Huzur sanatı; Mutluluk çalmak için!

A -
A +
Kişisel Başarı'da geçiyor, "Hayattan mutluluk almak için" bu tavsiyeler. Özeti, "Ruh sağlığınızı korumak demek, beden sağlığınızı da büyük ölçüde korumak demektir"... Bu yüzden mutlu olmak için kendinize küçük anlar öneriliyor... Şöyle ki;
-Acılara ve mutsuzluğa odaklanmak kolaydır ve eğer aklınızı meşgul eden bir sorun varsa, elbette sürekli o sorunu düşünürsünüz. O yüzden yapmanız gereken sadece o ana odaklanmaktır. İçtiğiniz kahve, yağan yağmur, yüzünüze vuran güneş, o anda sizde gülümseme oluşturacak herhangi bir detaya odaklanın.
...
-Sıkıntılı zamanlarda kendinizi hapsetmeyin. Kalabalığa karışın, caddeye çıkın ve insanların arasında karışın. Bir yerin kapısından girdiğinizde gülümseyin. Gülümsemeniz karşılık bulduğunda, keyfiniz yerine gelir.
...
-Gittiğiniz kafede size servis yapanla, yan masada oturanla, girdiğiniz dükkândaki bir satış elemanıyla veya bankta yanınıza oturan ihtiyarla, her kim olursa onunla sohbet edin. Bazen aradığınız cevaplar hiç tanımadığınız insanların sözlerinde gizlidir
...
-Çaresizlik veya sıkıntı içinde olduğunuz zamanlarda kendinize yapılacaklar listesi hazırlayın. Bu liste enerjinizi olumlu yönde değiştirmeye yarayacak ve size umut verecektir. Ayrıca bu listeleri yaparken hiç umulmadık fikirlerle karşılaşabilirsiniz.
...
-Çoğu zaman üzgün hissettiğinizi yüksek sesle söylemek, zihinsel ağırlığın hafiflemesini sağlar. Kendi kendinize veya güvendiğiniz birine söyleyin.
...
-Eğer bir hedefiniz yoksa, kendinizi yorgun, bitkin ve depresif hissetmeniz normaldir. Bu hisler sağlığınıza zarar verir. Bir hedef belirleyin ve ona ulaşma planları yapın, üstüne hayal kurun.
...
-Eğer sıradan bir yürüyüş aklınızdakileri ve ruhunuzdakileri temizlemeye yetmediyse, koşmaya gidin. En rahatlatıcı aktivitelerden biridir. Sağlıklı bir spor da yapmış olursunuz.
...
-En sevdiğiniz, güldüğünüz filmi veya eğlenceli olduğu söylenen bir filmi seyredin. Televizyonda bir iki saat geçirmek, kafanızı dağıtmaya yarayacaktır.
...-Çocukların masum dünyasına girmek ve onlarla zaman geçirmek, size hem diğer sıkıntıları unutturur, hem enerjinizi değiştirir.
Kapak konusu
FACEBOOK/omersoztutan
Yalnızlığıngüzel yanları!...
-Trip yemek, kapris çekmek gibi problemleriniz olmaz....-Kıskançlık nöbetleri geçirmezsiniz....-Daha az sorumluluk, daha fazla mutluluk......-Sevmediğiniz huylara katlanmak zorunda kalmazsınız......-Aklınıza estiği gibi takılabilirsiniz....-Paranız ve zamanınız size kalır......-Yalan söylemenize gerek yok, çünkü yalan söyleyeceğiniz biri yok....-Mecburi mesajlaşma diye bir şey var ya; işte o yok......-Özel günleri kutlamayı unutma, bunların başa kakılması gibi sıkıntılar yok....-En önemlisi Sevgililer Günü goygoyundan uzak kalırsınız.
(...yesilperi.org)
Öğrendim ki;
"-İnsan; şan, şöhret ve parayı çıkardıktan sonra geriye kalan şeymiş..."
WhatZAP
ESRA EROL: Leyla Hanım'a uygun olacağınızı düşünüyor musunuz?...EVLENECEK ADAM: Şu an daha çok Leyla Hanım'ın bana uygun olup olmadığını düşünüyorum...
(...FOX / Evlen Benimle)
Komiklik...
TWİTTER@omersoztutan
-Grafik tasarım öğrencisi Carolyn Davidson, okul masrafları için bir ajansta çalışırken Nike'ın logosunu 35 dolara çizdi. (1970)...
-NTV spikeri Oğuz Haksever, Erbakan'ın cenaze haberini "Halk avluya sığmadı cenaze namazı ayakta kılındı" sözleriyle sundu. (2011)
...-Bursa'da bir vatandaş, "Hiçbir baltaya sap olamayanlar derneği" kurmak için başvuruda bulundu. (1964)...
-Hindistan'da bir adam, "kadınlar peşinizden koşacak" diyerek tanıtılan ürünü kullanıp kadınlar peşinden koşmayınca dava açtı. (2009)
...
-Kim 500 Milyar İster'de "Evladıma bırakacağım en büyük miras 20.000 ciltlik kütüphanemdir" diyen yarışmacı ilk soruda elendi. (2004)
...-Gözleri görmeyen bir Alman, mutfağa giderken köpeğine ayağı takılıp kafasını duvara çarpınca yeniden görmeye başladı. (1999)...
-Adana'da bir binanın inşaat işçileri, çalıştıkları binada intihara kalkışan adamın kafasına taş atarak vazgeçirmeye çalıştı. (2011)
...
-Samsun'da 40 yıl sonra ameliyatla gözleri açılan adam, "Hayalimdeki dünya ve insanlar daha güzeldi. Dünyayı sevmedim." dedi. (1974)

(...?@budaolmus)
KRAMPON
BURAK Yılmaz'ı kadrosunda barındıran Galatasaray'da önümüzdeki sezonda da forvette kimin oynayacağı merak konusu yine olamadı....F.BAHÇE'de şu ana kadar hiçbir olaya karışmayan Kuyt "İstenmeyen adam" ilan edildi......YILDIRIM Demirören'in yakın çevresine "Türk futbolunda problem yok. Her şey control altında" dediği borsaya bildirildi......İBRAHİM Hacıosmanoğlu, stattan çıkışın tek kapıdan yapılacağını resmen açıkladı: "Yeni stadımızdan çıkmak kolay olmayacak"...

NE ÇEKTİN BE!
 

Bitmesi lazım!..
Ender görülen bir dükkân tabelası daha... M. Hakan Özelmacıklı'nın "Yurdum işletmecisi" koleksiyonundan...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.