Bazı tüyolar vereyim, siz de biraz araştırın!

A -
A +

Futbol Federasyonu bünyesinde henüz beklenen FETÖ temizliği yapılmadı. Şöyle 10 yıl geriye doğru gitsek bir çok olay ve alınan karar benim ve benim gibilerin kafalarının karışması için yeterli.
Bu yapının TFF içinde bir imamının olmaması mümkün mü? Çok saf olmaya gerek yok. Son 15 gün içinde canlı olarak izlediğimiz bu yapının her kuruma ve her yere sızdığı çok açık ortada.
1) 3 Temmuz süreci ülkeyi perişan etmiştir. Memleketi birbirine düşürmüştür. 5 yıl boyunca ülke futbolu bütün enerjisini bu işe sarfetmiştir. 3 Temmuz husumet için özel bir projedir.
2) F.Bahçe otobüsünün kurşunlanması ve en ufak bir delilin bugüne kadar ortaya çıkmaması normal mi? Bu suç birilerine yüklenmek istenmedi mi? Hem de mülki amirler tarafından. Bu kurşunlanma hedefine ulaşsaydı, ülkemizde çok derin ve kalıcı düşmanlık tohumları serpilmiş olacaktı. Belki on yıllarca sürecek derin bir krizimiz daha olacaktı.
3) Yakın tarihte yine biz çok tuhaf PFDK, Tahkim Kurulu kararlarına şahit olduk. Ceza ertelemeleri, kırmızı kartların geçersiz kaldığı bir takım uygulamalar... O günlerde TFF de bu işlere akıl sır erdiremiyordu. Galiba birileri bir şeyler deniyordu.
4) Son 12 yıldaki sponsorluk sözleşmeleri incelenmeli. Bağlantılara dikkat edilmeli. Mesela Bank Asya ile yapılan sözleşme töreni benim hafızamda çok canlı. O fotoğraf kareleri tekrar tekrar izlenmeli.
5) Bazı futbolcu transferleri, teknik direktör görevlendirilmeleri, menajerlerin parayı taksim etme şekillerini herkes biliyor. Derhal bu yapıya hizmet edenlerin lisans ve belgeleri iptal edilmeli. Bu yapıya bu sistemden büyük paraların aktığı artık sır değil.
6) TFF en kısa zamanda bir kurul oluşturmalı. Bir çok insanı dinlemeli. Mesela TFF’yi ve devleti çok zorda bırakan bir sürü hakem, temsilci, gözlemci raporları oldu. Bazı maçlar toplumsal olayları tetikledi.
Bir sürü dedikodu ile bu lig başlayamaz. Futbol Federasyonu “Bizde sıkıntı yok. Herkes tertemiz, problem yok” diyorsa çıkıp bunu da açıklamalı.
Ben yoğurdu üflemekten yanayım. Her gün nelere şahit oluyoruz. Başta TFF kurulları olmak üzere hakem, gözlemci ve temsilci kadroları titiz bir şekilde elden geçirilmeli. Hatta danışmanlarınızdan, personele kadar kapsamlı bir elemeye ihtiyaç var. Samimi olursanız bu işi çok rahat yapabilirsiniz.
Yarın devlete ve millete en başta da Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı mahcup olma tehlikeniz var.
O koltuklarda rahat oturamazsınız.
İstifa etmek mecburiyetinde kalabilirsiniz.
Milyar dolarlık bütçenin olduğu yerde FETÖ'nün olmaması mümkün değildir! Toplumsal olaylar için futbol bulunmaz bir enstrümandır. Kimse başına kuma gömmesin!

Bukalemunlar çok!
FETÖ’nün hangi kurumlara, nasıl sızdığını hergün okuyor, seyrediyoruz. Adamlar bukalemun gibi. Ben futbolda bazı olayları ve ‘puzzle’ın parçalarını birleştirince çok net bilgiler edinebiliyorum. Biraz hafızayı tazeleyince birçok şeyi çözebilmek mümkün!
Çok değil 2 ay önce FETÖ'nün en ünlü üniversitesinde boy göster, törenlere katıl, şimdi de demokrasi nöbeti tut! Sağa sola destan yaz...
Milleti enayi yerine koy!

Ben böyle MHK görmedim! 
Süper Lig'de görev yapacak olan 22 hakem, 3-9 Ağustos'ta Riva'da seminere alınacak. PTT 1.Lig'de görev alacak hakemleri çağırmamışlar.
MHK'nın bu çocukların yüzüne bakacak hali yok ki...
Oyun kurallarında bir sürü değişiklik oldu. 
PTT 1.Lig, 2.Lig, 3.Lig hakemlerinin eğitimi ile ilgili henüz hiçbir tarih belli değil. Bunlar Avrupa ülkelerinde 1 yıl önceden açıklanıyor.
Bugün olmuş gözlemci klasmanları belli değil!
Ey TFF, nasıl bir MHK ile çalıştığınızın farkında mısınız?

Teknik arıza!
Geçen hafta cumartesi günü akşam saatlerinde arka arkaya telefonlar gelmeye başladı. Konu çok ciddi. TFF sitesinde bazı hakemlerin isimleri çıkarılmış. Süper Lig ve PTT 1.Lig’den 5 hakem listede yok. Sansasyonel bu gelişmeyi araştırdık. TFF bünyesindeki teknik bir hatadan kaynaklandığını en yetkili ağız telefonla bana iletti. Az daha gazetelerin manşetleri bu haberle çıkacaktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.