Federasyona soruyorum!

A -
A +

Sayın TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve arkadaşları şu soruma cevap verebilir misiniz? "10 Temmuz 2015 tarihine kadar MHK Başkanınız Yusuf Namoğlu idi. Birlikte bu kurulda yer alan bu 6 isimle çalışıyordunuz. (Bedri Dölkeleş, Metin Tokat, Alican Lakot, Erol Ersoy Kadir Tozlu.)
Bu ekiple henüz 7 ay çalışmıştınız ama yollarınızı ayırdınız!
Dün bu ekibi tekrar göreve getirdiniz.
İyi bir ekipse neden geçen yıl devam etmediniz? Kötü ve yetersiz bir ekipse bugün neden görev verdiniz?",

Klasmanlara kefil misiniz?
Süper Lig'de sadece 4 maça çıkmış bir hakemi FIFA listesine yazdınız. O hakemin arkasındaki güç kimdi? O hakem bugün mesleğinde açığa alınmışsa sizi o MHK koltuklarında oturtturamazlardı! Peki istifası kabul edilen bu MHK'nın yaptığı "hakem klasmanlarına" TFF kefil mi? Bu klasmanlardan ciddi endişelerim var.

Nasıl bir araya geldiler? 
Yusuf Namoğlu, Riva'ya davet edildi. "Tam yetkiyle ekibini kur" dendi.
2 tam günde 8 kişilik ekibini ancak belirleyebildi.
TFF çalışanı Bedri Dölkeleş akşam saatlerine kadar "Herkese ben kurulda yokum" dedi. Son 2 saat içinde dahil oldu. 
Namoğlu en yakın arkadaşlarının telefonlarına çıkmadı.
İlhami Kaplan sabah geldi, öğleden sonra geri döndü.
Bu kurulda birbirinden hiç ama hiç hoşlanmayan öyle isimler var ki!
Mesela Metin Tokat - Murat Ilgaz aynı kurulda bir arada nasıl görev yapacaklar?
Ama Türk hakemliğine hizmet olunca (!) bir araya gelmek çok kolay oluyor!
Yusuf Namoğlu ve Bedri Dölkeleş kafa kafaya verip işi yürüteceklerdir. Diğerleri vitrin süsü olur. 3 Lig'e yardımcı hakem ya da 4. hakem atayabilen çıkarsa takla atsın. 
Sayın Metin Tokat o kuruldaki hiç kimseden gram eksiğin yok! Artık tecrübesiz de değilsin. Masada ol, kenarda kalma. Zaten TFF bu işi artık sezonluk düşünür hale gelmiş. Bugün varsınız, yarın yoksunuz.

Unuttunuz mu?
7 Haziran seçimleri öncesi 2 ve 3. Lig play-off maçlarında ciddi toplumsal olaylar yaşanmıştı. Bu devletin en üst makamlarını rahatsız etmiş, bir takım soruşturmalar açılmıştı. Görevde Yusuf Namoğlu MHK'sı ve bu yeni kuruldaki 5 isim vardı.

Siz kalkın,biz oturuyoruz! 
Geçen hafta MHK başta olmak üzere bir çok kurulun gideceğini yazmıştım. Pazar günü bir anda arka arkaya telefonlar almaya başladım. Kurullar istifasını vermişti. Pazartesi akşamı MHK seminer hazırlığı ilgili toplantı halinde iken Müftüoğlu gelen telefonla dönemini noktaladı. (11 Temmuz 2015-1 Ağustos 2016)
Yusuf Namoğlu da 10 Temmuz 2015'te istifa etmişti. MHK Başkanlık koltuğunu ben devremülklere benzetmeye başladım. Biri yerinden kalkıyor, öbürü oturuyor.

Sayın Namoğlu!
PTT 1. Lig hakemleri atletik testlerden geçiyor. Süper Lig hakemleri testlere girecek. Şeffaf ve gerçek bir testi hakemlerin yarısının bile geçme ihtimali yok. 2 yıldır atletik testi işi çok gevşedi. Koşanla koşamayan aynı kefeye kondu. Otoritenizi hakemler burada hissetmeli.

MHK nasıl gitti? 
Kuddusi Müftüoğlu MHK'sı "bir tam sezon" görev yaptı. İlk 8 hafta sonunda kontrolü kaybettiler. TFF nezdinde hiçbir saygınlıkları kalmamıştı. Eskiden MHK Başkanı ya da kurul üyesi ismi geçince "saygı ve itibar" olurdu. Riva'da hakem yöneticisi ile hizmet personeli aynı kefeye konulur hale gelmiş. Hiçbir değerleri kalmamış.
 "Kuddusi gider, Yusuf gelir!" anlayışı hakim olmuş!
Bu çok tehlikeli ve tamiri zor bir durum. 
Bütün kurumlarda FETÖ temizliği var. Valilerden tutun, akademisyenlere kadar... İsimler kamuoyuna açık. Açığa alındı, gözaltına alındı, tutuklandı gibi haberler çok şeffaf bir şekilde paylaşılıyor. 
Ama TFF bünyesinde maalesef bu yok. Kim neden gitti bilen yok. Giden 9 kurul üyesi de FETÖ'den mi gitti? Bunların mutlaka ayırt edilmesi gerekir.
Ey hakem kardeşlerim, bu hafta son sözüm de size. MHK'lara sırtınızı fazla dayamayın. Güvendiğiniz dağlardaki karlar bir gecede buhar olabiliyor. Tıpkı bu haftaki gibi...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.