KENDİ KENDİNİN CEO'SU OL; CEO olunmaz doğulur!

A -
A +
"Kendi kendinin CEO'su olmak, doğuştan gelen değil, öğrenilen bir süreçtir" diyor Ömer Faruk Reca; "CEO Adayına Örnek Olacak Yaşam Öyküleri'nde... Ve ekliyor; "Hedeflerinize, problemleri ele alış yöntemlerinize, iletişim imkanlarınıza, kalbinize ve aklınıza bir kez daha yönelerek hiç tecrübe etmediğiniz bir hayat tarzına 'merhaba' diyebilirsiniz...Öğrenme: En iyi CEO'lar, sürekli öğrenme hareketliliği içerisinde olanlardır. Bunlar, öğrenmenin şirket yönetiminde çok büyük coşku yapacağının farkındadırlar....Misyon: Çağımızın iş liderleri CEO'lar, kendilerindeki güven duygusunu ve karşılıklı sorumluluk anlayışlarını geliştirebilmek için bir misyon yüklendiklerinin bilincindedirler. Bu anlayışla misyon, onlar için başarının ön ve arka bahçeleridir....Para: Başarılı bir şirket lideri, paranın önemli olduğunu bilir. Ancak paranın da ötesinde personelinin daha başka şeyler isteyeceğinin sorumluluğunu taşır. Bu noktada, ''Kurumun Sahiplenilmesi'' üst bilincini oluşturacağı için çalışanların kuruma cazip şartlarla ortak edilmesi, CEO'nun vereceği isabetli bir karar olacaktır....Denge: Şirketin ortak menfaatleri, gözetilecek dengeyle sağlanabilir. Personel sadakati denilen yaklaşım, yaşamın gerçekliliği karşısında pek tutunamamaktadır. Şirket menfaatinin salt bu sadakat üzerine inşa edilmesi halinde çatlaklıklar meydana gelir. Akıllı bir CEO, personelinin çok çeşitli alternatifler okyanusunda kulaç attığını bilir. Bu nedenle dış etkilerden yıpranmamak için çalışanının alternatifsel beklentilerini kendisi karşılar. Bu ''karşılama biçimi'' şirket için temel denge unsurudur....İşten hoşlanma: Şirket stratejisinde personelin ruh hali ile eğlenceleri arasında sıkı bir ilişki olduğu bilinmelidir. Personel verimliliği için iş anlayışı, eğlence anlayışları paralelinde ele alınmalıdır. Bu özelliği gerçekleştiren CEO, başarılı şirketin tepesinde oturuyor demektir.
İşiyle gurur duyma: Bu bir coşkudur. Bu coşkuyu kendi ruhunda yaşatan ve personeline de aşılayan bir CEO, önü alınmaz başarılara imza atar. İşiyle gurur duyma, şirketini sevme anlamına gelir. Ortama ve iş akışına duyulan sevgi, verimlilik yapar.
Kapak konusu!MAİLomer.soztutan@tg.com.tr
Halkçı Kemal Bey'in ABD Büyükelçiliği'ne çağrılması bu yoğun gündemde kaynamasın...Ben merak ettim soruyorum;"-Ne arıyor Kemal Beyler orada?..."Bir anda bakkal çırağını çağırır gibi koca partinin genel başkanını çağırıyorlar...Demek bunlar iktidar da olsalar, birilerinden habersiz bir şey yapmayacaklar...Şunu kabul edelim;Evlerinden hiç çıkmasalar, tek kelime etmeseler daha iyi muhalefet yapıp, daha çok oy alacaklar...Çünkü onların yerine muhalefet yapan birileri vardır hep!..(...ersel.koca@hotmail.com)
Unutma... Unutturma!''-Ülke bölündü... Elden gidiyor yaaaaa...''Bre hayırsız; 70'lerde senin ağabeyin, kardeşinin kafasına sıkıyordu...Her gün bir kahvehane taranıyordu, üniversiteyi bırak liselere bile bomba konuyordu...Sen kalkmış o günlerle terörün bile bitirildiği Erdoğan iktidarını kıyaslıyorsun...Yılda 2 bin şehit veriyordu beyler bu ülke...Aylardır terörden dolayı tek şehit gelmiyor, nankörler!..(...cemil.mercan@hotmail.com)
Öğrendim ki;"-Hayatın gürültüsüne kapılmış insan; fırsat kapıyı çalınca duymayacaktır..."
WhatZAPEVLENECEK KADIN: Demek ressamsınız... Mutluluğun resmini yapabilir misiniz?...EVLENECEK ADAM: Yaparım yapmasına da... Sen o resimdeki mutluluğu görebilir misin acaba?...(...FOX / Evlen Benimle)
KRAMPONTWİTTER@omersoztutanGAZİANTEP'teki görevinden ayrılma kararı veren Sergen Yalçın: "Görevde kaldığımız süre içerisinde iyi işlere imza attık. İsimlerini henüz ezberleyemesem de tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum"..."beratmercan"...SLAVEN Biliç'in "Eğer bir ön libero alırsak, en az elimizdekiler kadar iyi bir oyuncu olacak" sözü üzerine, transfer adayları daha da çoğaldı..."oguz_1907"...BİRKAÇ hafta üst üste iyi maçlar çıkarıp yıldızlaşan Olcan: "Kısa zamanda arkadaşlarıma uyum sağlayacağıma inanıyorum...""omer_ce"
Günün özeti...FACEBOOK/omersoztutan-Bugün herhangi bir şey için, hiçbir şey yapmadım......-Ne kadar çabalasan da değişmiyor işte bazı şeyler......-"Üzgün bir ruh, bir mikroptan daha hızlı öldürür" (J.Steinbeck)...-'Şimdi uyuyup 2 saat sonra uyanmak' isimli gerilim filmim sinemalarda......-Sadece kendin ol; başkası olabilmek için hayat çok kısa......-Bir daha sıcaktan şikayet edersem, ne olsun......-Hastalık, halsizlik, uyku, yatak, yorgan, ilaç, yoğun selpak tüketimi, öksürük, hapşırık vb....-Uyandığım andan itibaren geçen her saat berbattı......-3 saat uyku, 15 dakikalık verim, 20 saat 45 dakikalık kuluçka dönemi......-Yolunda giden tek şeyin metrobüs olması......-Temelin yaşlanarak fıkralardan çekilme kararı alması...
(...@standby)
NE ÇEKTİN BE!
 
Oyun arkadaşı..."Planetepics" Twitter'ın en aktif fotoğraf kullanıcılarından... 32 yaşındaki yetim Afrikalı fil Bubbles'la, onun en iyi arkadaşı Bella'nın nehirdeki oyunları bu sayfadan...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.