Dünyadan sıkılanlar için; Mars'ta yaşama kılavuzu

A -
A +
Bazen her şeyden uzaklaşmak isteriz. Yaşadıklarımızın "ağırlığı" vücudumuza çökerken, ruhumuzu da esir alır. "Gitsem bu şehirden... Hatta bu ülkeden gidip, dilini, geleneklerini bilmediğim bir ülkede yeniden hayat kursam" deriz... "Bunları söylemeyen var mı" diye soruyor Başak Seren Muyan ve iyice moda olan "Mars'ta hayat"ın önerilerini sıralıyor...
2023 yılında Mars'a yerleşim için göç başlayacakmış. Nobel Ödüllü Fizikçi Profesör Gerardus't Hooft'un başında bulunduğu ve "MarsOne" olarak isimlendirilecek bu projede ilk olarak iki kadın, iki erkek Mars'a gönderilecekmiş. İşin iyi yanı mı diyeyim, yoksa kötü yanı mı, gidişler tek yönlü olacakmış. Yani karar verdiyseniz, Dünya'ya dönmeniz mümkün değil! Şimdiden dünyadan sıkılan yüz binlerce kişi başvurmuş bile!
-Kişilik envanteri yapılırken ince eleyip sık dokunmalı. Dedikoduya bayılıp, kim ne yapmış, "yapmamışsa da yapmış gibi anlatmak bedava" görüşünde olan tipleri güzelim bâkir gezegene göndermemeli.
-"Popüler Kültür" diyerek, "samimi" göründüğünü kanıtlamak için "cahilliğini" ön plana alıp kendini geliştirmeyen ve bir virüs gibi girdiği topluluğu yozlaştıranların da Mars'ı kirletmeye hakkı yok.
-Fazla vicdan sahibi olup dünyayı kurtaramayanlar, ama omuzlarında ağır yüklerin sahibi olanları Mars'a gönderirsek, belki "vicdan sahibi olmak" orada bir değere dönüşür.
-Başkasının hakkına saldıran, paylaşmayı sevmeyen, 'ben' merkezliler de kalsınlar Dünya'da. Onlardan burada çok var ama Mars'ta eksik olsunlar.
-İş yerindeki kadınlar hakkında, "tipsiz kadınlar, bunları görmekten bıktım" şeklinde yorum yapıp, el âlemin karısına-kızına sarkan tiplerin de Mars'ta işi yok.
-Birinin arkasından tekme atma işareti yapıp, önüne gidince gülümseyen; yere düşen çikolatayı sevmediği insanlara yedirmeyi görev bilen kişiliksizler de Mars'a gidip koloninin temelini oluşturmasınlar lütfen!
-Başkasının üzülmesine sevinen, enerji vampirlerinin de Mars'ta işi olmasın ki, pozitif enerji uçuşsun gezegen semalarında!

----------------

KUTU

-Dünyadaki en büyük eksiklik ne para, ne mal, ne mülk. En büyük eksiklik sevgi. Barışın, kardeşliğin, paylaşmanın, refahın eşit dağılımının, ötekileştirmeden herkesi olduğu gibi kabul ederken kendi değerlerini empoze etmemenin en temel noktası sevgi. Mars'a gidenlerin IQ'su ölçülürken, sevgilerini de ölçebilecek EQ testleri de geliştirilsin. Biz Dünya'da sevgi dolu olarak kaynakları eşit dağıtamadık, karşımızdakine saygı gösteremedik, bari Mars'ta sevgi tuğlalarıyla koloni kurulsun.





Kapak konusu!

Sabri penaltıyı kaçırınca, seyirci tepkisinden korkup kaçtın?
Lafa geldi mi "Sorumluluk bende" diyorsun... Ama tepkiden kaçıyorsun...
Anladık ki başarısızlıkta "Hadi eyvallah" deyip gideceksin...
Her şeyin değeri yokluğunda anlaşılır... Sanırım Fatih Terim düşmanları bunu da anlamıştır...
Son sözüm yönetime;
Hiçbir şey yapamıyorsanız bari lig maçlarını cumaya alın...
Malum "Kurumsal kimlikte" hafta sonu çalışma yok... (M.K.)



Öğrendim ki;

"-Kadın yaşını, erkek gözyaşını gizlemeye çalışıyor..."




Paul Walker öldü mü?


"-Pek inanmam böyle senaryolara ama, ölüm fotoğrafı akla başka ihtimaller getirmektedir:
Araba çarptığı zaman alev topu haline gelmiş... Ama adamın cesedinde yanık izi yok... Sanki daha önce öldürülmüş de yerleştirilmiş gibi..."
(...Ahmet Önal)

"-Hayata hep olumlu bakmaya çalışan insan zümresinin ruh halini yansıtan "Polyanna Haber Bülteni..."
@yani_yani

"-Her ölen ünlünün arkasından yazılmış yalan senaryolar...
Ölümü kabullenemeyip ünlüleri 'ölümsüz' kılmış kimseler tarafından uydurulmuş haberler...
Sahiden ölmemiş; Ahmet Kaya ve Elvis Presley ile mangal yapıyorlarmış..."
(...Hayati Çetin)

"-Ağaca çarpan bir Porsche bu kadar mahvoluyorsa, düşünülmeli diye savunduğum fikir..."
@ibo_best

"-Fazlasıyla yakışıklı olmasından ötürü insanların gerçekten öldüğüne inanmak istememesinden kaynaklanan iddia...
Evet adam yakışıklı ve fiziği iyiydi... Ancak sonuçta kel, çirkin ve göbekli erkekler kadar da ölümlüydü...
Artık bu acı gerçeği kabul edin..."
(...Kasım Duman)




KRAMPON



RAUL Meireles: ''Hedefim Beşiktaş'a transfer olup, Caner Erkin'e kafa atarak futbolu tahkimde bırakmak...
...
SPOR gazetelerinin Superman kostümü giydirdiği Batalla dertli: "Bursa'da yeterince telefon kulübesi yoktu.."
...
SABRİ'nin Melo ile, Melo'nun da Burak ile kavga etmesinin ardından üçlü arasında playoff sistemine geçilmesine karar verildi...
...
KÖTÜ gidişata bir türlü dur diyemeyen G.Saray'da, her ihtimale karşı Mancini'nin tazminatını taşımak üzere 130 TIR'lık dev bir filoyla anlaşmaya varıldı...




NE ÇEKTİN BE!
 
Arkaya takılanlar var...

Hayat bazen böyledir... Çok yorulacağınızı bilerek çıkarsınız yola, kılınız kıpırdamaz... Bazen de tam tersi olur!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.