Kartal’ın nefesi yetmedi

A -
A +

Beşiktaş’ın fizik gücü yetersiz. Takım ikinci yarıda tükendi. Bir puan bile uçup gidebilirdi.

Ukrayna ligi bizden 1 ay önde. Dolayısıyla Dinamo Kiev'in takım kondisyonu oturmuş. Bunu dünkü maçta net olarak gördük. Kartal maça iyi başladı, ikinci yarı ise neredeyse ayakta duramadı.
Şenol Güneş'in on birde İnler'i değil de Tolgay'ı tercih etmesinin sebebi hücum çeşitliliği idi. İnler-Atiba iyi savunan fakat benzer nitelikte futbolcular. Adam eksiltme, topla defans arasına inme katkıları zayıf. Bu da Beşiktaş'ın ofansta efektif olmasını önlüyor. Tolgay iyiydi dün.
İlk çeyrekte oyunu rakip alana yıktı Beşiktaş. Takımın boyunu düşürdü. Maça bakarsanız Kiev'in ilk yarıda pozisyonu yok. Güneş'in takımı ise bu bölümde 6 tehlike üretmiş bir de gol atmış. Kartal ilk yarıda aktif dinlenme yapmak zorunda kaldı. Oyunu zaman zaman hareketlendirdi. İlk 13 dakika özellikle süratli, dikine çok iyi oynadılar. Sonrasında yavaş yavaş oyundan düşüyordu ki Quaresma'nın golü imdada yetişti. O moralle ilk yarı idare etti Beşiktaş.
İkinci yarıyla birlikte fizik güç farklılıkları belirginleşti. Kartal'ın kanatları kırıldı sanki. Rebrov'un ekibi özellikle Caner'in bölgesini çok zorladı. Gol de bu bölgeden serbest vuruş sonucu geldi.  
Orta bölgede belirgin üstünlük sağlayan hemen hemen bütün ikinci topları toplayan Kiev önünde bir puan da bulamayabilirdi Kartal. Golde hatası olan Fabricio son bölümde karşı karşıya pozisyonda müthiş bir tehlikeyi önledi.
Aboubakar takımının golünde payı olsa da maçın genelinde verimsizdi. Duvar görevi göremedi, topu soğutup takımının öne taşınmasına yardımcı olamadı. Talisca, Quaresma takım savunmasında yoktular. Adriano nasıl 68 dakika sahada kaldı anlayamadım.
G.Saray maçının ilk yarısında dün ikinci yarıda Kartal'ın oyundan düşen kırılgan yapısı net olarak ortaya çıktı. Beşiktaş daha önceki hiçbir maçında Gomez ve Sosa'nın yokluğunu bu derece hissetmemişti. 

Maçın adamı: Morozyuk. Savunmacı mı hücumcu mu anlayamadık. Dinamo gibiydi...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.