Ayaküstü...

A -
A +
"Dilimizdeki ırkçı sözcüklerden kurtulmanın da tam zamanı" diyor Mustafa Ali Aykol...Geçmişten günümüze, kısa ırkçılık kronolojisini çıkarırken;...20. yüzyılın ırkçı akımlarından kaçmaya çalışıp 21. yüzyılın ne idüğü belirsiz kucağına attık kendimizi."Yara gider izi kalır" derler ya hani, ırkçı akımlardan her geçen gün uzaklaştığımız hâlde, en azından bu konuda çok önemli bir mesafe katettiğimiz hâlde hâlâ bunların izleri durmakta.Irkçılık, hiçbir insani değere yakışmaz.21. yüzyılda ırkçılık yapmayı ben artık bir ideolojinin ötesinde faşistlik olarak algılıyorum.Küreselleşen dünyada, alabildiğine büyük ve böylesine ufaklaşan bir dünyada, insanları ırklarına göre sınıflaştırmak neyin kafasıdır anlayabilmiş değilim.Bir de narsisizme kadar uzanan, kendi ırkını en büyük ve en üstün görüp kendisini sırf o ırka bağlı olduğu için büyük gören insanlar var.Yazıyı ırkçılığın faşistliklerini anlatarak devam etmek istemiyorum.Çünkü, artık azınlık konumuna geldikleri söylenebilecek bir grup dışında ırkçılığa en azından teorik olarak destek vermeyen, en azından teorik olarak karşı çıkan insanların sayısı her geçen gün artmakta.İnsanlar ırkçılığın ne denli anlamsız ve pis bir şey olduğunu öğrenmekte ve anlamakta.Artık Yeni Dünya'da ve Yeni Türkiye'de ırkçılığa yer yok.En azından bunca şeyden sonra olmaması şart!İnsanlar ırkçı kafadan hızla uzaklaşırken, elimizde ırkçılık pisliğinin artıkları kalıyor.Dilimize yerleşmiş bazı ırkçı kavramlar hem bizi, hem dilimizi hem de insanlığımızı kötü temsil ediyor.Mesela bir insana "Kürt!" diyerek hakaret ettiğini sanmak ne kadar aşağılık bir harekettir...Ya da Müslüman bir insan, bir başka Müslüman'a "Arap!" diyerek hakaret edebilir mi?Peki ya "Kara Fatma", "Kıro", "Yobaz", "Sakallı" gibi hakaretlere ne demeli?...Irkçı ideolojilerden arta kalan ve dilimize yerleşen bu tür faşist ve ırkçı kelimelerden dilimizi kurtarmak hepimizin görevi.Kelimeler dile, kullanıla kullanıla yerleşir ve aynı şekilde dilden sökülüp atılır.Kullanılmayan sözcükler dillerde barınamaz. Yeni Türkiye'de ırkçı söylemlere ve onun artıklarına yer yok.Dilimizden bu sözcükleri silip atmak da bizim, hem dilimiz, hem ülkemiz hem de kendimiz için en önemli görevlerimizden biri.Bunu yapmanın tek yolu, hayatımızdan bu kavramları uzak tutmak. Kullananları da bilinçlendirmek.Kimseye ırkı, mezhebi, dini, dili yüzünden hakaret edilemez, hele de Türkçe gibi yüzyılların kardeşlik ve barış dili ile...Bu kelimeler artık ırkçı bir hakaret olarak kullanılmamalı.Kürt olmak da, Arap olmak da sakallı olmak da hakaret edilmeyi hak etmez.
Öğrendim ki;
"-Kavuştuklarının tadını almak için, ayrıldıklarının acısını yaşaman gerekiyor..." 

Erkek nasıl kaybedilir?
* Yaşıtlarımın hepsi evli, hatta çoğunun çocuğu var......* Mustafa Ceceli de iyi ama, Murat Dalkılıç daha yakışıklı......* Yeni yasaya göre, boşanma halinde mal paylaşımı eşitmiş......* Yedi diziyi birden kaçırmadan seyrediyorum......* Bugün yine bir mankenlik ajansından teklif aldım......* Ben evlenince yemek, bulaşık çamaşır vs. ortak yapılacak......* Ne yapıp edip bu sene tatili Dubai'de geçireceğim......* Bana hiç "Seni seviyorum" demiyorsun... 
KRAMPON
TEVEZ: "Babam evinden kaçırılmış olsaydı Volkan Demirel'den başka şüpheli olmayacaktı"......SÜPER Kupa finalinde yeni bir gülme stili geliştirmeye çalışan Melo, diline kramp girmesi sonucu çalışmaları yarıda bıraktı......ZUNİGA: "Suarez ısırdı Barça'ya gitti. Ben de kırarım dökerim Real Madrid'e giderim diye düşünmüştüm..."


Temel bir gün...
Temel, çok keyfine düşkün, avare ve tembel bir delikanlıymış...Nişanlısı Fadime'nin ve müstakbel kayınpederinin araya girmesiyle, mezarlıkta bekçi olarak çalışmaya başlamış...Oldukça basit olan bu işi birkaç gün sonra bırakmış...Durumu öğrenen Fadime sormuş;-Ne oldu?... Neden bıraktın işi?..."Ya sorma" demiş Temel;"-Herkes yatıyor, sırf ben çalışıyorum... Kanıma dokundu..."
Ana Kumanda...
(...FLASH / Ne Çıkarsa Bahtına)EVLENECEK KADIN: Çok iyi yufka açarım...EVLENECEK ADAM: Sahi biliyor musun yufka açmayı?...STÜDYO KONUĞU: Bence hazır yufkanın paketini bile açamaz...


TERS AÇI
 

"-Duyarlı vatandaş!.."
(...Arkadaşımız Yahya Erkılıçoğlu'ndan)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.