Şota'nın gereksiz planı

A -
A +
Gürcü çalıştırıcı belli ki 4 haftalık çöküş sonrası Sivas'ta gelen galibiyetin olumlu rüzgarını sürdürmek istedi. "Golü yemeyeyim nasılsa atarım" mantığıyla çıktı sahaya 
Aslında ben tersini düşünüyordum maç öncesi. Neyin diyeceksiniz. İzah edeyim... Sivas galibiyetiyle olumsuz grafiği yukarı çevirme fırsatı gelmiş bu takıma. Moral, özgüvenle şarj olmuş. Taraftarı tam arkana alma zamanı. E, nasıl oynayacaksın evinde? Agresif, ayağa-hızlı top yapan, 2. bölgede pişirilen, gol yollarında pozisyona dönüşen, çok varyasyonlu bir futbol bekliyordum Trabzonspor'dan. Defans bloğunu önde kuran, yine bloklar arasına kısa tutan; rakibi yıpratan bir futbol. Rakip on sekiz içinde son vuruş ustası Cardozo'yu bekliyordum on birde mesela. Ama tersini yapan ve işi sağlama almak isteyen bir Şota mantığı vardı karşımızda. Onu da izah edeyim... Trabzon taraftarına kurdeşen döktüren teknik yaklaşımı...
Gürcü çalıştırıcı belli ki 4 haftalık çöküş sonrası Sivas'ta gelen galibiyetin olumlu rüzgarını sürdürmek istedi. "Golü yemeyeyim, nasılsa atarım" mantığıyla çıktı sahaya. Cardozo, Ndoye'u kenarda tuttu; pas istasyonu yönüne tav olduğu Deniz'i on bire sürdü. İki ön liberonun önüne 3 teknik ayak attı. Marin, Erkan, Özer. Bunların üretkenliğinden medet umdu. Ama Mutlu hoca bu 5'li orta bloğun pas bağlantılarını ustaca kesti. Oyuncuları alan ve adam savunmasını ilk 60 dakikada harika uyguladı. Çünkü Trabzon bu bölümde genlerinin zıttına yavaş ve baskısızdı. Bir de Marin'in sakatlanması sıkıntının üzerine tuz-biber ekti.
Salih ve Constant bindirmeleri, ani yenilen ataklarda öndeki oyuncuların geri dönüş hızı, isabetli paslar, üçüncü bölgede son hamle üretkenliği v.s; olması gereken ne futbol düzeneği varsa çalışmıyordu ev sahibinde. Antep ekibinin gelişleri disiplinli, ani ve yıpratıcıydı. Bunlardan sol bekte ne işi olduğunu hâlâ anlamadığım Constant'ın iki hatasında iki gol geldi G.Antep'ten. Asıl yeri ön libero olan Gine'li oyuncu bir türlü içine sinmeyen bu bölgede daha önce de hatalarıyla dikkat çekmişti.   
İkinci golden sonra takımını aslına çevirdi Şota. İki gol yemesi gerekiyordu demek ki. Sivas maçına başladığı düzene, üçlü defansa döndü. Risk aldı. Cardozo-Ndoye ile çift forvet yaptı ileri ucu. Kendine geldi bordo-mavililer, 13 dakikada iki gol buldu, eşitledi skoru. Psikolojik üstünlüğü ellerine aldılar, üçüncü golü de bulabilirlerdi ama olmadı. Medjani iki inanılmaz gol kaçırdı. Şota, maçın son yarım saatinde takımını kendine getiren hamlesiyle, önceki mantığının yanlış olduğunu itiraf etti aslında. Bu takım Karadeniz ekibidir ve olumlu anlamda çırpınmayı sefer her zaman. Bunu en iyi bilenin de Şota olması gerekir, o formayı çok giydi zamanında. 
Hakem Çağatay Şahan uzatmadaki Arokoyo'nun topa elle temasında mutlak penaltıyı atladı. 
MAÇIN ADAMI: Daniel Larsson
KIRILMA ANI: Medjani'nin direkten dönen kafa vuruşu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.