Biz “dadı” Lahoz’u niye çok sevdik!

A -
A +

Beşiktaş-Porto maçını İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz yönetti. Ülke olarak hakemi çok beğendik. Ekranlarda, gazete sütunlarında, sosyal medyada müthiş methiyeler okudum.
Skor ve puan cetveli kimseye batmadı. Lahoz da iyi maç yönetti. 
2 Aralık’ta Vodafone Park’ta Beşiktaş-G.Saray maçı var.
Bu derbiyi acaba Lahoz yönetmiş olsa yine biz bu kadar sever miydik?
1) Maçtan sonra Muslera’yı ya da Fabri’yi gidip teselli etmiş olsa, başını okşasaydı...
2) Belhanda, ısrarla hakeme o kadar itiraz etse ve sarı kart görmeseydi...
Biz bu kadar hoşgörülü olur muyduk?
Bakın Ahmet Çakar ne yazmış; “Dünyadaki hangi takım oyuncusuna sorarsanız sorun, ‘Hakem kim olsun?’ diye ‘Lahoz’ der. Hem çok iyi hakem hem de çok isabetli kararları var ama en önemli özelliği sahada bir dadı gibi. Gülüyor, oyuncuları okşuyor, sinirleneni yatıştırıyor. Kusursuzdu...” 
Lahoz’un yaptıklarını bir Türk hakem Beşiktaş-G.Saray derbisinde yapsa; aynı Ahmet Çakar, “Sahada bir dadı gibi. Gülüyor, oyuncuları okşuyor, sinirleneni yatıştırıyor. Kusursuzdu...” der miydi?
Yine bir Türk hakem Ahmet Çakar’ın tabiriyle “dadılık” yapsaydı; Erman Toroğlu, “Hocam hakemlik şahsiyet ister. Pansuman yapamazsın, bu eyyamın babası” demez miydi?
Acaba sevgili Turgay Demir, şiddetle hakeme itiraz eden ve takım arkadaşlarının bile sakinleştiremediği Cenk Tosun sarı kart görse hakemi alkışlar mıydı?
Quaresma, Porto deplasmanında rakip takım seyircisine üçlü çektirseydi; kriz çıkmaz mıydı?

Biz “dadı” Lahoz’u  niye çok sevdik!

Skor, hakem şansı! 
Lahoz, 13 Kasım’da İtalya-İsveç play-off rövanş maçını yönetti.
İlk yarıda İsveç’in iki net penaltısını atladı. Pozisyon hatası yapmıştı. Neyse ki, İsveç elenmedi. Lahoz’un hataları göze batmadı.
İsveç Dünya Kupası’na gidemeseydi; Lahoz, Beşiktaş-Porto maçına çok zor çıkardı. Bazen skorlar da hakemlerin şansı olabiliyor!

BJK-GS derbisi “Aydınus” diye bağırıyor!

Haftaya kritik Beşiktaş-G.Saray derbisini kim yönetecek? 1) Cüneyt Çakır olmaz, son G.Saray-F.Bahçe maçını yönetmişti. 2) Hüseyin Göçek ve Bülent Yıldırım olmaz, biri G.Saray, biri Beşiktaş maçında. 3) Mete Kalkavan olmaz, son Beşiktaş-Başakşehir maçını yönetmişti. 4) Ali Palabıyık hiç olmaz, F.Bahçe-Beşiktaş derbisini yönetmişti. 5) Halis Özkahya hiç olmaz, Trabzon-G.Saray yönetmişti. 6) Fırat Aydınus ve ekibinin bu hafta maçı yok, yani haftaya saklanmış. Anlayacağınız 2 Aralık’taki Beşiktaş-G.Saray derbisinin hakemi Fırat Aydınus. Bir tek açıklanmadığı kalmış.  
Riva’da galiba birileri böyle mutlu oluyor!
Hakem dünyasını iyi tanırım. Hepsinin özelliklerini, sinir uçlarını, fobilerini iyi bilirim.
Oğuz Sarvan, Hakem Derneği Genel Başkanlığı yapmış, FIFA kokardı taşımış, MHK Başkanlığı yapmış, UEFA gözlemciliği yapmakta olan her kademeyi yaşamış biridir.
Kişiliği gereği reklamı, yaptığı işler pazarlamayı da pek sevmez. Takdir edildiğinde, sıkılır.
Bu yazdıklarımı onu sevmeyenler de kabul edeceklerdir.
Federasyonda birileri uzun bir süredir ilginç bir şekilde Oğuz Sarvan’ı onore edecek haberi vermekten ısrarla kaçınıyorlar.
Bunun kasıtlı olduğuna bu hafta tam inandım. Hiç şüphem kalmadı.
TFF sitesi, UEFA Gençlik Ligi’ne gidecek gözlemcilere kadar açıklıyor. Aradan saatler veya tam gün geçiyor. Birileri uyarıyor olabilir. Kerhen Oğuz Sarvan’ın da Şampiyonlar Ligi’nde A. Madrid-Roma maçında veya başka bir vitrin maçında gözlemci olduğu açıklanıyor. Bu son bir aydır bu böyle. Kim bilir belki Riva’da birileri böyle mutlu oluyor!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.