İşsiz adam!

A -
A +
"-Kız biraz bronzlaşayım derken; Kenya'ya Cumhurbaşkanı olmuş, haberi yok..."
"-Sorunlu ilişkileri pazar gününe benzetmişimdir hep. Pazar gününü sevmiyoruz ama pazartesi korkusundan onun bitmesini de istemiyoruz..."..."-Yeni okula başlayan veletler çok tatlı. Arkadan bakınca sadece yürüyen sırt çantaları görüyorsun..."..."-Biraz da şu tarafa doğru uyuyamayayım..."..."-Marketten gelen ebeveynlerin poşetinde abur cubur arayıp sadece temizlik malzemeleri gören çocuk gibiyim, öyle bir efkâr var..."..."-Yaşadıklarımdan öğrendiğim en önemli şeylerden biri de; köpürmüyorsa şampuan değil saç kremidir..."..."-İnternet paketi bittiğinde banyo lifi telefondan daha teknolojik gibi geliyor..."..."-En sevdiğim spor, boşa kürek çekmek..."..."-ÖSYM fotoğrafını göster; seviyorum diyorsa senindir, sevmiyorum diyorsa da haklıdır, şimdi yalana gerek yok..."..."-Hande Yener'in bile adı Makbule çıktı. Ben sana nasıl güveneyim..."..."-Kız bugün Berk'le tanışıyor, yarın Ahmet'le konuşuyor, ertesi gün Mert'le çıkıyor, ama o Emre'ye âşık, çünkü Ali'yi unutamıyor ve aklı hâlâ Eren'de..."..."-ATM'de işlem yaparken, "Ben oyalanmıyorum, makine çok yavaş" manasında ellerle ritim tutma eşiği..." (...@issizizbiz)

Öğrendim ki;
"-Ne kadar geri bakabiliyorsan, o kadar ileriyi görebiliyorsun..."


İtirafım var
(...isim: ahmet altınkaya... şehir: eskişehir... yaş: bilinmiyor)Üniversiteye yeni başladım. Eskişehir'de okuyorum ve ortama biraz zor alıştım.Tatildeyken de bir akrabamın yanında ticari işler yapıyordum.Haliyle her gelip gidene abi abla diyordum.Bir gün derste benim çalıştığım alanla ilgili konu açıldı.Hocamız da profesör... Sonrasında hoca bana sordu, "Halledebilir misin" diye......Ve ben de o müthiş cevabı istemeden verdim."-Tabii ki hallederiz abim"...

En son sözleri...
"-Puan kaybı önemli değil ama maçın olaysız bitmesini kabullenemiyorum..."(...Volkan Demirel)..."-Bence müziği iyi bir yerde bırakıp, gençlerin önünü açmak lazım..."(...Ajda Pekkan)..."-Fiyatı kaç para olursa olsun, o gömlek İsmail Kartal'a 2 numara büyük..." (...Ersun Yanal)
Gençlik...
Gençlik hayatın belli bir çağı ile ilgili değildir.İnsan kendine olan güveni derecesinde genç, şüphesi neticesinde yaşlıdır.Cesareti neticesinde genç, korkuları derecesinde yaşlıdır.Ümitleri derecesinde genç, ümitsizliği derecesinde yaşlıdır.Hiç kimse fazla yaşamış olmakla ihtiyarlamaz.İnsanları ihtiyarlatan, ideallerinin gömülmesidir.Seneler cildi buruşturabilir. Fakat heyecanların teslim edilmesi, ruhu buruşturur.İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar, hâlbuki yaşamadıkça yaşlanırlar.İnsan ihtiyar olmaya karar verdiği gün ihtiyardır.Güzelliği görme yeteneğini kaybetmeyen asla yaşlanmaz.Yaşlanmak, bir dağa tırmanmak gibidir...Çıktıkça yorgunluğunuz artar, nefesiniz daralır ama görüş alanınız genişler.Beynimiz, yeni tecrübeler keşfettiği sürece insan genç sayılır.(...William Ewart Gladstone)

Temel bir gün...
Temel'le Dursun uçakla Trabzon'a gidiyormuş...Derken bir gürültü ve peşinden bir anons;"-Motorlarımızdan biri patladı, Trabzon'a inişimiz 1 saat kadar gecikebilir..."Bir süre sonra bir gürültü ve bir anons daha;"-Motorlarımızdan ikincisi de patladı... Trabzon'a inişimiz 2 saat kadar gecikebilir..."Derken üçüncü ve dördüncü...Dördüncü anonstan sonra Temel, Dursun'a dönmüş,"-Bak gör... Bu gidişle Trabzon'a hiç inemeyeceğiz..."

KRAMPON
EVDEN çıkarken yan çapraz bağlarını kopartan Beşiktaş takım otobüsü şoförü Ahmet Y. takımdan ayrı çalıştı......İLHAN Cavcav: "4 büyükler ölsün, Anadolu takımlarından selamlar..."...FİKRET Orman: Biz de bilirdik stadı hemencecik bitirmeyi.. Lakin sakat idik, doktorlara verdik stat parasını...

Bizim pano
Ayniyle vaki!..Ahmet Abi, bıyık bırakan Fatih Bilgi'ye demiş ki:"-Yaşın ilerledikçe tıpkı babana benziyorsun..."O da anlatıyor;"-Haklısın Abi. Geçen akşam tam işten çıkarken holdingin girişindeki güvenlikçi kulübesine doğru baktım, bir de ne göreyim? Babam geliyor. Kulübeye yaklaşınca anladım ki; aynalı camdan kendimi görmüşüm!.."

Ana Kumanda...
(...TRT / Futbol Arena)
GÖKTUĞ SEVİNÇLİ: Sergen hocam hoş geldiniz...SERGEN YALÇIN: Öyle hocam falan deme garip oluyorum......GÖKTUĞ SEVİNÇLİ: Özgür Yankaya faul vereceğine yanlışlıkla penaltı çalıp sonra da geri aldı?...SERGEN YALÇIN: Kendi çaldı kendi oynadı......GÖKTUĞ SEVİNÇLİ: Sigurdsson'u nasıl buluyorsun?...SERGEN YALÇIN: Futbolcu falan değil. Zaten tanımıyorum..


TERS AÇI
 

"-Fiyat tarifesi!.."
(...Sebahattin İnce'den)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.