Trabzonspor doğru yolda!

A -
A +
Trabzonspor böyle futbol oynasın; "3 puanlar ve goller" elbette gelir, gelecektir .
Beşiktaş maçındaki ideal 11 sahadaydı, Akhisar'ı yenmemek için hiçbir sebep yoktu.
Üstelik kulübe dün akşam daha da zengindi!
Trabzonspor maça baskılı başladı. 
Ancak Akhisar ofansif ağırlıklı (Güray, Hasan, LuaLua, Rodallega) bir kadro ile Avni Aker'e çıkmıştı. Hiç kapanmadı.
Erkan-Yusuf yapımı gol, Akhisar'ı daha da saldırgan bir futbol oynamaya itti. Trabzonspor kalesine fazla gelmeye başladı. Öyle ki; sağbek Ahmet Cebe 18'in içine kadar girdi. Constant'ın müdahalesiyle penaltı kazandı. 
60.dakikada sağ çaprazdan giren Cavanda, Orhan'la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem Alper Ulusoy, ilave yardımcı hakem Özgür Sepin'in ikazıyla gecikmeli bir penaltı çaldı. Penaltı ile uzaktan yakından ilgisi yoktu! Nitekim bu penaltı da kaçtı! Hakemlerin kalbi temizmiş diyelim.
Akhisar'ın santrforu çok yıpratıcı ve atletik! 77'de Güray soldan korner kullandı, boş bırakılan Rodallega affetmedi: 1-2.
Avni Aker'de bu skor Şota'yı korkunç bir çılgınlığa itti!
Daha önce Cardozo'yu, Mehmet Ekici'yi oyuna sokmuştu. Marin'i de oyunu attı! Aynı anda 6 ofansif oyuncu sahadaydı. Bu büyük bir riskti. Ama yeni transfer Marko Marin oyuna müthiş bir katkı sağladı!
Akhisar'ı en fazla yıpratan oyuncu oldu. Ayağına gelen her top rakip için tehlikeydi.
85'te gelen beraberlik golünde de Marin'in katkısı büyüktü.
Trabzonspor dün maçı koparabilirdi. Farka gidebilirdi. Olmadı. Ama şurası çok önemli. Bursa ve Beşiktaş maçlarındakinden daha iyi bir Trabzonspor seyrettik.
Üstüne koyan bir Trabzonspor var! Haa Akhisar da öyle boş bir takım değil!

MAÇIN ADAMI: Marko Marin
KIRILMA ANIÇ: 68'de Okay'ın direkte patlayan şutu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.