G.Saray “Rüya takım” kurdu, amma…

A -
A +

Dün sabah… Bilgisayarımın başındayım. Saat 07.30… Bütün gece “Galatasaray’ın ‘transfer şenliğini’ izledim…
Geçen yazımda yazdığım gibi, “bir rüya takım”, pardon hatta “sol beki eksik bir rüya kadro” kuruldu…
Belki de, dün “transfer sürecinin bittiği dakikalara kadar”, o eksik de giderilmiştir, bilmiyorum…
Amma… Bakalım, “rüya ‘gerçek’ olacak” mı; işte bütün mesele!..
Yani, Icardi’den, Mata’ya “bunca kaliteli ve ünlü futbolcu”, Okan Hoca’nın mutfağında “lezzetli bir helva” olacak mı?..
Önemli olan “unu, şekeri, yağı, suyu, irmiği, yumurtası, sütü, peyniri mutfağa getirmekten” de öte, “onlardan un helvasından, peynir helvasına kadar” geniş bir yelpazede “iştahla yenecek helvalar” yapmaktır; 4-3-3 mü, 3-5-2 mi, 4-1-4-1 mi, 4-4-2 mi” demeden, rakibe göre, maçın skor olarak da futbol olarak da gidişine göre “helvanın adının konacağı” ve “karılacağı” bir “usta helvacı” olması lazım; Okan Hoca’nın!..
“Olacak” mı; neden olmasın; yeter ki, “ona zaman tanınsın, destek verilsin” ve o da “kendisine, takımına güvensim, telaşlanmadan, paniklemeden yudum yudum başarıyı tatsın” ve Galatasaraylılara da tattırsın!..
İşte burada, “Atanan Erden Timur da kim oluyor, o varken ‘futbolla ilgisi meçhul bir iş adamı’ transfere el koyuyor  ve o küstürülüyor, istifa etme noktasına getiriliyor” denilen Cenk Ergün’e büyük iş ve görev düşüyor!..
Artık meydan, Okan Hoca ile beraber O’nun…
Bakınız, “Erden Timur’un adını ilk duyduğumda”, yani transferin başına getirildiği günlerde, İstanbul’a, 800 kilometre uzaktan, Urla’dan İstanbul’a üç kaynağıma telefon ettim.
Sonra da “Cenk Ergün de atanan adam değil mi?.. Galatasaray futbolunun patronu kulüp değil, Galatasaray Sportif AŞ’dir. Elbette transferi Sportif AŞ’nin başkan vekili olarak Erden Timur yönetecektir. Merak etmeyin Galatasaraylılar güzel günler gelecek” mealinde birkaç yazı yazdım…
Zira “üç telefonumda, karşısındaki ‘güvenilir üç kaynağım” bana “özetle” demişlerdi ki; “Erden Timur ‘Büyük düşünen, düşünmeden ve emin olmadan adım atmayan, büyük oynayan ama sahne önüne çıkmayı sevmeyen, tuttuğunu koparan başarılı bir iş adamıdır. ‘Cenk Ergün varken, transfer ona teslim edilir mi’ diyenler, Galatasaray başkanını eleştirenler, göreceksin yakın zamanda özür dileyecek duruma düşeceklerdir!..”
O günlerde, TV ekranlarına, spor sayfalarının köşelerine kurulup, “Erden Timur’a ve onu atayan (!) Dursun Başkan’a veryansın edenler ki, içlerinde ‘anlı ve de şanlı’ Galatarasaylı yazar ve yorumcular” da vardı; şimdi bakıyorum, iki gündür “ağızlarından bal damlayarak” gelenleri ve kurulan kadroyu “övme ve anlatma” yarışına çıkmış bulunuyorlar… 
İşte şimdi, “Sportif Direktör” olarak Cenk Ergün kardeşe önemli görevler düşüyor; “bu kadrodan, en üst verim alacak 11’lerin kurulmasında, başarı yolunda ilerlerken, çıkacak engellerin ortadan kaldırılmasında” Okan Hoca’nın beraberinde olmak, sorunları çözmek…
4 Büyükler “ülke standartlarımızın ötesinde” kadrolar kurdu… Hemen onlardan gelenler de kadrolarını güçlendirdi… 
“İşaretler ortaya çıkmaya başladı”; birkaç hafta sonra, “müthiş ve kaliteli maçlar” seyretmeye başlayacağız. Tribünler dolacak… TV başları da…
Geliyorum gene çarşamba gecesine; Zeki Uzundurukan kardeş, “Gecenin sorusunu” sordu; “Galatasaray’ın transferleri arasında en iyisi hangisi?..”
Herkes “Icardi mi, Mata mı, Mertens mi” diye düşünürken, “cevabı” da o verdi; “Erden Timur!..”
İtirazı olan var mı?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.