Gazetecilerin haber anıları; Unutulur gibi değildi!

A -
A +
140 kişiden toplamda 171 hatıra yer aldı bu kitapta... Kah güldüren, kah duygulandıran, kah ağlatan anılar kullanıldı... "Bir zamanlar nasıl gazetecilik yapılıyormuş?... Neler çekmişler" diye genç gazetecilere ışık tutacak bir kitap aynı zamanda. Hayatını kaybeden gazetecileri de, "Unutulur Gibi Değildi" ile andık...


(...Ayla Önder)
"-Bir gün şiddet gören kadınların haberini yaptım. Arşivden yüzü gözü mosmor, dayak yemiş kadınların resimlerini alıp koydum habere. Müdürüm, "bu kadın çok çirkin, bu resim olmaz" dedi. "Ama" dedim, "yüzü yumrukla dağıtılmış bir kadın nasıl güzel olabilir ki?" Daha sonra yayınlanmış haberime baktığımda, yüzünde kelebek resmi olan (yanağına kelebek konmuş) bir kadın vardı. Kuraldır, Türk basınına çirkin kadın resmi girmez:)
...
(...Özner Berber)
"-Kuyumcu dükkanının önü ana-baba günüydü. Etrafı kameralarla çevriliydi. İçeride 2 kişi yerde yatıyordu. Toy muhabir, haber yakalamış olmanın heyecanıyla içeri daldı ve fotoğraf çekmeye başladı... Megafondan bir ses duyuldu... 'STOOOOOOPPPP'
...
(...Zana Yavuz)
"-Yaklaşık 10-15 yıl önce Kartal Devlet Hastanesi'nde gece yangın çıkmıştı. İtfaiye bir taraftan alevlere müdahale ederken bir taraftan da hastalar yoğun duman altında tahliye ediliyordu. Ağlayanlar, hastalar falan sedye ile çıkanları falan çekiyoruz. Bir adamı çıkardılar sol bacağı kalçadan parmağının ucuna kadar tamamen alıçılı ve iki kişiye yaslanmış halde dışarı taşıyorlar. Flaş patladıkça adam gülümsüyor. Bazen poz veriyor. Adamın komik yüz ifadesinden bir türlü tahliye fotoğrafı çıkmıyor. Merakımı yenemedim gittim sordum birader neden sürekli gülümsüyorsun, her şey bir tarafa şu anda canında mı yanmıyor. Cevabı ibretlikti: Abi beni iki gün önce bacağımdan kurşunladılar. O zaman da gelip çekmiştiniz. Bu benim ikinci kez gazeteye çıkışım. Bari bu sefer güzel çıksın!.."
...
(...Mustafa Bakacak)
"-Milliyet gazetesinde çalışıyorum. O dönem fotoğraflar diaya çekiliyor, filmler zarflara konup arşivleniyor. Milliyet gazetesinin o yıllarda arşivinde görevli bir arkadaş, benim çektiğim filmlerin bulunduğu zarfları bir masada biriktiriyor. Diğer muhabirlerin filmlerinin bulunduğu zarfları konularına göre arşiv dolaplarındaki yerlere koyuyor.
Bir süre sonra masadaki zarflar arşiv sorumlusunun dikkatini çekiyor. Ve ilgili arkadaşı çağırıp soruyor: Bu zarflar neden masada, neden arşivlenmedi. Görevli arkadaşın cevabı açık ve net: Üzerinde Mustafa Bey gelip 'Bakacak' diye not düşülmüş o yüzden bekletiyorum..."




Kapak konusu !

"-Ödev vermeyi eğitim zanneden köhne eğitim düzeni ve çocuğu proje zanneden "bilinçli (!)" ebeveyn sayesinde yalnız ve mutsuz bir nesil geliyor...
Ödevini yapamazsa, oğluma diyorum ki: Ögretmenine şunu söyle:
"Babam dedi ki, ödevi ben yapacaksam sen niye okula gidiyorsun?..."

(...?@mustafaselcuk)




Reyting kafası
Bülent Ersoy!


"-Programının geç saatte yayınlanması iyi tabii, ama bir de +13 ibaresi konması gerekir. Hayır çoluk çocuk var, korkuyorlar canım..."
(...@halayik)
...
"-Benim şutlarım Bülent Ersoy'un cümlelerinden daha anlaşılır..."
(...@SabriReyiziniz)
...
"-Bülent Ersoy ne yapıyor ne ediyor sürekli gündem olmayı başarıyor. Yarın gündem olmak için ölmese bari..."
(...@onderseren)
...
"-Siyasete alet olduğunu gördüm de reytinge alet olacağını rüyamda görsem inanmazdım ne yalan söyleyeyim..."
(...?@otekidunyali)
...
"-Bülent Ersoy yine mi bizim inşaattaki dış cephe boyalarını çalıp makyaj yapmış (Ali Ağaoğlu)...
(...@Para_Ali)




Öğrendim ki;

"-Aşkta ilk önce; 'kaybetmemek' üzere planlar yapan kaybediyor..."




WhatZAP

EVLENECEK KADIN: Kendini çok beğeniyorsun...
EVLENECEK ADAM: Ben herkesi beğeniyorum... Sadece beni beğenmeyenleri beğenmiyorum...

(...FLASH / Ne Çıkarsa Bahtına)




KRAMPON

BEŞİKTAŞ, hak arama olayını abarttı; "Maç tekrarı yerine hükmen galip sayılmalıydık. Bu arada F.Bahçe'ye de birkaç maç saha kapatma gelse fena olmazdı..."
"ömer_ce"
...
GÖNDERİLMESİ gündemde olan Eboue'nin isteği, "Pazarlama departmanında bir iş verilirse G.Saray'dan ayrılmak istemiyorum..."
"bonussimao"
...
ÇATLADIKAPI'dan imza şov: "3 yeni icra memuru ile 12 kalem eşyanın haczi için karşılıklı imzalar atıldı..."
"civanem"
...
ERSUN YANAL'ın "Şampiyon olabiliriz, olamayabiliriz de " açıklamasının ardından 7 F.Bahçe muhabirinin izne ayrılmasına anlam verilemedi...
"iskembedengobekten"
...
BEŞİKTAŞ'IN maç saati isyanına TFF'den cevap gecikmedi: "Bu ve benzeri şikayetlerinizle Lig Tv ilgilenmektedir..."
"erhantasci.et1"




Beşiktaş maçının tekrarı...


"-Kasımpaşa maçı tekrar ediliyor. Türk futbol tarihinde ilk defa Beşiktaş lehine karar verildi. O maçı almazsanız Ümraniye'ye kadar kovalarım...
(...@taci_kalkavan)
...
"-Federasyonun son zamanların adil denilebilecek tek kararı herhalde... Bu kadar aleni haksızlığa izin vermeyerek içime su serpen herkese teşekkür ederim..."
(...Necati Koç)
...
"-Hükmen Beşiktaş galibiyetine karar verilmesi gerekirken alınan yanlış bir karardır. Kasımpaşa değil Beşiktaş itiraz etmeli bence bu karara. Yine eyyam yine TFF..."
(...@yazangulu)
...
"-Eksik bir karar. Şampiyonlar Ligi maçında Shaktarlı bir oyuncu sakatlık sebebiyle iade etmesi gereken topla gol attığı için UEFA 1 maç ceza vermişti. Fair play dışı hareketten dolayı Donk'a ceza vermeyen TFF, neye ceza verecek merak ediyorum..."
(...Mustafa Tırpan)
...
"-Umarım adalet her daim herkes için yerini bulur. Şunu da çok merak ettim doğrusu; yani şimdi Fernandes takımdan gönderilseydi, gidip zorla getirip oynatacak mıydık?..."
(...@zozan)




NE ÇEKTİN BE!
 
İsmiyle yaşamak...

Yakıştırma; toplumumuzun en büyük espri konularından... Bunu dükkan tabelasına taşımak biraz çılgınca olsa da... M.Ali Taşdelen çekti...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.