Bedelini ağır öder!

A -
A +

MHK, SAHA VE VAR PERFORMANSI F.BAHÇE-BAŞAKŞEHİR MAÇI İÇİN YETERLİ OLMAYAN BAHATTİN ŞİMŞEK’İ TAYİN EDEREK PRENSİNİ YAKTI

BEDELİNİ AĞIR ÖDER!

VAR’da Cüneyt Çakır gibi bir hakem çağırıyorsa bu pozisyon “gri” değildir. Şimşek haklıysa problem yok. Ancak haksızsa tıpkı Dünya Kupası’nda Felix Brych’e olduğu gibi ağır fatura öder...

Süper Lig’de çift maç haftasının en kritik maçlarından birinde F.Bahçe, Başakşehir’i ağırladı. Hakem Bahattin Şimşek verdiği, vermediği kararlarla maçın önüne geçti, uzun süre konuşulacak polemiklerin de kahramanı oldu. Geçtiğimiz sezon Zekeriya Alp başkanlığındaki MHK tarafından Süper Lig'de sadece 5 maça hakem olarak atanan Bahattin Şimşek, Serdar Tatlı başkanlığındaki kurulda ise henüz 14 haftası geride kalan ligde tam 7 müsabakada düdük çaldı. Şimşek bu 7 mücadelenin yanı sıra 6 maçta da VAR'da yer aldı. Yeni MHK’nın prensi sadece bir maçı pas geçmiş!
Gelin bu atamadan saha yönetimine kadar konuyu irdeleyelim…
Bahattin Şimşek'in performansı, bir F.Bahçe-Başakşehir maçın için yeterli değildi! MHK'nın gözünden kaçanlar şunlardı:
1)
Trabzonspor-Çaykur Rize (19 Aralık) maçında VAR'daydı. Ç. Rize lehine verilen penaltıdan önce Skoda'nın Baker'e net faulü vardı, süzemedi.
2) MKE A.Gücü-Hatay (15 Aralık) erteleme maçında VAR çizgisini yanlış savunma oyuncusundan çizdi. Neyse ki sonuç değişmedi. Şansı, doğru oyuncudan da çizseydi; gol kararı değişmeyecekti. 
3)  7. haftadaki Antalya-F.Bahçe (2 Kasım) maçında Naldo'nun eline gelen topta VAR'daki Mete Kalkavan çağırdı. Gitti seyretti, penaltıyı vermedi.
BUNUN BİR BEDELİ VAR!
1)
VAR çağırdı, hakem gitmedi. Hakem haklı ise problem yok. Haksızsa bedelini ağır öder. 
Örnek mi; Alman hakem Felix Brych, 2018 Dünya Kupası’nda Sırbistan-İsviçre maçında, Sırbistan lehine vermesi gereken penaltıyı vermeyince, VAR devreye girip, ona pozisyonu tekrar izleme tavsiyesinde bulunmuştu. Brych izlemeye gitmemişti; bu Brych'in turnuvadaki son maçı olmuştu.
2) VAR, hakemi çağırdı. Hakem gider izler, "Ben kararımda ısrar ediyorum" diyebilir, sahanın mutlak hâkimi sahadaki hakemdir. Verdiği karar doğru ise bu hakemi bir üst seviye taşır. Fakat hakem ısrar ettiği kararda hatalı ise bedeli ağır olur.
Örnek mi; Ümit Öztürk, G.Saray-Trabzon maçında VAR çağırdı, gitti izledi, ancak hatasını düzeltmedi. Ertesi gün Yusuf Namoğlu MHK'sı gitti, bu yetmedi hakemin FIFA kokardı da alındı. Dolayısıyla bu durumda Bahattin Şimşek’i ciddi bir ‘dinlenme’ süreci bekliyor gibi görünüyor. MHK, muhtemelen Şimşek’i ‘soğumaya’ alacak…

Şimşek’in iki temel hatası!
1) Bahattin Şimşek, "otorite kuracağım" diye kartlarını çok sert ve herkesi tahrik edecek şekilde kullandı.
2) VAR'daki Cüneyt Çakır, seni çağırıyorsa; bu pozisyon asla "gri bir pozisyon değil" demektir.

Tam 10 hakemin G.Saray maçına çıkma şansı SIFIR!
Süper Lig'de toplam 27-28 civarında hakem düdük çalabiliyor.
Bunlardan 10’unun G.Saray maçına çıkma şansı SIFIR.
Kim neden çıkamıyor; gelin bir bakalım;
1) FIRAT AYDINUS: (2 Kasım 2018) 2017-18 sezonu 11. haftasında oynanan G.Saray-F.Bahçe (2-2) derbisinden bu yana sarı-kırmızılıların maçına verilmiyor.
2) ÜMİT ÖZTÜRK: (10 Şubat 2019) 2018-19 sezonu 21. haftasındaki G.Saray-Trabzon (3-1) maçından bu yana G.Saray maçı alamıyor.
3) HÜSEYİN GÖÇEK: (23 Kasım 2018) 2017-18 sezonundaki G.Saray-Konya (1-1) maçında Serdar Aziz'in müdahalesine verdiği penaltı sebebiyle sarı-kırmızılıların maçlarına çıkamıyor.
4) HALİS ÖZKAHYA:  (23 Kasım 2018) 2017-18 sezonundaki G.Saray-Konya (1-1) maçında VAR görevi vardı. G.Saray maçlarına çıkamıyor.
5) ALPER ULUSOY: (21 Haziran 2020) Geçen sezon 28. haftada G.Saray-Gaziantep (3-3) maçında 6 saniye kuralını uygulamıştı. 20 hafta geçti, G.Saray maçı alamadı.
6) TUGAY KAAN NUMANOĞLU: (28 Kasım 2020) Babası çocukken G.Saraylı olduğunu açıkladı. G.Saray maçlarına tayini çok zor olacaktır.
7) YAŞAR KEMAL UĞURLU: (14 Haziran 2020) Geçen sezon 27. haftada Muslera'nın ayağının kırıldığı Ç.Rize-G.Saray (2-0) maçından beri sarı-kırmızıların maçına verilmiyor.
8) KORAY GENÇERLER: (14 Haziran 2020) Geçen sezon 27. haftada Muslera'nın ayağının kırıldığı Ç.Rize-G.Saray (2-0) maçından VAR görevi vardı. G.Saray maçlarına çıkamıyor.
9) SUAT ARSLANBOĞA: (15 Mayıs 2019) Kupa finalindeki Akhisar-G.Saray (1-3) maçından bu yana sarı-kırmızıların maçında düdük çalamıyor.
10) MUSTAFA ÖĞRETMENOĞLU: (18 Aralık 2020) Karagümrük-G.Saray maçından sonra uzun bir süre G.Saray maçı alamayacaktır.
Bu arada G.Saray; Cüneyt Çakır'ı, Mete Kalkavan'ı Ali Palabıyık'ı da istemiyor.
MHK, bu durumda G.Saray maçlarına 15 hakem arasından seçim yapabiliyor.

Bu sezon Galatasaray maçlarına çıkan hakemler
1. hafta: G.Saray-Gaziantep (Bahattin Şimşek)
2. hafta: Başakşehir-G.Saray (Atilla Karaoğlan)
3. hafta: G.Saray-F.Bahçe (Ali Palabıyık)
4. hafta: Kasımpaşa-G.Saray (Cüneyt Çakır) 
5. hafta: G.Saray-A. Alanya (T. K. Numanoğlu)
6. hafta: Erzurum-G.Saray (Arda Kardeşler)
7. hafta: G.Saray-MKE A.Gücü (Ali Şansalan)
8. hafta: Sivas-G.Saray (Abdulkadir Bitigen)
9. hafta: G.Saray-Kayseri (Turgut Doman)
10. hafta: Ç. Rize-G.Saray (Atilla Karaoğlan)
11. hafta: G.Saray-Hatay (Erkan Özdamar)
12. hafta: BAY
13. hafta: Karagümrük-G.Saray (M. Öğretmenoğlu) 
14. hafta: G.Saray-Göztepe (Mete Kalkavan)
15. hafta: Trabzon-G.Saray (Halil Umut Meler)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.