EURO 2016'nın hakem performansları!

A -
A +

Avrupa Şampiyonası'ndaki hakemleri mercek altına aldım. İşte benim gördüklerim…     1- Bir kere kondisyon problemleri hiç yok. Fizik olarak çok üst seviyedeler. Maçın 1. Dakikasında neyse, 90. dakikasında da aynı performansa sahipler. 
2- Anlaşılan hakemler sert olmaları konusunda uyarılmış. İsveçli Jonas Eriksson, maçın hemen başında üzerine gelen Türk oyuncuları azarladı. Yine Cüneyt Çakır Portekiz-İzlanda maçında alıştığımızdan daha sert görüntüler verdi.
3- UEFA Hakem Şefi Pierluigi Collina, turnuva öncesi takımları tek tek ziyaret edeceğini söyleyerek, "İyi bir iletişim kurmak istiyoruz. Biz turnuvadaki bütün takımlara saygı göstereceğiz. Ama onlardan da gereken saygıyı bekleyeceğiz" demişti. Oyuncular hakemlere çok saygılı. Turnuvada bizim Milli Takım oyuncuları hariç bu saygıyı şu ana kadar çok belirgin bir şekilde gördük.
4- Açılış maçında Fransa'nın attığı ilk golde kaleciye faul tartışmaya çok açık. UEFA, Macar hakem Kassai'ye ikinci maçı da vererek bu kararın arkasında durdu.
5- İngiltere'nin Rusya maçında attığı frikik golü öncesinde faul yok. İtalyan Nicola Rizzoli'nin bu hatası dikkat çekti.
6- Almanya'nın Ukrayna'ya attığı ilk gol öncesinde de faul yok. İngiliz hakem Martin Atkinson da bu hatayı yaptı. 
7- Şu ana kadar en kötü hakem performansını Galler-Slovakya maçında Norveçli hakem Svein Oddvar Moen gösterdi. Çok kötüydü. İlave hakemle beraber net bir penaltıyı atladı.

Kimse kimseyi kandırmasın!
TFF yönetiminde veya Kulüpler Birliği'nde şöyle bir algı oluştu. Veya birileri buna ikna etti:
Süper Lig'deki hakem sayısı 43'ten 22'ye iniyor, hakem hataları minimize olacak.
Hakem sayısının 22'ye inmesinin hakem hatalarının azalması ile hiçbir alakası yoktur.
Son 10 yıla bakın! Süper Lig zaten ortalama 20-24 hakemle dönüyor.
Bunu kâğıda geçirmek bir şeyi değiştirmez!
Eee, "ilave hakemlik" de kaldırıldı. Zaten ligdeki hakem hatalarının kaynağı 5-6. hakemlerdi (!).
Yeni sezonda 22 hakem var, ilave hakem de yok. Hiç hakem hatası olmayacak!

Gecikme hayra alamet değildir!
MHK, klasmanları yaptı açıklamadı. Her gün rötuş yapılıyor. Üzerlerinde çok büyük baskı var.
Şundan çok eminim; MHK'nın yaptığını sandığı klasmanlar ile açıklanan klasmanlar birbirini çok tutmayacak.
Açıklandığında ortalık yangın yerine dönecek!
MHK ortaya somut kriterler koysaydı; hiçbir baskı ve torpil sökmezdi.

Gözlemcileri gözleyelim!
Süper Lig ve PTT 1.Lig maçlarında hakemleri değerlendirmek üzere görev alan toplam 36 gözlemci var. Verdikleri notların hiçbir önemi yoktur. Ama medyamız hakem notu öğrenmeye ve yayınlamaya bayılır. Ben size Süper Lig ve PTT 1. Lig'de gittikleri maç sayılarını ve aldıkları toplam ücreti vermek istedim. 65 yaşını dolduranlar bu işten emekli olur. Trabzon'dan Yusuf Yaylı, bu sezon yaştan veda etti. 

EURO 2016'nın  hakem performansları!

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.