili Okan kardeş, “saha kenarın için rol modelin” Fatih Terim Hoca değil, Jorge Fernando Pinheiro de Jesus olmalıdır!..
Şimdi okuyucularım haklı olarak diyeceklerdir ki; “Bırak rol modelleri falan, sadede gel. Takımlar ortada, oynadıkları futbol ortada, ne olacak bundan sonrası?..”
Oooo… Daha her takımın oynayacağı 32 maçı var… Köprülerin altından daha çok sular akar…
Bugün en kötü görünenin, yarın nasıl görüneceğini kim bilebilir?
Şampiyonluk yarışı, ligin sonuna kadar devam edecektir…
“Kaliteli oyuncular” alındı, “iyi takımlar” kuruldu… Üstelik sadece “4 büyükler” yok; “Konyaspor gibi ‘sürpriz olmayan’ sürprizler yapacak” en az 5 takım daha var, Süper Lig’de…
Transferin son günü son dakikaya kadar, “alınabilecek oyuncular” da olacak…
Görülüyor ve anlaşılıyor ki, heyecanlı, coşkulu, sürprizlerle dolu bir sezon geçireceğiz...
Yarışı “en iyi olan” ve “en çok hak eden” kazansın!..
Ve Allah, hakemlerimizin yardımcısı olsun!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.