Hayatına yön veremeyen; Bedelliyi bekleyenler!

A -
A +
"-Bizler bedelli yasasının kapsamının genişletilmesini istiyoruz. Bunun sebebi ise, askerden kaçmak değil, memleketimize en uygun askerlik hizmetinin sağlanabilmesi için bir bedel ödemeye razı olmamızdır. Bu anlamda bizim emelimiz, sadece iş yerlerimizin kapanmaması, çalışanlarımızın işsiz kalmaması, çekilen bunca sıkıntının bir kalemde heba olmamasıdır..."
(...muscoflex_06@hotmail.com)
...
"-120 bin öğretmenin sesi bu kadar gür çıkarken ya da çıkabilirken neden 650-700 bin kişinin feryadı hiç duyulmuyor, tüm medyaya sinek vızıltısı gibi geliyor anlamıyorum. Yanlış anlaşılmasın öğretmenlerimiz başımızın tacıdır, onların sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır ama biz de onlar kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve mağduruz..."
(...sedat.bacanak@gmail.com)
...
"-Ben de bedelli askerliği bekleyen milyonlarca gençten biriyim. Okul, iş sınavları, iş bulma, işe yerleşme, düzen kurma, uzmanlığı alma, evlenme, çocuk derken belirli bir yaşa ve sorumluluk altına girdim. Ayrıca babamın vefat etmesi nedeniyle dul anneme ve kız kardeşlerime bakmakla yükümlüyüm. Soruyorum sizlere, askere gidersem aileme, anneme, kardeşlerime kim bakacak?..."
(...mucahit.tepe.15@gmail.com)
...
"-Yazacak o kadar çok şey var ki, "acındırmak için abartıyorsunuz!" denmesin diye dile getiremiyoruz. Neden bu dertleri gündeme getiriyorsunuz sorusu gelebilir akıllara; biz bedelli askerliği keyfimiz olsun diye istemiyoruz! Bunu görün istiyoruz. Hırsız gibi, kanun kaçağı gibi, devlet düşmanı gibi polis tarafından aranıyoruz. Kendi psikolojimiz bozulduğu yetmezmiş gibi eşlerimizin hatta çocuklarımızın gündemi bile bedelli askerlik oldu..."
(...accandan@yahoo.com)
...
"-Bedelli askerlik uygulamasından yararlanacak kişilerin zengin aileler olduğu sanılıyor ama buna da açıklama getirmek isteriz, bizler bedellizedeler olarak zengin kişiler değiliz, kendi işinde çalışan, yıllarca emek harcanarak belli bir statü kazanmış işveren kişileriz, herkes gibi bizler de ailemizi geçindirmeye çalışıyoruz, birçoğumuz bedelli parasını banka kredisi çekip yatıracaktı, neden bu borcun altına giriyoruz, ailemizi bırakıp gitme durumumuz olmadığı için, işimizi emanet edip gidecek kimsemiz maalesef yok, mecburiyetten bunu yapıyor olacağız..."
(...akifkul@gmail.com)
...
"-Ben yanımda 2 kişi çalıştıran bir diş hekimiyim ve bakmakla yükümlü olduğum ailem var. Eğer askere gidersem 1 yıl boyunca bu yanımda çalışan insanlar işsiz kalacak ayrıca ailemi nasıl geçindereceğim. Daha önce çıkan bedelli askerlik yasasından yaştan dolayı yararlanamadım. Zaten beklentileri karşılamadığını hükümet de farkında sizden ricamız bedelli askerlik konusunda yanımızda olmanızı rica ediyorum..."
(...onur_dt@hotmail.com)

----------------

KUTU

"-Asker firarisini bile affeden yasa, maalesef ki evlenme yaşının erkeklerde 22-24 olduğunu insanların iş, aile kurduklarını okullarını bitirdikleri halde yüksek lisans, master v.b. yapmak zorunda olduklarını hep görmezden geldi. Kendi ülkemizde adi bir suçlu ve kaçak gibi yaşamak hepimiz için onur kırıcı..."
(...tamerozyilmaz@gmail.com)




Kapak konusu !

Listelist.com'u biliyorsunuzdur... Güncel olayların mizahi listecileri... Onların çıkardığı, "Her Üniversitede Mutlaka Bulunan Öğrenci Tipleri";
...
-Ruh halini saç rengiyle ortaya koyan bağımsız film kızları...
-Çok fazla vampir filmi izlemiş arka sıradaki uzun saçlı gizemli çocuk...
-Topuklu ayakkabı giymese ölecek hastalığına yakalanmış iş kadınları...
-Üniversiteye öğrenci kulüpleri için gelmiş kızlı erkekli tayfa...
-Sosyal mesaj uğruna yaz kış yeşil parka giyen grup...
-Batak, okey ya da king oynamaktan devamsızlıktan kalanlar...
-Farklı bölümlerde okuyup sürekli beraber gezen hipster gençlik...
-Bıyığı badem yemeği pilavlı olanlar...
-Hayatta yegane emeli not almak olan en ön sıra tayfası...
-Olmasa daha güzel olacak mükemmel öğrenci...
-Varlığı parti ve organizasyonlara armağan olanlar...
-Zeki olduğu için çalışmadan ders verebilen sinir, yakın arkadaş...
-Her sınıfta en az bir adet bulunan yaşıtları BAĞ-KUR'dan emekli olmuş öğrenciler...
-Yalnızca bahar şenliklerinde ortaya çıkan çığırtkan grup...
-Neredeyse halı saha maçına gidecek erkeksi kızlar...
-Sürekli beraber takılan sinir bozucu sevgililer...
-Her taşın altından çıkan girişkenler...
-Nam-ı diğer tikiler...




Öğrendim ki;

"-Kendini varmış sanan, bir yere gidemiyor..."




Kadıköy'den Fethiye geçti...


-Fethiyespor'un toplamda beş gol atıp sadece 2-1 kazanabildiği maç olmuştur...
...
-Çok güzel maçtı. 107 yıldır Kadıköy'de yenilmeyen Fethiyespor, bir kez daha yenilmemiştir...
...
-Gazla çalışan Fenerbahçe'nin, son LPG zammından etkilendiğini gösteren maçtır...
...
-Fenerbahçe'nin, sırt reklamı "Esnaf Hastanesi" olan bir takıma elendiği maçtır. Kayıtlara geçsin...
...
-Megri düetinden bir kupleyle anılası maç... Fener megri, Melis megri, Aziz megri, Yanal megri...
...
-Fenerbahçe taraftarlarından flash açıklama: Siz hayatınızda Fethiye ile oynadınız mı?...




KRAMPON


YORUMCU olarak Erman Toroğlu'nu seçen ATV'den açıklama: "Maçın uzayacağını biz de tahmin etmemiştik..."
"garnett"
...
GÜNLERDİR zeminden şikayet eden Galatasaray'a Kasımpaşa'dan cevap gecikmedi: ''Asıl sizin daha avantajlı olmanız lazım...''
"bonussimao"
...
SEYİRCİSİZ maç günleri stadyum yakınında hizmet veren "İtinayla kadın kılığına sokulur" çetesi polisin kılık değiştirme taktiğiyle çökertildi...
"Zamazingoloji"
...
"FUTBOLCUNUN dilinden anlıyor" taktiği çözülen Sergen Yalçın, artık bir kursa gitme zamanının geldiğini kabul etti...
"Ömer_ce"




NE ÇEKTİN BE!
Oops!..

Zamansız çöken bir bilgisayarın akıbetini görüyorsunuz... Gün sonunda, işlerin en yoğun saatinde, error veren bilgisayarın!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.